• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Však já na něj osobně taky nemám negativní názor. Na tom DR ho pravidelně čtu a na fóru koneckonců taky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: Tam je to zkreslené tím, že se s ním osobně znám ještě z dob před vznikem Pirátů :-)) Nemůžu na něj mít čistě negativní názor, to je to :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Já se ptám na váš názor. Osobně Záhoru na DR čtu, přijde mi jako svéráz a některý jeho vyjádření mi přijdou poněkud nekolegiální, ale partaj to imho nepoškozuje.

Ale na mým názoru nezáleží.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: jak chceš dělat poiltickou stranu bez vnitrostranické opozice? Sorry, ale to pak nemusíme mít politickou stranu. To bude styl "lídr a jeho zaměstnanci". A opět - volici, kteří něco takového chtěli, tu mají Babiše a jiné podobné formace manažerského typu. Pokud to jejich voliči chtějí, budiž. Někteří voliči to doufám nechtějí. Pro ty jsme tady my, co se hádáme (ale v mezích nějakých mantinelů... ve sportu špičkoví hráči, než se vydali reprezentovat, hráli ve spoustě zápasů proti sobě navzájem...)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Záhorovo věčný okopávání kotníků je taky konstruktivní?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: ono nejde o tak velký reálný problém (což asi vedlo k tomu, že to Ivan nechal plavat a neřešil), jako spíš o strašně viditelný symbol: je to něco v příkrém rozporu s tím, co jsme měli celá léta v programu.

Jde o to, že jsme až příliš dlouho dělali výjimky z tvrdého volebního programu ve prospěch Ivanovi osobnosti (kumulace funkcí, apod.) a prostě někde je strop. Možná je to i jeho vlastní způsob, jak naznačit, že být předseda Pirátů pro něj není až tak klíčové, nevím.
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: to bude vaše zbožné přání, uvidíš.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Já nějak doufám, že toto je jiné. Protože Jirka má oprávněnou kritiku, která není destruktivní vůči stráně, ale spíš konstruktivní.
    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: skvělá věc! Ale bez omezení reklamy na alkohol na internetu, typický před videí, je to úplně k hovnu. Tam mě to s*** neskutečně.

Jak to voláte po speciálních obchodech atd po jednotné výnětě atd uvědomujete si, že tady je problém podělaná daň na víno? Tohle neprojde nikdy
    KEB
    KEB --- ---
    DOCKINEZ: tak piráti, konečně jste se stali normální stranou. tak jako další tradiční strany už i vy nyní máte svého Klause a Zemana.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GAARQ: Když jsem byl v USA, prodával se tam chlast a cigára ve speciálkách s licencí. Neexistovalo, žes měl retka a kořalku v každý samoobsluze + reklama na tabák nikde (ale je fakt, že reklamu na cigára jsem v ČR taky neviděl už roky).

Tak je otázka, pokud bychom se jako společnost chtěli vydat cestou větší regulace, zda to nevzít z jedný vody načisto a zavíst něco takovýho aj u nás.

Protože já můžu mít na paternalismus názor jakej mám, ale když si občané zvolí tuhle cestu, tak kvůli chlastu na barikády fakt nepůjdu :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: That escalated quickly

Zakladatel Pirátů Kadeřávek odchází ze strany. Otočili o 180 stupňů, jde jim o placená místa, říká - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zakladatel-piratu-kaderavek-odchazi-ze-strany-otocili-o-180-stupnu-jde-jim-o-placena-mista-rika-40480787
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JARMIK: asi jsem teenager :-)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    me jeste napada, jak bylo krasne, kdyz za pandemie vsichni ti bojovnici proti zasahum statu do ekonomie rvali po dotacich a davkach. na to je spolecnost najednou dobra.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    XCHAOS: Jako rodič teenagerů vítám to téma, u mladých to je riziko. Ale ta opatření nejsou domyšlená: teenageři typicky nevědí, že existuje něco jako rozhlasové vysílání, a na TV se nikdy nedívají. Takže co se v rozhlase a rozvidu vysílá nebo nevysílá na ně nemá žádný vliv.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HONCKA: Teď jsem zrovna strávil s manželkou dovolenou po kempech v ČR (každý den jinde) a občanku po všech osobách chtěli jen v Litovli, všude jinde stačilo jedno jméno a občanka i pro více ubytovaných osob.
    V jednom raději nejmenovaném kempu na Moravě se správce i výslovně vyjádřil, že nám místní poplatek nebude účtovat, že od města nic nedostává, tak se na něj taky vykašle.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOCKINEZ: většina "státního paternalizmu" je ochrana bezmocných vůči všehoschopným. a čím je svět složitější, tím zasahuje šířeji a hlouběji, pomáhá držet stabilitu v rámci oné komplexity. já nestojím ani skutečný kapitalizmus volné soutěže à la XIX. století, ani o permanentní napětí a rozbroje jako třeba ve 20.,30. a 60. letech XX. století.

i různí chytráci, co si myslí, že všechno betelně gómó a vyřeší sami nejlíp, pak obvykle oni nejvíc pláčí nad rozlitým mlékem. lépe si otevřeně přiznat, že něčemu (skoro všemu) nerozumím a musím se spolehnout na něčí expertízu a zásah moci v její prospěch. různých vychcánků, co se složitostí světa kalkulují a okrádají/manipulují, je pořád vic jak dost.

viděls obě epizody "three robots" v "love, death and robots"? vřele doporučuji, vtipné i poučné 😉

já bych šel ještě dál než pirátský návrh - úplný zákaz reklamy na alkohol i cigarety. zákaz unikátních vinět a grafické prezentace (loga), nechal bych jen jména značek. a klidně bych oddělal ty zbytečné obrázky z patologické anatomie. a nebo rizikové příplatky na zdravotní v solidárním systému.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ZSIS: Povinne to je v CR pre cudzincov (aj v inych krajinach EU), pre miestnych obcanov to bolo doteraz povinne iba tam, kde mas miestne poplatky za ubytovanie. Tam kde nemas to povinne nebolo.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ZSIS: musí, ale není to v centrální databázi, pokud je to centrálně, tak stačí ab y to uniklo, pár selektů a hned máš x tisíc potencionálně vydíratelných lidí, kterým přes to najdeš, že mají milenky / milence
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZSIS: Musej. V realu se na to kasle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam