• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    FRK_R23: always_has_been.gif 90% lidí se rozhoduje v politice na základě primitivního tribalismu a PR dojmu; jedné co hraje roli jsou vibes. Internetové diskuse mají samozřejmě hrozný selection bias, protože tam bude víc lidí, co se o politiku apriori zajímá a mezi nimi podstatná část z těch zbývajících 10%, kteří se třeba i rozhodují na základě toho, co si přečtou v programu, o tom se tady můžeme bavit kdo navrhuje lepší řešení v jaké oblasti atd, ale co se týká voličů, tak to rozhoduje o jednotkách mandátů ve sněmovně.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    XCHAOS: no a přesně kvůli tomuhle přístupu nikdy nebudou mít Piráti víc senátorů, než spočítám na prstech jedné ruky.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    XCHAOS: Ty si podle mě pleteš dvě věci. Jedna věc jsou nějaké ideály, které chceš v politice prosazovat. Druhá věc je potom praktické prosazování těchto věcí.

Myslíš si, že AB dělá +30 % díky svým ideálům nebo svému obrazu v médiích?

Pointa je, že je sice hezký že Piráti pracují a Ivan Bartoš odvedle na MMR podle mě super práci. Ale k čemu to je, když si každej idiot povídá o tom, že Piráti nezvládli digitalizaci? Tedy to v čem jim lidi věřili asi nejvíc.

A neřeš teď faktickou stránku věci. Tady jde přece o to, že těm voličům to musíš nějak prodat.

Teď jsem mluvil s kamarýdem a ten říkal, že zprávy nesleduje ani nečte. A prej kdyby měl vycházet jen z toho co se k němu dostane, tak jasně volí ANO. Protože AB se dostane se svejma kecama ke všem.

A já tím neříkám, že Pirátí mají převzít styl ANO. Snažím se říct, že kvalitní práce je ti k hovnu, když o tom nikdo neví. V kontextu politiky samozřejmě :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: dobře, ale má politika řešit prostě jen jak věci jsou, nebo se má občas zabývat i tím, jak by měly být?

DOCKINEZ: ano. A p. Zajíčkem vyvolaná pseudokauza se "zpackanou digitalizací" ve skutečnosti ale pomohla udržet pozornost u Pirátů. Sice Ivan údajně něco nezvládl (ale není jasné jestli to fakt nezvládl ani proč a kdo by to zvládl lépe) a mluví se o nás.... a výtky vůči otevřenosti fóra akorát připoutají pozornost k tomu, že fungování ostatních stran je naprostý blackbox, z hlediska voličů...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To není jenom politika: celkově je doba taková, že o získání pozornosti jednoho každého z nás na každým kroku soupeří tisíce a tisíce různých osob, organizací atd. atd.

Stačí, abys na chvilku sešel z očí, a jseš vyřízenej. Můžeš mít sebelepší program, ale není ti to nic platný.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    XCHAOS: V tom posledním odstavci bohužel nemáš pravdu. Politika se překlopila do soutěže popularity. Je to sice smutný, ale je to tak.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: dobře, ale neměli být Piráti právě ta alternativa, která bude komunikovat jinak, než přes "odborníky na komunikaci"? (ok, Ferjenčík a Michálek jsou kategorie sama pro sebe :-) víceméně jsou důkazem toho, že negativní reklama v politice neexistuje, stačí plácat cokoliv, co zaujme).

Snaha nějak tu komunikaci "profesionalizovat" vedla mj. ke katastrofálnímu výsledku v rámci PirSTAN koalice, protože všechno jsou to většinou jen krycí manévry schovat fakt, že u Pirátů jsou desítky politických osobností a to je pro veřejnost moc a "odborníci" vždycky nakonec vyberou jenom několik tváří... a to pak vede k té snadné vykroužkovatelnosti, protože preferenční hlasy u Prátů bývají roztříštěné (teda s výjimkou kroužků pro ty, kdo jsou nejvíce vidět v médiích... náhodička).

Samozřejmě by se ta komunikace měla trénovat, ale to je právě to: když ty lidi dostanou šanci mluvit na kameru jen párkrát, nemají šanci se v tom zlepšit. Ano, i takové ty snahy setkání strany organizovat jako online videokonference mířila k tomu, aby se vybrali lidi, co působí přesvědčivě jako mluvící tváře, protože voliči na chaty a diskuzní fóra moc nechodí :-)

Na druhou stranu to, že někdo vypadá dobře jako mluvící obličej na obrazovce moc nevypovídá o tom, jak moc bude kompetentní ve funkci, do které je volen... fakticky si myslím, že politika není soutěž krásy, oblékání ani hereckých dovedností..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAMAHL: tohle je blbost. je fakt, že tituly, stejně jako příjmení -ová, na kandidátkách spolehlivě sbírají (a třeba i rozmělňují) preferenční hlasy. lidé neznají ze strany skoro nikoho, na kandidátce ve svém kraji už vůbec nikoho - a tak aspoň aplikují algoritmus "kroužkuj političky" (mladší) nebo "kroužkuj vysokoškoláky, ti aspoň už něco dokázali" (starší generace).

Podle mě tohle je blbost. Politika nemá být o známých populárních tvářích. Stejně tak to není tak docela běžná profese jako každá jiná. Politika je o politice. Podle mě umění konstruktivního kompromisu a nebo hledání win-win strategií je politika tak, jak by měla vypadat,některé strategie rozhodování nejde transformovat a ekonomická rozhodnutí (nebo strašně složitě). Takovéto, že vytáhnu známou osobnost a jako trafiku ji nabídnu, aby byla "mluvčí pro nevynutelné"... to podle mě není politika.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23:
    NECROMAN: on myslím stejně jako já přišel z ISP prostředí. Ale to běžněji daleko víc doprava, názorově, než jsem já...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: no, podle mě je možností trochu víc, a když nic jinýho... aspoň se o nás mluví a na případu Babiše je vidět, že negativní reklama neexistuje. Ono to nebude tak horké... nejvíc pruděj lidi, co by nás tak jako tak nevolili...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OLGA73: Fakt se těšíš? Tak jo, enjoy:

Šéf pirátských poslanců: Se Šlachtou bychom se dokázali na něčem ideově shodnout - JustPaste.it
    https://justpaste.it/c94s9
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Dyť si ji tam maže na chleba i ten Dvořák od Dona Vitta.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tvl tak si po obědě pouštím tu Richterovou. A bolí to.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dosluhující hejtman Špoták chce, aby Piráti ve vládě zůstali. Sám se nabízí na Bartošovo místo - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-dosluhujici-hejtman-spotak-chce-aby-pirati-ve-vlade-zustali-sam-se-nabizi-na-bartosovo-misto-40490529
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Nekrolog, když pacient ještě dýchá. 🙃
    Apolena Rychlíková: Co po Pirátech zbyde? Trpkost i nejzajímavější případ polistopadové politiky | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/apolena-rychlikova-co-po-piratech-zbyde-trpkost-ale-i-nejzajimavejsi-pripad-9319952
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    NECROMAN: Lol "bez vynucování vlastní ideologie" tvl, na blábol tohodle typu jsem alergický. Vždycky, když něco takového vidím, tak to čtu jako "nejsem schopný reflektovat nebo přiznat svoji ideologii". Ale po pravdě řečeno, stejný cringe byly ty plakáty s Balcarovou "ekologie bez ideologie" 🙄🙄
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---

Piráti by se měli transformovat na

Instrukce:
    Podle všeho jsou u Pirátů dvě velké názorové sekce. Kterou by měli Piráti upřednostnit, aby uspěli ve volbách 2025?

34 hlasy od 34 respondentů
    • 11.8% / 4 hlasy
    • 35.3% / 12 hlasů
    • 52.9% / 18 hlasů

NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    FRK_R23: On ide full retard mode uz dlhsiu dobu... a ked sa mu ozvu novinari, tak preco nie?
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    NECROMAN: oh, my, pirátský libertarián :)

tedy, že on zrovna mluví o sektářství, mě libertariáni přišli vždycky jako sekta par exellence.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam