EL_TOPO: tak ono je otázka, jestli řeším, co je dobrý pro Piráty, které beru jako účelový spolek, nebo co je dobrý pro tuhle zemi, že jo.
Demokracie potřebuje podle mě poměrné zastoupení, systém "vítěz bere vše", který nutí formovat stále bizarnější těsné většiny skrze stále rozporuplnější koalice, mi nepřijde jako cesta kupředu. Proudů, které vnitřně ještě dokáží být nějak soudržné, aniž by se témata neopakovala, podle mě může být kolik... 5, 6, 7? Piráti podle mě suplují politiku, v těchto volbách, kterou měli dělat reální sociální demokraté. Ti se místo toho spojili s protizápadními, protievropskými silami a vyslali do té koalice navíc ty problematičtější ze svých řad -
[XCHAOS @ Věci Veřejné - Nabízím vážný vztah s kvalitním vzděláním a poctivou prací rukama.]PIráti zabírají prostor, který dávno mohla zaujmout koalice příčetnějších, prodemokratických soc-dem se Zelenými. Procentuálně by to dávalo smysl, pořád věřím, že lidi jako Dienstbier ml. byli přijatelnější pro větší část společnosti, než Zao a Maláčová, kteří směřují nevynutelně k nějakému 1% podporu. Víceméně Piráti letos působí v prostoru klasických labour-témat (bydlení, MHD...), která mainstreamové strany vyklidily ve jménu populistických pseudotémat.