• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BTW viděl někdo ten pořad, říkal tam něco závadnýho, případně co?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    E2E4: říkal jsem, ať si ty, co jsou s Dostálem nespokojený udělají členský podnět na odvolání z vládního týmu, já to dělat nebudu, mě je Dostál ukradenej.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    HONCKA: sorry, ale zvenku to vypada tak, ze nazory piratu na reseni pandemie prezenetuje dostal.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Koukám jak se to tu hejtí.

    Takže za sebe napíšu - jsem rád, že si Piráti dělají analýzu výsledků voleb. A že součástí je i fenomén kroužkování. Za mě je to hlavně zpráva dovnitř strany, protože tam výtky vůči kampani a spojení se STAN jsou a je potřeba je vyslyšet. Za mě je lepší teď vyhovět víc straně a míň veřejnosti. Je po volbách a před dalšíma volbama bude cennější soudržná strana než mlhavé vzpomínky voličů na události listopadu 2021.

    Co bych zkritizoval je to mediální vyznění. Že to vyleze ven muselo být jasné. Takže se měla udělat celá analýza najednou, v celém kontextu. Nevytrhnout z toho tuhle část jako první. Mediálně se Piráti mají pořád co učit...
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    JVMLOK: Tohle je další věc, Piráti měli příležitost zachovat se dospěleji, než by zvládla asi většina naší politické scény. No nepovedlo se:(
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    HONCKA: Pokud nereprezentuje názory Pirátů, tak by se ale jménem Pirátů neměl objevovat v TV. "Za stranu" byl do diskuze pozván a pokud tedy nevyjadřuje postoje strany jako takové, asi by bylo na místě se s ním domluvit, aby v médiích vystupoval jako "nezávislý odborník" nebo cokoli takového. Tohle Pirátům IMHO fakt škodí, pokud tedy pan Dostál nevyjadřuje konsensus strany pro přístup k covidu, očkování etc., pak by ale bylo fér o tom jednoznačně komunikovat.

    Ostatní strany jsou poměrně schopné si ohlídat, kdo se za ně veřejně (TV, tisk) vyjadřuje, takže lidé tak nějak v televizních debatách očekávají prezentaci oficiálních stanovisek strany.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ARCHIMEDES: stejné zkušenosti. často jde skoro o náhodu, koho kontaktují jako prvního prostředníka při hledání hosta. nemusí to ale nutně špatně skončit ;) žena (literární vědkyně) se tak jednou ocitla v tývý a jednou v rozhlase. šla do toho, až když jsme ji s kolegy přemluvili, že to opravdu stojí za to. a výsledek byl docela dobrý (včetně zpětné vazby).

    u pana dostála jde imho o absenci sebereflexe. když už jednou udělal dusno a setřeli ho za to, lézt někam zase příliš připomíná einsteinovo "šílenství je dělat pořád totéž v očekávání rozdílných výsledků"...
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    ARCHIMEDES: Plus ještě hraje roli to, že skupina lidí, co se je ochotna k danému tématu veřejně vyjadřovat, se se skupinou, co je k vyjádření kvalifikována, překrývá jen zčásti.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    ATROPOS: Dle dobrozdání kamaráda z médií si redaktoři si dělají vlastní seznamy lidí, co zvou.
    Napoprvé, když shánějí někoho na dané téma (z dané strany) se zeptají lidí okolo "Hele, neznáš někoho...", když ne, zapíchnou prst do seznamu. A pokud se ten člověk osvědčí po technické stránce (je časově flexibilní, mluví srozumitelně, nekoktá, přijde slušně oblečen, je orientován v čase a prostoru...), zvou přímo toho člověka furt dokola.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OTZ: cekam jak dopadne ta fraška s hledáním viníka. Pokud vyhraje konstruktivní přístup, budu pokračovat, pokud blame culture, příště nebude potřeba ani kroužkování
    KEB
    KEB --- ---
    NECROMAN: no občas mám pocit, že tomu jde hribator naproti.

    HONCKA: já jen aby pak nebyli piráti nemile překvapení i v komunálních volbách
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    FRK_R23: pokud si někdo myslí, že hnojomety již skončily, tak se dost mýlí. Estebák teď zaměří vše na magoš a Hřiba, a udělá vše pro to, aby vymazal i ten zbytek úspěchu Pirátů. Částečně ve snaze dostat se zpět do Rady a částečně prostě z osobních důvodů.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ATROPOS: BTW neprezentuje názory pirátů, ale pouze osobní, někdo je s tím ok, někdo ne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ATROPOS: člen je povinen dodržovat pouze stanovy a na ně navazující předpisy
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    HONCKA:
    ZARAKI_KENPACHI:
    Aha, díky za vysvětlení. Netušila jsem, že je to ze strany médií takhle svévolnej chaos a TV neoslovuje stranu, ale přímo jejího členy. Piráti nemají pro tyto případy připravený nějaký postup, kdy je člen povinen oznámit, že jde někam reprezentovat postoje strany, aby vedení mohlo případně poslat někoho jiného?
    Ale hlavně by mě fakt zajímalo, jestli jsou Piráti i nadále zcela OK s tím, aby jejich názory na řešení covidové krize prezentoval v TV pan Dostál...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ATROPOS: jak píše zaraki, oslovila ho přímo tv
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    ATROPOS: AFAIK jeho konkrétně oslovila Prima, není tam "vyslán"
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    Fakt není v Pirátské straně někdo jiný, kdo by se dal vyslat za Piráty do TV diskuze o covidu než Dostál? Opravdu tenhle člověk vyjadřuje postoje strany jako celku?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTZ: no ale je jich dost na to, aby sehráli důležitou roli v kroužkování :-)
    OTZ
    OTZ --- ---
    HONZA09: jakoze white-male-geronti? dobre jim tak :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam