• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MILKMAN: jako člen Pirátů říkám, že tyhle koalice se Zelenými absolutně nechápu a považuji je za nějaký špatný vtip nebo projev kolektivní ztráty paměti po Pirstan koalici. Tím spíše, pokud bylo cílem Hřiba stranu vycentrovat.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MILKMAN: Tonouci se stebla chyta.
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: „Varianta s Piráty nám dává smysl. Je to programově nejbližší politická síla. Paralelně ale rozpracováváme spolupráci s menšími progresivními silami." To je od Svárovské (spolupředsedkyně Zelených) milý polibek smrti. Vážně to za těch pár desítek tisíc voličů Zelených stojí?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti v Pardubickém kraji schválili Zelené na kandidátce | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pirati-v-pardubickem-kraji-schvalili-zelene-na-sve-kandidatce-celostatni-dohoda_2504150614_jgr
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    HONCKA: 12.Stanislav Haviar - ten je z KT, znam lehce osobně
    15.Jan Janda - Sušice, jen vím, že kandidoval za ten náš obvod do senátu teď

tak tam není ani ten druhej ze Sušice, ten už známej trochu je - Hais - mladší než já, něco jsem si s nim loni nebo kdy psal o pohotovosti u nás, protože řeší zdravotnictví. je dost decentní. ale nejspíš to jen nechce kumulovat (?)

jako jo, ten náš kraj toho obecně moc nenabízí a většinou tě tady umlátily konzervy. ostatně po většině Klatovska vládne ODS na radnicích (Klatovy, Sušice, Žel. Ruda... dlouhodobě) - máme rádi osvobození Amíky a k tomu papaláše z Plzně. tím to asi tak hasne
    ono pak ty strany na náš okres kašlou - Kt 23k obyv., Sušice kolem 10k a zbytek nic moc. se ti sem ani nevyplatí asi jezdit a jedeš to po Plzni. jen tě tady nikdo nezná. na vesnice je to tady pro Piráta úplně marný
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHORCHE: navolená je, akorát to nezveřejnili, sice je forum uzavřený (to co jsem sem dával bylo ještě před uzavřením), ale výsledky hlasování uzavřený nejsou
    2-4 místo
    160325 KS PLK volba krajského Čela 2.- 4. místo kandidátky do voleb PS25 2.kolo
    https://helios.pirati.cz/helios/elections/4fd2b510-6bb8-4d9d-b2e1-118345efc330/view
    zbytek
    KSPLK Volba krajské kandidátky do PSP ČR 2025 (2)
    https://helios.pirati.cz/helios/elections/44328931-e8ec-48aa-8eb8-524223e67c21/view
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    HONCKA: no to si mi to tedy moc neusnadnil. a tohle teda velká paráda...
    HONCKA: ona už je někde kandidátka? na tom odkazu níž na Plzeňsko je tam pořád do kraje... a nahoře Špoták
    tady nevím, o něm se taky moc pěkné věci neříkají, hl. za ty Koaly na hejtmanství. a netuším, zda kandidovat chtěl (ale v současné době by měl, jako známá tvář, kdo jinej)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHORCHE: ještě co o něm celkem vypovídá, že na kandidátku právě nedal Špotáka a další známé lidi, protože by ho mohli skočit
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHORCHE: Jestli jsi z Plzeňskýho kraje a chceš volit Piráty doporučuju si vyřídit průkaz do jinýho kraje, Kůs je takovej kindrODSáček, viz např jeho post z doby, kdy forum ještě nebylo uzavřeno

BUGAS
    BUGAS --- ---
    BUGAS: Považuji za nerozumné tříštit síly ve chvíli, kdy jsou volby z našeho pohledu zásadní ohledně budoucnosti země a její bezpečnosti. Posily jsou vždycky fajn, ale myslím, že rozhodující je spíš úvaha o tom, že když se spojují fašisti, proč ne liberálové,“ řekl Seznam Zprávám Ferjenčík.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    NIEKT0: aha, to jsem ani netušil, že dělá poradce - vida, co se volič ani nedozví

NIEKT0: Kůs je teď vidět od krajských hodně. víc než Špoták. ale názor na něj nemám, je to z ruky a vlastně nic moc konkrétního
    Sejrková mi taky nic neříká - to je prostě plzeňský komunál (stejně jako Šrámek, o kterém sem nikdy neslyšel)

nicméně je to tedy dost blbý signál půl rok před volbami opustit pozici - takový lidi volit nechci a tady fakt budu muset volit piráta s tím, že je neznám... tak se pak nechci chytat za hlavu, co sem to tam poslal

NAŠI LIDÉ | Piráti Plzeňský kraj
    https://plzensky.pirati.cz/zastupitele/?view=predsednictvo-krajskeho-sdruzeni-1

NAŠI LIDÉ | Piráti Plzeňský kraj
    https://plzensky.pirati.cz/zastupitele/?view=krajsti-zastupitele-3

resp. znam jen tyhle z třetího linku, jinak vůbec. jak jsem říkal, piráti v KT vypadli ze zastupitelstva v r.2022, protože se ve 2 cítili jako bohatá nevěsta - ty ale oba znám osobně, jelita :o)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: Detaily nepoznam, ale afaik tam ma kopa piratov problem s Kusem a Sramkem, a obvinuju ich, ze maju zmanipulovane MSka, clenov len na hlasovanie a tak. Takze niektori "srdcari" odchadzaju, resp. prebieha rozhol, ale uprimne, plzensky kraj bol vzdy hodne svojrazny, a neviem ci je tu uplne dobro a zlo proti sebe. Ale zrovna Sejrkova vyzera ze ako clovek je fajn, co som chvilu zazil.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: nie, ved "robi" Michalkovi asistenta. Vyberko sice vyhral niekto iny, ale Michalek zohladnil okolnosti, a vybral ferdu, no:)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ODS - Plzeňský kraj
    ·
    Na plzeňských Slovanech dochází ke změně složení vládnoucí koalice. Koaliční spolupráce mezi ODS, KDU-ČSL, uskupením PRO Plzeň a STAN bude ukončena s Pirátskou stranou, jejíž členka rezignovala na své místo v Radě městského obvodu.

Na slovanské radnici vznikla v posledních volbách v roce 2022 široká vládnoucí koalice. Dohodu tehdy podepsali představitelé ODS, KDU-ČSL, uskupení PRO Plzeň, STAN a Pirátů. V opozici skončilo s TOP O9 jen hnutí ANO, které u voličů v tomto obvodu získalo druhý největší počet hlasů. Koalici však nyní Pirátská strana opouští.

„Ke konci února ukončila své členství v radě a rezignovala na své místo kolegyně Olga Sejrková z Pirátské strany. Její rezignaci jsme projednávali na místním sněmu Občanské demokratické strany (ODS), který doporučil našemu klubu ve spolupráci s Piráty dále nepokračovat. ODS se následně rozhodla sedmé místo v radě Piráty již neobsazovat, dojde tedy k ukončení koaliční spolupráce s touto stranou," vysvětlil starosta druhého městského obvodu Lumír Aschenbrenner (ODS).

---
    nevíte k tomuhle někdo víc? ono je to fakt peklo volit piráta v Plzeňském kraji
    jinak samozřejmě moc pěkná antikoala proti ANO
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    NIEKT0: to žije furt z těch 4 let v PS?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: Na nic, je to taky piratsky marek benda, cely zivot v politike.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: takže volíš podle čeho? nějakej mix jako já, sleduješ to celou dobu, nejen měsíc před volbami. zamyslíš se nad tím, kdo tam co podělal nebo měl jak moc hloupý skandál... s tím programem souhlasím, to taky říkám. a sympatie... tady jsem výjimečně měkčí - u většiny moc neřeším, pokud to nejsou echt tragédi jako AB a dezoši - tam mě to buranství bije do uší

900 A4? oukej, v době kdy většina nedočte ani 1. to je pak snadné o těch lidech říkat mimoni

já když nad tím přemýšlím, tak chci volit liberály. chci vidět, že volím člověka, co má nějaký směr, je opinion maker s nějakou konzistencí a dovede si sehnat dobré poradce. a ty i poslouchat, protože sám nebude expert na moc věcí

na co je expert Rakušan, Jurečka? nebo Havlíček, Kupka? ale klidně i Danuše... jsou to vesměs profesionální mluvící hlavy
    na co je expert Miki F taky nevím - na to ti podělat kampaň a nikdy neodejít? ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CHORCHE: i kampaň má význam a něco o uskupení řekne. Třeba to, zda se strana dokázala poučit z minula...

Nemůžu se rozhodovat např. jenom podle programu, což je taky jen součást předvolebního marketingu a po volbách se stejně splácá nějaká koalice a řekne se, že sliby v programu nebyly opřeny o realitu apod.

Ani se nebudu rozhodovat jenom podle sympatií kandidujících, to bych nemohl volit nikoho.

btw v roce 2021 mělo PDF s pirátským programem asi 900 stran :) To nečetli ani sami jeho autoři, tím méně to lze chtít po voličovi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam