• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    ATROPOS: v českém prostředí jsem zatím kádrování podle srdíček nezaznanenal, proč by s tím měl kdokoliv počítat?
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    PODFUCK: ...mě je poměrně jedno o jakou výmluvu se jedná, jestli o výmluvu paní senátorky nebo jejího stranického kolegy. Akorát mě celkem sere to, že představitelé strany které jsem volič, se chovají jak malá děcka. Sorry, že jí nenapadlo, že by si to v současném kontextu někdo mohl takhle vyložit? Tak nevim, jestli je horší tenhle level tuposti, nebo neschopnost si stát za svým názorem.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Barvy Palestinské vlajky: Červená, černá, zelená, bílá. Jednu odebereme, zbyde: červená, černá, zelená = podporuješ teoristy z Hamásu.

    Je stejná úvaha jako:

    Barvy Čínské vlajky: Červená, žlutá. Jednu odebereme, zbyde červená. Pošleš ❤️ = jsi pročínský agent.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KAMAHL: Ten level retardace diskuse kolem tri barevnych svastik by byl mozna jeste vyssi.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Ten level retardace diskuse kolem tří barevných srdíček je over 9000...
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    ATROPOS: Až na to, že to zelený srdce znamenalo "eko", protože byla s dcerou na demošce. Ale hlavně, že víš jak to bylo. ;)
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    KEDRIGERN: Zelená je barva konopí ...jasně, a Topolánek ukazoval Kalouskovi, že je jednička. Plešatý kluci si jen ukazujou, jak vysoko skáče jejich pes. Sry tohle je damage control na levelu devítiletého děcka.
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: mně se v tom nechce vrtat, ale nejde náhodou o tweet senátorky šípové?

    Je to jedno, reputacni šrám už je hotový. Michailidu je po svých geniálních výrocích, pro spoustu lidí jak červená hadra. No a 17. Listopadu z pochopitelných důvodů obzvlášť.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    HNHN: Za českého předsednictví byly zaneseny tyto změny posilující ochranu soukromí:
    - Možnost revokace jednoznačného a persistentního identifikatoru. Tedy možnost „restartovat svoji identitu” v případě potřeby. Koncept jednoznačného a persistentního identifikatoru byl však v pozdějších verzích opuštěn. [obecný přístup]
    - Celý princip Identity matching. Identity matching je velmi zjednodušeně to, že jako poskytovatel služby jsem schopen zjistit, že už vedu o osobě, která se přihlásila identifikačními prostředky, nějaké záznamy. Nemělo by však být možné, aby poskytovatelé služeb mohli jednoduše tyto záznamy mezi sebou porovnávat a zjistit tak, že stejný uživatel využívá služeb několika poskytovatelů (tj. zabránit profilování uživatelů). [článek 11a]
    - Lepší možnost výběru atributů, které chce občan předat (selective disclosure). Tedy snaha zabránit tomu, aby uživatel předával atributy, které nejsou potřebné pro poskytnutí konkrétní služby a budou zbytečně kompromitovat jeho soukromí. [rozšíření recitálu č. 29]

    Z dalšího vyjednávání, kde jsme již nebyli v roli předsednické země si dovolíme vypíchnout:
    - Zveřejňování softwarových komponent peněženek jako open source kvůli transparentnosti zpracování osobních údajů a odhalování možných chyb v kódu. [recitál 11d]
    - Údaje o užití peněženky nesmí být sbírány. Tedy pokud prokážete totožnost, vydavatel nesmí sbírat údaje a v případě offline modu to ani neví. Je to obdobné jako s plastovým občanským průkazem - stát neví, že jste právě v hospodě prokázali svůj věk. [recital 11c]

    Tím neříkáme, že vše v návrhu eIDAS je podle našich představ. Nicméně jedná se o revoluci, která vrátí data občanům. Princip je vcelku prostý: máme jakýsi digitální šanon a do toho můžeme vkládat různá potvrzení (datové atributy). Tento digitální šanon drží občan. On rozhoduje, jaká potvrzení tam vloží. Může tam mít jen občanský průkaz, anebo třeba i údaje o hypotéce. A stejně tak občan rozhoduje, komu jakou část dat nasdílí.

    KEB: No to už je takový QAnon. Všichni víme, že u Janky platí: co na srdci, to na jazyku, Čili kdyby nám chtěla sdělit něco ke konfliktu na blízkém východě, tak by nám to jistě řekla. Zelená je mimojiné barva konopí, což je její hlavní agenda...
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    KEB: odkrytí davu s vidlemi na jedničku
    KEB
    KEB --- ---
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Lol to je dobrej cirkus idiotu. Nakonec budou Pirati volit jen parta chatbotu z interniho diskuznihi fora. Je mi to lito, ale jak rikal havran pri listovani volebnimi listky…never more.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    HNHN: No nám se to také blbě posuzuje. Kdyby napsal: "Souhlasili jste s paragrafem X" nebo "Nepodpořili jste paragraf Y", tak se můžeme věcně bavit.

    Vyjednávání je teď o 2 předsednické země dál. A samozřejmě předsednická země je předsedající, nikoliv však držitel velké moci. Ta je dána hlavně hlasovacím rozložením v Radě: https://www.consilium.europa.eu/en/council-eu/voting-system/voting-calculator/

    A kolega na Zulipu si ještě povšimnul:
    > Já bych jen upozornil, že ten článek je z nějakého one woman Substacku paní popisující videa V.O.X. NEWS… kde na mě vykoukl Dan Vávra, headline TRANS KOMUNITA JE SAMA O SOBĚ TOXICKÁ nebo KVO KVO KVÓTY a další hvězdy jsou postavičky Konzervativní strany nebo Motoristů sobě, takže to třeba nebude úplně nejobjektivnější na světě.
    HNHN
    HNHN --- ---
    KEDRIGERN: To nedokazu posoudit, proto se ptam. Zajimave asi je, proc reprezentant EDRi toto rika o panu Bartosovi. Ackoli z jinych zdroju (https://mastodon.social/@Tutanota/111391342705790551) se zda, ze pirati delaji to, co by se asi ocekavalo.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    HNHN: Vidíte v článku jediný podložený argument? Konkrétní paragraf? Je to celé vycucané z prstu.
    HNHN
    HNHN --- ---
    Co si o tomhle myslet?
    Bartoš odstranil zabezpečení digitálních identit pro občany EU, tvrdí ochránci práv
    https://reporteri.substack.com/p/bartos-odstranil-zabezpeceni-digitalnich
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: myslím, že právě trochu šlo o to udělat tentokrát "koalici sami se sebou" a pojmout to stejně, jako byla pojata koalice se STAN... (protože ta koaliční smlouva předem upravila řadu aspektů kampaně a byla schválena jako celek a pak už členská základna musela držet hubu a krok...)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: a tak - vždycky se můžete spojit se STAN a udělat koalici do voleb, ne? Naposledy to byl epochální úspěch.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: kdo tady chce odvolávat Bartoše? Hlavně tady se z toho dělá megadrama. Skutečnou otázkou je setrvání ve vládě. To se zatím neprojednávalo, ale dá se očekávat, že masa členské základny, které nebyla spokojena s tím, co řešil Jakub, se rámcově překrývá s těmi, kdo nejsou nadšeni z účasti ve vládě (no tak jasně... europoslancům ohrožuje šance na znovuzvolení, konkurence ze strany opozičních Zelených bude velká, v tomhle konkrétním specifickém typu voleb)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Stačí říct Záhorovi, ať napíše odvolací žádost i na Bartoše (a další nepohodlné) a je to, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam