• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: stejně tak je jednodušší bojovat za "právo platit hotově do Ústavy" než usilovat o zjednodušení digitálních plateb, nebo bojovat za "zachování Koruny" oproti zavedení Eura. Být konzerva je prostě jednodušší, protože to doslova znamená nic neměnit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    #titulky Stát bude mít zřejmě další dva roky na dokončení digitalizace svých služeb, aby se na ni úřady mohly připravit. Odklad na rok 2027 Senát schválil.

Takže jen svazáci Piráti se snažili nějaký termín splnit... zbytek postaru, jako vždycky (v tomhle případě tradičně "postavíme Stalinův pomník poté, co už bude kult osobnosti odsouzen", "dostavíme dálnice nejpozději 5 let předtím, než zakážeme osobní auta", apod. ... prostě klasický venkov, kam dolehnou náhodné ozvěny světového dění ne nutně v pořadí, ve kterém se ve světě děje :-)

Každopádně, fakt mi přijde, že bojovat na právo za offline by byl daleko snažší program, než bojovat za digitalizaci. Já jako internetový poskytovatel kdykoliv budu mít výpadek sítě, tak můžu tvrdit, že bojuju za právo lidí na offline... to by mi bavilo :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hmm, změna cen podle denní doby by ještě jistý smysl dávala (někteří lidé mají možnost se přizpůsobit, je to samé jako akce), ale ten face recognition je naprosto za hranou. Myslím, že ten aspekt Pirátů, kdy jsme prostě chtěli zabránit tušené dystopii se podceňuje ve prospěch toho programu "digitalizace všeho".
    Automation in Retail Is Even Worse Than You Thought | The Nation
    https://www.thenation.com/article/society/retail-grocery-automation-esl-kroger/
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    KEDRIGERN: no to ja taky verim/doufam ze ne, a o to vic si myslim ze je hloupy se do toho v ramci potreby medialnich vystupu stylizovat, a snad v tom nebude Hrib pokracovat

a ta souvislost mi prijde teda uplne jasna, a nevidet to mi prijde jako udelat video s cervenou ksiltovku s udernym heslem, a pak tvrdit ze to tak nemysleli a lidi nosili cervene cepicky i pred Trumpem
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    HOBORG: Ač jsem k nim dosti kritický, tak si opravdu nemyslím, že by to chtěli vést směrem Argentiny.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    KEDRIGERN: tim se snazis rict ze souvislost s Mileiem je ciste nahodna?
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    DOCKINEZ: musel jsem si dostudovat kdo je Strebl :)
    no, jsem zvedavej jestli nas ceka pokracovani v tomhle stylu, a jak dopadne situace s volebnim leadrem a kampani
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    HOBORG: Hodně pochybuji, že ten pán z Argentiny byl první, kdo něco řezal či používal motorovou pilu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HOBORG: Třeba mu s vystupováním fakt radí Štrébl :)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    chapu potrebu delat klauna jako 'medialni nastroj' a nemam s tim zasadni problem
    nechapu proc byla jako medialni nastroj zvolena zrovna kopie toho argentinskyho mamlase, a je to treba pro me dost varovnej signal toho, jak si asi Hrib predstavuje novy smerovani piratu. v nejlepsim pripade mu tenhle typ medialniho klauna jen nejak konvenuje, to je sice dost blby, a osobne mi prijde lepsi i Babisovo caulidi, ale jeste se to asi da nejak prekousnout. obavam se ale ze jsou za tim i nejaky obecny sympatie ke stylu a smyslu Mileiho 'reforem', a s tim bych radsi aby tahnul do prdele za svobodnejma
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Snad všude nejen v EU. Takhle míra paranoii jen podporuje partičku, co to tlačí horším směrem (byť i ten směr je jeden z nejlepších na naší politické scéně).

Ten problém je, co s tím. Dostatečnou masu voličů to viditelně nezajímá :(. Řezání motorovkou je jen mediální nástroj... kéž bychom žili ve společnosti, kde to není potřeba a namísto toho by stačilo napsat úvahu do novin či se kultivovaně vyjádřit v nějakém diskusním pořadu.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    KRAMERIUS: a za Muska ve verzi rok 2025 doufám taky ne. Ale Hřib řeže motorovou pilou jako Milei a propagovali technoidealismus, tak uvidíme, kam to myšlení v kontextu světového dění povede dál.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    YBUKO: Za Trumpa se určitě nepostaví, programově jsou jeho protivníci - to by jinak popřeli všechno, co doteď na úrovni EU prosazovali.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Myslím že Piráty brzo čeká ideové rozhodování kam a jak se postavit v případě potencionálně nastupujícího USA techno fašismu;) Hodní IT kluci ze startupů v garážích se nám nějak kazí a technoidylka taky.
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    Hřib nakonec chce vést Piráty do sněmovních voleb. Cítím podporu, řekl - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pirati-volby-2025-snemovna-lidr-hrib.A250121_100759_domaci_tbr
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    Petr Beneš - ✅🥊 Boxer spojovaný s lobbistou Tomášem...
    https://www.facebook.com/1412820987/posts/10236659171085186/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Není zde někdo z 10, kdo by se mi k tomu vyjadril?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    mezitím v zemi, kde je vaše ústavní právo zastřelit souseda, když vám pošlape trávník...
    [QWWERTY @ Věci Veřejné - world edition /USA/UK/EU/AUS/CHINA/RUS]
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEB: niektore osobne zazitky su tazko prenosne... kym to nezazijes, tak mi aj tak neuveris cokolvek by som sem napisal. (mal som to tak podobne, kym som niektorych ludi poznal len z medii)
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0: Gregorová je protivná jak prdel, ale to hřib taky 🤷

Co ta Olga, klidná síla, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam