• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    MONCIC
    MONCIC --- ---
    ja moc nechapu to nepochopeni kolem Olgy. Zcela IMHO pragamticky - s piratskym programem jit zrovna na tohle ministerstvo ve chvili kdy vetsina ve snemovne bude konservativne neoliberlane asocialni je jista politicka sebevrazda. To uz mela daleko lepsi vychozi pozici Malacova, protoze ta aspon mela paku v podobe poslancu, ktery Babis potreboval. Olga by nemela nic, zadny paky, piratsti poslanci nejsou potreba, piratsky socialni program je neprohlasovatelny a jen by musela strpet narizeni svyho sefa - premiera. Proc asi ten flek nechce neoliberalka se socialni tvari MPA?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: on je rozdíl jít do vlády a dělat kompromisy s někým, kdo bez tebe nic neudělá a s někým, kdo tvé hlasy nepotřebuje a může si dělat co chce (s touhle variantou nikdo moc nepočítal a byla to chyba) a pokud se ti to nelíbí, tak máš možnost max z té vlády odejít (v podobné situaci jsme v SČK a stojí to za hovno)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NIEKT0: No tak pak musí Piráti jasně říct, že do vlády pod vedením ODS nechtějí a ne dělat tyhle tanečky kolem.
    Možná to měli říct už v předvolební kampani - že mají s ODS tak rozdílné programy a priority, že si společnou vládu s nimi umí jen obtížně představit - že by to nebyla spolupráce, ale jen neustálý boj.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEB: problem je, ze ked si vo vlade iba "na okrasu", rozumej bude v pohode fungovat bez teba, tak je MPSV sebevrazda, v momente ked odska alebo dostane financie. Zoskrtaju vydaje, a na teba zostane vysvletlovat ludom, preco dostanu menej. A ked sa ti nepaci mozes odist, ziadnu paku na nich nemas. Nie je to standardna situacia, kde by na nezhode mohla padnut vlada, a teda by mali akteri motivaciu sa k sebe chovat rozumne.
    OTZ
    OTZ --- ---
    KEB: podepisuju
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: jasně, že nezazněla nabídka. Tohle ministerstvo má obrovský potenciál nahrabat voliče. Proto se o něj měli piráti porvat, už proto že Olga Richterová se na něj cpala od začátku. A ten kec o firmách ji nevěřím, to zjistila až teď? Děti, neberu, zase to zjistila až teď?

    Jako volič jsem zklamaný, protože jsem volil piráty už kvůli Olze na MPSV.

    Jinak ať si dělá co chce, ale za rok jsou další volby, ať se piráti znovu nedivi, že jsou v jeteli.
    OTZ
    OTZ --- ---
    AMANT: tak porad je to zenska, neni snad sexismus ocekavat od zeny .. ne, nic. rovnice o mnoha neznamych.


    FRK_R23: ano, jiste, lec jedinym duvodem zklamanich jsou prehnana ocekavani. ve svych letech a zkusenostech bychom jiz mohli byti pouceni a..a necekat radsi od nikoho nic :) sliby chyby
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Tak či onak jsem z toho zklamaný.
    AMANT
    AMANT --- ---
    no imho zamrzlej lidovec ma vetsi socialni citeni, nez kdokoliv z topky..
    OTZ
    OTZ --- ---
    FRK_R23: no jasne. ale porad je pro me snesitelnejsi predstava Marketa PA, nez nejakej zamrzlej lidovec nebo asocialni podnikatel od modrych strak. to v mych ocich fakt smrdi tim ze se socilani spravedlnost, exekuce ani duchodova reforma nepohne ani trochu, nerkuli se to jeste vic dojebe, a za 4 roky bude mit SPD a TSS nebo podobnej paskvil dohromady treba 30%.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    OTZ: Spíš jsem narážel na tohle.

    Zdroj, který je dobře obeznámený s průběhem vyjednávání, Deníku N řekl, že o resort měla velký zájem koalice Spolu. Roli podle něj hrálo i to, že Piráti mají jen čtyři poslance.

    „Od koalice Spolu nezazněla žádná nabídka, že by chtěli přenechat tento resort. Naopak tvrdili, že je to jedna z jejich priorit, a my s ohledem k volebnímu výsledku i po zvážení dalších věcí jsme si vymezili naše priority v našem vyjednávání,“ dodal zdroj.
    OTZ
    OTZ --- ---
    Jenže podle zdrojů redakce převážily obavy a respekt z řízení složitého ministerstva, kde se kvůli dlouholetým kontraktům s mocnými společnostmi dodávajícími například softwarové systémy spálil v minulosti nejeden ministr.

    jako nelze se tomu divit, ale trochu mě to sere teda.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    OTZ: Tak děti měla i před volbama a to se na tu pozici celkem hlásila. Nicméně deník N o tom má článek, kde je tahle zkratka trochu rozvinutá :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    twl cože?

    Jeden den s Pekarovou Adamovou
    https://youtu.be/bnXtqqiKMXg?t=350


    no a osobni duvody, co treba vlastni deti, ze. ale je to v prdeli nikdo lepsi na tu praci neni.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Mě by spíš zajimalo, jaký jsou ty osobní důvody. Osobně jsem taky žil v tom, že Olga si jde pro MPSV celkem jasně.
    MONCIC
    MONCIC --- ---
    Koaliční dohoda PirStan prioritizuje prosazení teritoriality exekutorů(1 dlužník=1 exekutor). Senátní ústavně právní výbor to už jednou projednal a schválil. Překvapuje, že senátoři za STAN po tak krátké době obracejí kurz a jsou pro přerušení projednání.
    https://twitter.com/adela_sipova/status/1450760121949331456
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    MICHIGAN: mno ono nejde ani tak o ty drobny, jako o pravo nominovat zastupce do vyboru a snemovnich funkci, ze...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Bartoš měl ostříhat dredy nebo odložit oblek, uvažuje o debaklu Pirátů novinářka Bastlová | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/volby-2021-ivan-bartos-pirati-stan-koalice-poslanecka-snemovna_2110161524_kro
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MICHIGAN: tak nejlepší by bylo jako jeden z prvních kroků po ustanovení nové Sněmovny zrovna tohleto novelizovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam