• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    CHORCHE: volí teď Babiše, no.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MARIHAI: to je zajímavá úvaha. podle mě je takovejch voličů docela dost, akorát že volí prdelí a často i proti sobě
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    YBUKO: to říká už pár lidí delší dobu, ale v tom našem konzervativním shitu je to tradičně marný (co by pak ti 50-60letí strejcové plkali?)

Levice je zastřešující označení pro část politického spektra, které zahrnuje celou řadu politických ideologií

sem to čet blbě a místo zastřešující, tak odstrašující :D no nic, tady nikdy líp nebude (v měřítku délky mého života)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Mimochodem jsem to teď dohledal, citát IB ještě z roku 2018. Škoda že se toho Piráti nedrželi...

Koncept levice a pravice je podle mě už přežitý, říká předseda Pirátů - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ivan-bartos-rozhovor-piratska-strana-mfd.A181027_435592_domaci_zaz
    "Koncept levice a pravice je podle mě už přežitý."
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    YBUKO: Protoze ty de zacli jako kevicaci jasne vymezovat a tim vlastne potvrdili tvoji teorii
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    MARIHAI: tam se trhala Zubová, Kuchtová, nevím jestli to mělo vliv na výsledek...
    Možná ale voliči chtějí prostě jakékoliv nové čisté schopné lidi s vizí, kteří když tu vizi nedodají, tak o ty voliče přijdou? Když se netváří jako pravice ani levice, tak možná tím líp, naberou na začátku oba tábory. Když se pak začnou profilovat doleva nebo doprava, voliči z jedné půlky začnou mizet. Toť má teorie. Piráti taky nejdřív tvrdili, že pravice a levice jsou překonané pojmy, žejo. Teď vyhazují "komunisty a levičáky".
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    YBUKO: Ale pulka se jich predtim odtrhla do instantniho zapomeni ne? Predstava ze existuje dost volicu na parlamentni stranu liberalni levice je podle me mimo
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    MARIHAI: jo, nějaké výsledky měli, netvrdím že ne.
    On to ale Liška a Bursík táhli hodně doprava a kompletně vedení ovládli (Liška, Jacques, Rabas...). Prosazovali tehdy taky spolupráci s ODS. Následně už jim ale voliči řekli, že to už nechtějí, i když pořád vládlo Bursíkovo křídlo, které předtím SZ vytáhlo nahoru. Prostě je to zničilo, ještě za Bursíkova a Liškova vedení. Už v eu volbách 2009 to Zelení pod vedením Bursíka projeli, to byla první předzvěst. Bursík pak předal otěže béčku Liškovi, a ten to v PS volbách dorazil. Taky paralela s dnešními Piráty, Hřib je možná takový Bartošův Liška. I ten rozkol na křídlo co chce spolupracovat s ODS a víc levicové křídlo tu je, to je taky hodně podobné.

Zelení PS volby 2006: 6,3%. Volby 2010: 2,4%.

Jediný rozdíl je v tom, že Piráti měli a pořád mají víc voličů, než kdy měli Zelení v době své největší slávy.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    YBUKO: Rozjeli treba i projekt zatepleni budov kterej je funkcni do ted. Solary o kterejch mluvis. Byli i zaroven v ohledu kulturnich valek- tenkrat se tomu tak nerikalo - docela liberalni.

Nasmerovani zelenejch doleva-doleva byla kolosalni hloupost ze ktery se ta strana uz nikdy nesebrala. Zelena politika je postmateriáni - oslovuje lidi as potom co jsou napleneny jejich materialni potreby - pokud zivotni prosteei neni akutnim ohrozena. To je vec odpozorovana za mnoho let po celym svete. Ne na celostatni politice, ale behem mnoha lokalnich konkretnich ochranarskejch projektu.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    MARIHAI: ale zničilo je to a nikdy už se nezvedli... Posun doleva a rozpad byl reakcí na účast v Topolánkově vládě. To teď podle mně hrozí i u Pirátů, když současné vedení selže.

Taky toho mimochodem Zelení i dost neprosadili. Jeden z jejich hlavních předvolebních taháků byl třeba přesun nákladní dopravy na železnici a konec kamionů na dálnicích. Super vize, výsledek ale ehm...
    Taky se i tehdy dělaly boty - třeba se lobbovalo za solární elektrárny, tam se rozjezd povedl. Ale nepohlídali si ODS a ta z toho vyrobila legendární solární tunely, což na čas u spousty prostých lidi soláry naopak diskvalifikovalo.
    Vidím mnohé paralely k současným Pirátům.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    YBUKO: Zeleni tenkrat prosadili dost. Ale byli to Bursíkovy zelení
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LEON_KOWALSKI a PJGEPR: to je úplně zcestná úvaha s tím Hollanem. protože o něm to není, stejně jako o Paličkovi, ale i toho někdo sleduje, Týden někdo čte...

já Matesa sleduju roky, se vším nesouhlasím, někdy je to fakt pošuk, ale v Brně byl zastupitel nebo co. co se týče legalizace, tak tam sdílel posty jak na běžícím pásu s Vobořilem i Jankou Michailidu, takže dost lidí ho s tím bude mít spojeného a o parník jinde, než staří dobrý kokoti typu Komorouse

no a od podzimu to vypadá, že i ten Hollan teď piráty nešetří (ne vždy do toho vidím, ale prudí je na FB)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    RUDOLF: jo, plus i prostě platí, že Piráti evidentně ve vládě zaspali, nechali se stejně jako před lety Zelení ojebat ODS a svoje témata prostě dostatečně nezvedli. Budu se opakovat, ale vedení má po téhle sérii špatných rozhodnutí před volbami odstoupit a dát šanci novým lidem s čistým štítem. Ne se zabetonovat u moci a zakonzervovat sněmovnu v podobě variace na Top09 s nádechem SZ a ČSSD.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    LEON_KOWALSKI:
    PJGEPR:

Mě palička taky míjí, ale mám echo, že ta regulace dopadla mnohem hůř než v Německu. A budou na to biti čeští výrobci.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    RUDOLF: Proč by někoho měl zajímat rozhovor Hollana s Paličkou?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    RUDOLF: Matěj Hollan myslím, nikoho nezajímá a je pod rozlišovací úroveň Fialy (orel much nelapá) a Bartoš z toho taky těžké spaní mít, řekl bych, mít nebude.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CHORCHE: Uzavřený pirátský fórum už je nuda. Škoda, no.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    RUDOLF: ok, už jen kapku a seru na volby i politiku, včetně pirátů. kdo se v tom má pořád mrskat... todle už je na mě moc. tlačí divnou legalizaci, dojebe se to úplně a pak to vypadá, že to pirát teda ani nemyslel vážně?
    nemám už energii tohle furt zkoumat, kde je pravda a kudy běží zajíc
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: dávej tl;dr verzi. při rychlém skenu mi 2x píchlo do oka něco o gramatické chybě, pak jsem se namotal do těch reply vláken a radši to zas zavřel
    opět se jako nečlen/jen volič vracím k modu operandi - fuck off pirát forum
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    btw. Matěj Holan

Tento rozhovor se nebude líbit ani Petru Fialovi, ale ani Ivanu Bartošovi.

Pro TÝDEN s Honza Palička mluvím nejen o dnes již hodně propraném selhání Fialy, který navzdory žádostí a proseb snad úplně všech ignoroval potřeby všech rodičů, jejichž děti uvázly v sítích sociálních sítí, potřeby zoufalých žen, který si prošly domácím a sexuálním násilím, ale stát jim žádnou pomoc nenabízí.

Mluvím i o naprostém selhání Ivana Bartoše osobně při řešení regulace konopí. Situace s racionálním přístupem ke konopí by byla totiž o dost radostnější, kdyby Ivan Bartoš třeba jednu minutu svého ministerského času této agendě věnoval, ale bohužel si ve svém nabitém programu za tři roky, co byl ve vládě, ani tu minutu nenašel. Poprvé, kdy Bartoš začal řešit, že by bylo dobré udělat skutečně kvalitní regulaci, bylo den po té, co byl vyhozen z vlády. Tehdy začal obvolávat mé kolegy, jestli náhodou nemají ten návrh zákona o regulaci konopí, který Jindřich Vobořil vypracoval a za nejž se při jeho vyštvání z vlády ani slovem nepostavil, že by to předložil.

Spolu s Jindřich Vobořil jsem naopak přesvědčený, že záměrem Ivana Bartoše bylo, aby zde regulovaný trh vzniknout nemohl, protože činil veškeré kroky, aby tomu házel klacky pod nohy.

Takže co se týče prevence a léčby, selhání jde jednoznačně za premiérem, konopí je ale vlajková loď Pirátů. A zde jednali proti tomu, aby se něco kloudného podařilo.

“Abych použil slova pana premiéra, který tvrdí, že se jim podařilo naplnit 93 % programového prohlášení, tak v této oblasti se 93 % naplnit nepodařilo.”

Celé zde: https://www.tyden.cz/fiala-zradil-programove-prohlaseni-vlady-prevence-zavislosti-zustava-na-dne-rika-hollan
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam