• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    KEB: podle mě Piráti přišli o tyto skupiny voličů:

1) prostestní hlasy: Poprvé se do sněmovny dostali Piráti mimo jiné s image prostestní strany. Tyto hlasy je nemožné sbírat ve chvíli kdy je strana součástí vládní koalice a souběžně probíhá ekonomická krize. Tyhle lidi přejdou k Fízl&Dýzl, SPD, Stačilo nebo jiným trpasličím stranám nebo volit nepřijdou.

2) progresivní levice: Tyhle lidi vidí aktuální Piráty jako podržtašky klasické pravicové politiky a výrazně kritizují jinde populárního Lipavského za podporu Izraele v konfliktu s Palestinou. Většina asi prostě k volbám nepřijde, protože jim přijde, že vůbec nemají koho volit, případně se rozpustí mezi malé strany (Zelení, SocDem). V téhle skupině je o něco menší zájem o lokální volby.

3) snadno zviklatelní voliči: Lidi někde kolem politického středu, co by teda s Pirátskou politikou i jakš takš souzeněli, ale o politiku se moc do hloubky nezajímají. Piráti měli v poslední době naprosto tristní PR (např. kolem té digitalizace stavebnictví, ale i jiné excesy). Tihle voliči pak vidí Piráty jako "nějaké divně podezřelé" a zvolí kohokoliv jiného, klidně i tak trochu random, stačí když bude mít PR takové, že vypadá nějak seriózně. Nejčastěji tyhle hlasy bude vyžírat STAN.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Vynikající komentář;

Jan Janca on LinkedIn: #marketing #volby #pirati | 17 comments
    https://www.linkedin.com/posts/janjanca_marketing-volby-pirati-activity-7243330123104489473-ZYpW?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Když jsme říkali, že Piráti by měli být více vidět v médiích, tak tím asi nebylo myšleno toto
    Volby 2024: Piráti se po debaklu hádají na svém fóru
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-kraj-piratska-strana-v-krizi-hadaji-se-na-foru-261105
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Já tedy samozřejmě chápu, že někdo to může mít hozené stylem "tohle a tohle nesplnili, takže už je nemůžu volit" a jako argument ve vzduchoprázdnu je to zcela v pořádku. Ale v realitě? Zkusí mi někdo namluvit, že když Piráti neuspokojují tuto jeho konkrétní politickou poptávku, tak že jí lépe splní... já nevím... ODS? ANO? SPD? :)

Významnější kauzy nebo problémy pirátů se tak nějak dají za ty roky pořád ještě počítat na prstech jedné ruky (nebo teda klidně obou, pro větší rejpaly), což mi přijde naprosto směšné, protože ostatní strany mě něčím zcela zásadním obvykle naserou tak dvakrát do týdne.
    KEB
    KEB --- ---
    NECROMAN: já pirátské viděl, ale jen jeden model na víc místech. Ano a SPD tu bylo všude.

Eurovolby jsem neviděl vůbec nic ale nic úplná nula. Ale zachytil jsem Ferenčík na webu a jeho postřelování šípovou. To bylo hodně nepovedené. Stejně jako teď ten wagen těsně před volbami, abyste si odradily ty váhající.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEB: možná za to může nulová kampaň a nulová viditelnost lidí? Jak je možné, že v Plzni byl pirátský hejtman a vytěžili z toho jen 5,9 %? Stejně tak v okolí Příbrami a Dobříše jsem nezaregistroval jediný pirátský billboard či plakát, ale na každé vesnické nástěnce vidím dobře pět plakátů SPD?
    KEB
    KEB --- ---
    NECROMAN: z x poslanců na 4 (kroužkový masakr), eurovolby ze 3 na 1, teď z 99 na tři.

To je debakl za debaklem. Možná by stálo za to zeptat se proč a hlavně kam mizí voliči a proč mizí.

A sice je pozdě ale veřejně se distancovat od wagenknechta
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    LEON_KOWALSKI: omyl, z 99 na 3
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Smutné. Já jsem s piráty a jejich prací z převážné většiny velmi spokojen (protože jsem realista a všechny ostatní myslitelné varianty mi přijdou ještě horší), nicméně směřuje o ke krachu, což mě tedy vůbec netěší, protože jestli se Piráti odeberou do bezvýznamna, tak tedy fakt nevím, koho budu volit.

Pokud se rozhlédnu mezi nabídkou stran, tak se mi na pirátech sice může nelíbit kdeco (i když v kalkulačkách s nimi mívám shodu 80-99%), ale je to jediná strana, která se při nějakých širších diskuzích kam by měla vůbec směřovat naše zem v budoucnu, aspoň vůbec rozhlédne na tu správnou stranu.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    no já doufám, že nepůjde.
    KEB
    KEB --- ---
    LEON_KOWALSKI: to je jedno, jestli to takhle půjde dál...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KEB: "... vám rozhodně nepřidala." Já jsem jenom obyčejný volič z lidu, nejsem člen Pirátské strany :-)
    KEB
    KEB --- ---
    LEON_KOWALSKI: nízká účast, k volbám přišli důchodci a dezo.

Nicméně piráti prohuceli totálně a wagenknechtova spanilá jízda proti muniční iniciativě vám rozhodně nepřidala.

Kdyby ten kokot aspoň šel na ten výbor, ale ne to ne...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    LEON_KOWALSKI: To je bohuzial sirsi trend, aj mimo CR. CR mala doteraz v politike takych srandanackov z wishe, s japoncom na cele, a teraz zacina prituhovat. (slovensko, madarsko, rakusko, polsko, nemecko... vsade okolo maju vacsie alebo mensie problemy tymto smerom)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NECROMAN: z 91 mandátů na 3, to je fakt hodně špatný. Bude to chtít zabrat.
    Ale co mě děsí - lidi dávají hlasy SPD, Stačilo, Trikolóře, Pro a podobným šílenostem. Nemám z toho dobrý pocit.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    BUGAS: Konečně
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    NECROMAN: bohužel loď se začíná potápět
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Krajské volby by šlo shrnout asi takto za Piráty

BUGAS
    BUGAS --- ---
    KEB
    KEB --- ---
    JVMLOK: zajímalo by mě, jestli kdyby měl dost odvahy a na bezp výboru se omluvil, jestli by mu to pomohlo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam