• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: jeho argument. on viděl, že byla někdy v Chříči na nějakým komunistickým nevím čem, a jak tam jezdí pro pivo a má svojí tryznu, že jim komouši něco vzali a stát nevrátil, tak na něj ten red flag funguje hodně přísně (ani moc nerozlišuje socan, nebo komouš. prostě zkratky)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: Akoze mu imponuje ze Votapek prednasal Marxizmus-Leninizmus, studoval na MGIMO v Moskve, a potom otocil? Ci ktora presne cast?:) (a este sa odmieta vyjadrit k spolupraci s Ransdorfom:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: odchod komoušů? nevím... Janka byla spíš strašidlo obcházející Evropu...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: proč kroutíš hlavou? mi kamarád říkal, že kvuli němu a odchodu komoušů piráty zváží (ale imho to pořád bude víc do mínusu, než do plusu)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: jako ten Vladimír Votápek, nad tím skutečně kroutím hlavou. Jako asi nejde říct, že nás nebudu volit, pokud ze strany nevystoupím. Ale fakt nevím, co si o tom celém mám myslet. Především se chci bavit s lidmi, co v Pirátech ještě zůstali...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    HONCKA: jn jako mě ten Michálkovo zpovykanej freestyle teda moc nebaví.... a je to často dost selektivní
    novýho máš číst Votápku a Duška... starej IB, Miki, Hřib atd. a vůbec bych nerad viděl to +/- ve stylu přišlo/odešlo
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    no... asi jedine pozitivne na tomje, ze si to zjavne patla autenticky sam, inak bolest cez vsetky zmysly.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHORCHE: celkem by mě zajímalo, jak do toho zapadá Ferjenčík nový není a odborník je max na to, jak přijít o většinu mandátů
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    no jo, ale ti co měli odejít neodešli :)

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Bývalý europoslanec Peksa: Piráti opustili mladé, zaprodali ideály…odcházím. - Médium.cz
    https://medium.seznam.cz/clanek/mikulas-peksa-byvaly-europoslanec-peksa-pirati-opustili-mlade-zaprodali-idealy-odchazim-130080
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    CHORCHE: Na tebe TikTok vliv nemá, jenže generaci mladších voličů válcuje fantasticky. Stačí se podívat na průzkumy :/

Mladí voliči (kdokoli pod 30) imho poměrně proevropští a liberální jsou (pro ně Krakovák jako Brňák), nicméně on asi docela stačí i pouhý efekt vystavení a jsou tam schopní hodit hranolku a blábolícího Bábu... Přiznám se, že nad silou sociálních sítí docela žasnu.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    FRK_R23: sem si to musel najít a krom paní s kozama většíma než hlava, jsem si nic nezapamatoval, pardon

Volt Česko – Domovská stránka
    https://voltcesko.org/

ATROPOS: imho shoří na 2 věcech v tom našem rybníčku - proevropští a liberální. TikTOk nevím... to třeba na mě nemá vliv, spíš ocením, když ze sebe někdo nedělá tele a hranolku, ale vidíme, že to nějak funguje
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    FRK_R23: To imho může být za pár let černý kůň nejen eurovoleb. A celkem přirozený koasliční partner Pirátů. Ale záleží samozřejmě, jak se odprezentují na TikToku...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    NECROMAN: To je nějaká doručovací služba?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Peksa také převléká kabát

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Docs
    https://docs.numerique.gouv.fr/
    The French government announced a new OSS project simply called Docs:

“A collaborative note taking, wiki and documentation that scales. Built with Django and React. Opensource alternative to Notion or Outline."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: no, čtyřicátníkům mezi Piráty nedošlo (stejně jako v daném věku mě), že prostě už nejsou mladý a lepší to nebude. Generační propast v dnešní době si popravdě představit moc neumím....
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KAMAHL: vy se smějete, ale Schillerka se už tři roky natřásá na TikToku a díky tomu je ANO nejpopulárnější stranou i ve skupině 18-26.
    Mladé těžko oslovíte diskuzemi o změnách v rozpočtovém určení daní, je třeba občas sejít na jejich úroveň.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Stát je v technologiích ztracen. Když mu dokážeme, že zneužívá data, tak se vzteká — HlídacíPes.org
    https://hlidacipes.org/stat-je-v-technologiich-ztracen-kdyz-mu-dokazeme-ze-zneuziva-data-tak-se-vzteka/
    Data retention je fascinující věc. Sbírají se velmi přesné informace o našem pohybu – a data jsou to překvapivě přesná. Není to přitom nic tajného, je to napsané v zákoně, takže veřejnější už to prostě být nemůže. Nevyvolává to ale vůbec žádnou odezvu. Je to dáno tím, že to je hodně technická věc a pro lidi je to těžko uchopitelné. Osobně mi v tomto směru otevřelo oči, když jsem byl u soudu právě k vydání dat a soudkyně, která to rozhodovala, byla sama překvapená, že něco takového jako data retention existuje. Ptala se mě při výslechu, jak jsem přišel na to, že se nějaký takový sběr dat děje? A já říkám: „No, je to napsané v zákoně. Tady, v zákoně o elektronických komunikacích.“
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Já to vnímám jako problém dnešní doby. Často mi někdo vyčítá: "Vy Piráti jste neřešili tohle..." Přitom často se vyjádřil předseda, existuje oficiální stanovisko či se vyjadřují gesční lidé. Ale když nejsme v prime time, tak to nikoho nezajímá. A zdá se mi, že se to občas děje i novinářům, kteří by měli vědět jak je tohle zákeřné a že ne každý má stejný přístup s každým tématem do medii.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam