• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Volby do Evropského parlamentu dnes a zítra!

Váš hlas má sílu.

Nejspíš vás nepřekvapí, že já dám hlas Pirátům. Chci totiž stabilně proevropskou politiku, která hledá řešení a nikoliv nové problémy. Takovou, která staví mosty, namísto hloubení propastí. Chci suverénní a sebevědomou Evropu, která je silná na světovém poli. A upřímně nejen kvůli abstraktním ideálům, ale i kvůli bezpečnosti nás všech. Rozdrobená Evropa je slabá.

Rád bych vám o těchto volbách řekl trochu více – o tom jakou sílu má váš hlas.

Poslední roky jsem měl možnost se aktivně podílet na komunikaci s EU ze strany vlády. Krom stanovisek jsem zastupoval ČR na Evropské radě pro telekomunikace, na neformálních uskupeních i jsem napřímo vyjednával s komisaři, ministry a CIO dalších členských států. ČR není malá země. Pravdou je, že jsme 9. největší země EU. Pokud mluvíme rozumně, tak nás ostatní berou velmi vážně. Problém je, že populisté v EU nemluví rozumně a ještě navíc nejsou ochotni své názory odpracovat. Populisté samozřejmě často upozorní na reálný problém, ale téměř nikdy nepřijdou s řešením. Extrémní řešení nemají moc šancí fungovat. Navíc není v zájmu populistů problém vyřešit, neb by ztratili své momentum (téma k mobilizaci voličů).

Lepší EU je možná, avšak je třeba na tom soustavně pracovat. Nepodlamovat si vlastní pozici, vystupovat jednotně a mít připravená řešení. Přeji vám volbu s kterou budete spokojeni.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEB:
    a) super fakt naše cílovka nečte
    b) elektrický dodávky jako esprinter nebo ecrafter nejdou pronajmout a do tohodle malýho nenacpeš věci a lidi
    KEB
    KEB --- ---
    Co dělá nebo nedělá není úplně důležité, důležité je, jak to vypadá.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEB: tldr, problem je ze jazdia oboma?:)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Tak zas jednu ze socek:

Bez znalosti práce na počítači se dnes neobejdete, ale bez pořádného pohybu taky ne. Tak proč to nespojit?

Včera skončilo finále letošního ročníku ligy Gsport. Ve čtvrtek jsem zahájení finálových dní navštívil a přes celý víkend jsem vývoj napjatě sledoval. Teď už zbývá jen pogratulovat českému týmu Esport VŠB - TUO ke skvělému výkonu, kterým získali první místo!

Gsport je unikátní projekt Academic Department of Esport a Gsport - Gaming and Sport, který má za cíl spojit soutěžní hraní počítačových her a klasický sport. V lize univerzit, které se letos zúčastnilo 29 škol z celkem 11 zemí soutěžily týmy ve hrách Counter-Strike 2 a EA FC 24 a následně i v překážkové dráze a futsalu pro pět hráčů.
    Já sám jsem si Gsport mohl vyzkoušet na Comic-Con Prague 2024, kde jsme se spolu s týmem Digilidi pustili do boje ve hře Arma Reforger a ve zdolávání překážkové dráhy. Na digitalizaci se díváme z různých úhlů a jedním z nich je i digitální vzdělávání. Pokud chceme být v dnešním světě úspěšní, tak naši studenti musí umět pracovat s digitálními technologiemi. Gsport je krásnou ukázkou téhle transformace.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    DOCKINEZ: tak očividně mu to nemá pomoct s rozmáháním, ale s (mírně falešným) osobním pocitem bezpečí
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    DOCKINEZ: Hele já jsem v podstatě dost proti zbraním a lidi, co je vlastní, obecně považuji za idioty. Ale zároveň mám pochopení pro to, že lgbtq lidi se v téhle společnosti necítí zrovna bezpečně a při představě rozšiřování islámu dvojnásob ne a tak je třeba napadne se ozbrojit pro lepší pocit ochrany. Mně to sice furt přijde racionálně jako kktina, asi tak jako tobě, ale ten sentiment za tím by měl být snadno pochopitelný a politici by ho měli brát vážně.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Trochu mi není jistý ten mechanismus, pomocí kterýho má „udělání zbrojáku“ panu doktorovi pomoci s rozmáháním islámskýho fundamentalismu.

NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: má to jinak 3 díly, zbytek najdete na YouTube Pirátů.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když jsem si to pustil, tak jsem měl pocit, že na volebním lístku SPOLU je ODS, TOP09 a KSČM. Tak jsem si to stopnul a vrátil a podíval se pořádně, žel tam komouši nebyli. Škoda.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Když to video dokoukáte, a já chápu že udržet pozornost 2 minuty je dnes už skoro nadliský výkon, tak na konci je claim "Nebuď cringe jako tenhle sitcom". Tím je to myslím celkem jasně ukotveno v nějakém kontextu.

Bobrokachna dobrá :) jinak je to naprosto strašný, takže dobrá práce.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Za mě je to video dobrý. A u SPOLU škoda rány, která padne vedle.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    NECROMAN: Upřímně? Cringe v tom vidím daleko méně, než je populární tvrdit. Jakože docela obstojný pokus o (mizerný) sitcom, ale prostě je to celkem solidně udělané a je to cringe daleko méně než libovolných třicet vteřin Babišova projevu, nebo Alenka na TikToku. (Nebo ta věc samozřejmě že jsem Pirát... ta dávala smysl, ale cringe byla hrozně, protože to bylo dost amatérské).
    KEB
    KEB --- ---
    NECROMAN: no nevim, ale bobrokachna je dobrá
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HOWKING: myslíš tohle? To je cringe záměrně :)
    Korzárovi - 1. díl
    https://www.youtube.com/watch?v=bzG1RH2yxfM
    KEB
    KEB --- ---
    Jo na ČSFD na mě pořád vyskakuje Gregorová s jmenotamnema a obličej je jak generovaný AI a přejetý filtrem level Alena. To byl záměr?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: zase tak špatně na tom nejsme
    Eurovolby 2024: Přehled volebních spotů stran
    https://www.novinky.cz/clanek/volby-eurovolby-2024-kampan-spoty-40473098
    Asi nejprofesionálnější jsou podle Kubáčka klipy dvou vládních uskupení, jež mají nyní podle průzkumů nejvyšší preference - Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) a Pirátů.
    „Ten pirátský měl celkem jasný příběh, říkal, co chce, co odmítá. A pak k tomu nejblíž byla koalice Spolu,“ poznamenal Kubáček.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no jo, některý tyhle pokusy vždycky odeženou víc voličů, než zaujmou... to máme od začátku...
    KEB
    KEB --- ---
    HOWKING: odkaz? Ať se taky poucim!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam