• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: já nevím, jaká byla kampaň, já byl zrovna na cestách po Evropě, tou dobou :-) Hele, nejsem si jistý, že jsem "vy, Piráti". Ano, tím, že jsem nevystoupil, dávám najevo minimálně, že zůstávám volič. Ale jsem řadový člen, pouze funkcionáři můžou mluvit za stranu. Jsem loajální člen, respektující demokratický konsensus uvnitř strany, ale tím, že nemám žádnou formální funkci, podle mě nejen nemůžu za Piráty mluvit ("my, Piráti"), ale nemůžu být ani používán jako zástupný placeholder, nesoucí za kolektivní vůli Pirátů individuální odpovědnost.

Je to takové nějak jako ani "my, Piráti", ani "oni, Piráti". Je to my, patří k té identitě, ale je to jiné "my", než kdybych měl volenou funkci. Jsem zúčastněný pozorovatel, nikoliv nezúčastněný pozrovatel. Nejvíce ze všeho se pokládám za jakéhosi zástupce či pozorovatele voličů v řadách strany, jsem trochu angažovanější volič, než řadový volič.

Pokud bych viděl větši podporu např. tady na NYXu, tak bych se třeba i více cpal do funkcí nebo na volitelná místa kandidátek, ale to bych za sebou musel cítit nějaký zástup podporovatelů, u kterých je jasné, že by mi kroužkovali a tak. Zatím se častěji cejtím jako jakýsi rukojní, nebo jako někdo, kdo se dostal do křívové palby hned ze tří stran: pro vnitrostranickou opozici jsem málo kritický k současnému vedení a v něčem i jejich pohled na věc přejímám (např. zabývat se v médiích problémy voličů a ne svými vlastními vnitřními), pro to nové vedení jsem zase asi málo říditelný, předvídatelný a loajální a pro lidi tady na NYXu jsem někdo, kdo nějak "mluví za Piráty" a je možné mu vyčítat cokoliv, co jim na Pirátech vadí.

Takže fakt nevím, jak "MY" dopadli v eurovolbách. Já byl na kandidátce PIrátů do EP tuším naposled někdy v roce 2014 (?), 2019 myslím už ani ne. Jedním z důvodů bylo, že jsem cítil poměrně malé nadšení tady na NYXu, byl jsem tu v té době spíš kontroverzní osobnost, než že bych tu měl fanoušky...ale od té doby uplynula spousta vody. Ale Mastodon zatím není tak vlivná síť, abych cítil nějakou nezávislou mediální sílu, a na mediální sílu Pirátů samotných spoléhat nechci, na tu musí spoléhat lídři kandidátek...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: No já to ale chválím - však si vem, jak bídně jste dopadli v ojrovolbách, kde jste pro změnu nebyli vidět vůbec.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: no oni si prostě ve straně tenhle postup (jehož náznaky šlo ale vysledovat od začátku, do reklamních předmětů se vždy investovalo hodně) prosadili na cílu, a víceméně je možné, pokud jde jen o hlasy a ne o širší principy, tak mají pravdu. Amatérismus budí v mainstreamové společnosti nedůvěru, dokáže oslovit jen alternativní bublinu. Mainstream poptává něco, co působí profesionálně, navenek - i když je to třeba totální nesmysl, ale lidi se tím utvrzují, že patří k něčemu, co vykazuje formální rysy nějaké profesionality (i když fakticky je to jen takový groupthink, "všichni dělají to, co dělají všichni")
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Věcná poznámka: oproti loňsku registruju jakostně zbombený veřejný prostor: jsou billboardy, digitální tabule, plakáty aj stojany ve volným prostoru. Dobrá práce, chybí jen ti dobrovolníci v ulicích. Ale chápu, že Hřib už idealistů moc nemá.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: no tak skákací hrady jsou na akcích snad pro děti...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: to si nerozumíme... politik nemusí být performer. ale ocením, když to umí a je to nějak přirozené. než když neumí nic a pak se fotí s kusem žvance, nebo ve skákacím hradu. což mě třeba vůbec nezajímá, jíst umí snad každej a co ti kdo dá do ruky...
    no a pokud děláš kokotiny typu skákací hrad, tak si pořid cirkus a nelez do politiky
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: vlastně si nejsem jistý, že by politik měl být současně performer. Hřib je možná víc politik, než Ivan Bartoš, když se to tak vezme. Pouliční kontaktní kampaně byly cool, ale současně si nemyslím, že samy o sobě jsou kvalifikací dělat politiky. Ale jsou jistým projevem pokory vůči demokracii jako takové a faktu, že voliči jsou i "lidi z ulice"...

Nevím. Doba je obecně dost šílená. Pokud jde politika potkat na předvolební akci, která vypadá v podstatě úplně normálně a lidsky, a nekouká na mě akorát z billboardů, tak je to podle mě určitá hodnota.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: to první, že kecá - kecá hodně jalově. bylo to o btc, to ví každej, že šlo i 1mld. tzn. to ti z factcheckuje každej Lojza a vy chcete bejt lepší než Babiš. bylo toho tam víc, ale tohle mě fláklo do nosu

jo, tady byl IB na Bolfánku s gramcema, akorát nevyšlo počasí, tak lidí pomálu. to mi přijde fajn, autentický
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: tak kecá, no. To by se Babišovi stát nemohlo :-)

Jel jsem přes Černošice po trase, kterou pravidelně na elektrokole jezdím z chaty do Prahy, a byl tam předvolební koncert Pirátů. A bylo to příjemně civilní, Piráti tam byli na stáncích v podstatě jako brand, ale jinak to prostě byl koncert a ne nějaká výstavba transparentů. Neměl jsem z toho špatný pocit, akorát jsem spěchal a nemohl se zdržet dýl...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: kolikátý volby ti to prosím tě ukážou? proč skončil IB jako předseda před rokem?
    no to je jedno, ať je po volbách a ty trapnosti skončí - v kampani jsou piráti jak ostatní - debil blbeček, tady jsou 2 blbečci vedle sebe
    já toho Hřiba poslouchal před 2 týdny, on hrozně kecá (nebo lže?) miliarda nebo 10... blabla
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: tohle ukážou až volby. Prostě možná jsme fakt divná bublina stárnoucích nerdů a nemáme představu o tom, co dnes na lidi platí. Fakt nevím...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    HONCKA: paní říkaj různé věci... jako chápu pokus jít za voliči, co nemáš - ale volič Blesku má piráta za kokoty a směje se jim
    nevím, zda to za to stojí, ze sebe ty kokoty pak udělat se vším všudy na vlně pofidérní polodementní influencerky
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Hlavní letošní klip. Sdílejte, než ho zakážou :)
    Máme toho společného víc, než si myslíte!
    https://youtu.be/K3axu82LRTI?si=xE9tZ6fcTeNek9Cm
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHORCHE: blik, kampaň není nic jinýho než cirkus, potřebuješ protlačit svoje jednoduše vysvětlitelný témata a zviditelnit se před co nejvíc lidma.
    K čemu je to dobrý? Dostal se s tou pipinou do Blesku, který čte nejvíc lidí. Holt většina lidí je spíš hloupá a jaksi musíš cílit i na ně, protože taky mají volební právo a to co cílíš na hloupý se dost často nelíbí chytrým
    Fakt netuším koho tím odradí. Někoho, kdo by Piráty stejně nevolil, když to hodí kvůli cirkusu, co se mu nelíbí, dozimetr Rakušanovi nebo SPOLU stále 0 dní bez korupce?
    Jestli je dobrá nebo ne netuším, nejsem žádnej odborník, tady třeba paní říká, že je a hodnotí kampaň dobře
    Kampaň Pirátů se bude studovat. ANO s ničím novým nepotřebuje přijít, říká expertka - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kampan-piratu-se-bude-studovat-ano-s-nicim-novym-nepotrebuje/r~f75ef11488d811f0a26cac1f6b220ee8/
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ADAMIRA: já myslel, že to je passé, že to už hodilo negativní vlnu tím buchty videem

[CHORCHE @ Věci Veřejné - Nabídka Václava Havla]

proč to ten pičus Bartoš dělá? moh bych vědět k čemu to je dobrý? získáš pár kreténů a pár lidí tím zas odrazíš. zas na sebe nalepí nějaké kokoty a já za to budu dostávat čočku, že tohle chci volit? jděte trolit už radši svojí bábu

HONCKA: dobře ty, podle úspěchu pirátských kampaní posledních let je marketingový expert úplně každý, krom Mikiho F.
    jste kokoti a jen další, co dělají z politiky cirkus
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: no, být chovatel trollů je těžké životní poslání, ale ta radost, když se ti trollové rozmnoží!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: to mě říkat nemusíš, já byl proti uyavření
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GAARQ: zima bude krutá, musej nabrat váhu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam