• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: tohle je složitý.. hejno Romanů Kučerů taky nebylo úplně řešením (nakonec se vyprofiloval jako spíše proruský troll a byl tiše uklizen, ale jeden čas dokázal jako přijatelná alternativa působit i na mě, což je trapné)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    EL_TOPO: Hele, a že jsi takhle nebědoval před 4 lety, kdy kvůli chybě vedení zůstaly Pirátům pouhé čtyři poslanecké mandáty? Tehdy absence odborníků nevadila?

Oproti roku 2021 je letos situace mnohem lepší – některý starý kádry zůstaly, ale zároveň je v týmu mnoho dalších lidí.

A uvidí se, jak si kdo povede. Horší než v roce 2021 to nebude.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: nedostáváš odpověď na úrovni, protože ten problém je akorát tvůj problém a z těch lidí, co tady jsou a jsou ve straně to jako problém nikdo nevidí ;)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Zastupitelského mandátu se ale teda vzdávat nebude, co jsem pochopil.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Zrovna jsem si říkal, co bude s Hřibovo náměstkováním.

O nástupci Hřiba ve vedení Prahy bude jednat pirátský klub zastupitelů | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2730722
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: Piráti v posledním období nepřitahovali zrovna lidi, kteří by pomýšleli na opoziční práci. Je velké štěstí, že tam přeskákaly ty Pirátky, které k tomu podle mě budou nadšenější, ale uvidíme.. (jedna už odstoupila, v Olomouci, takže poslanci jsou teď 4)

Hřib se skutečně vystupováním ve volbách vytvořil ideální podmínky pro to ovládnout v magistrátních volbách Prahu, možná se dokonce vrátit na post primátora... ona je to popravdě jediná šance, představme si v Praze nějaký úspěch Motoristů a jejich koalici s ANO... brrrr.

Ve skutečnosti, jak koalice se STAN, kteří se ukázali být větší mafie, než jsme si mysleli, a účast ve vládě v roli "kibice" bez možnosti vládu položit se ukázaly jako experimenty, které sice možná dlouhodobě k přežití Pirátů vedly (protože nejde už mluvit o "nezkušenosti", současně malý vliv na vládu je určité alibi.... kdybychom v té vládě byli plnotučně a nepoložili ji, možná teď nemáme ani 5%....), ale krátkodobě, pro generaci politiků, kteří si na tom postavili kariéry, je to samozřejmě dost katastrofa.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    EL_TOPO: Oni už nejsou to agilní hejno kde na konkrétní hlavě až tak nesejde? (https://swarmwise.pirati.cz/)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: Což mě připomnělo Hřibovu "vítěznou" řeč, jak bude dělat "Novou vlnu pro Českou republiku", reformovat a tak. Jak to chce dělat? No, s těmi hlasy, co má, asi tolerovat jednobarevnou Babišovu vládu bez Motoristů nezvládne (možná naštěstí pro budoucnost Pirátů, ale pro současnost... nevím).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: psal sí, že se ti složení líbilo v roce 2017 a to tam byli nový všichní. BTW koho se bojíš, teď je u vesla Nová vlna a já jí domprdele rozhodně nelezu
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EL_TOPO: To je hodne vtipny - tvrdou opozici. Co ja vim, jak funguje Snemovna, tak na klubu dostanou vsichni noticky, jak hlasovat, a zakony nikdo necte, protoze to jsou tisice stran mesicne.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    EL_TOPO: piráti jeli v aktivismu už od začátku, kde je v tom změna? to ze u piratu neprojde neco co by treba v jine strane proslo neni bug ale feature
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    *na voliče*
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    EL_TOPO: Ale sněmovna není “zvolena nešťastně”.

Když teda fakta, tak jeden z takových faktů je skutečnost, že volič je nejvyšší suverén - může volit koho chce, může klidně i zůstat doma a nevolit.

A každýmu je po tom leda piču, pardon my French.

Mně přijde, že si tu celou dobu tak nějak stěžuješ voliče, že nerozpoznali dobro předkládané kandidátky a zvolili podle svýho.

No ale tu není špatně. To je fíčura.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: ty nediskutuješ, ty kategoricky a opakovaně konstatuješ pořád to samé navzdory argumentům, které tvá konstatování vyvracejí. to není diskuze, afaik. evokuje mi to jistou definici z pera pana ajnštajgna 😁
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    EL_TOPO: podstata veci je ze volici rozdali karty a jestli se ti to nelibi tak mas smulu :)
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    KRAMERIUS: z toho full FB vlákna to vyznělo, že se kampaně aktivně účastnila s cílem podpořit svoje témata, stranu a kolegu na jedničce. Hodlá se svým tématům věnovat - lokálně a odbornou podporou kolegy, který narozdíl od ní tu realitu sněmovny v Praze teď zvládne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: podstata věci je ta, že sněmovna je navolena tak jak je navolena a není dle tvého značně nerealistického přání, že prostě ty lidi, co si tam chtěl buď vůbec nekandidovali, nebo kvůli nový vlně odešli. Co s tím můžeš dělat ty? Buď se s tím smíříš, nebo nás přestaneš volit, nebo můžeš vstoupit do strany případně se aspoň zůčastnit primárek a přidat svojí jistě značnou odbornost na kandidátku
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: Nápodobně hádat se s člověkem, co ví o fungování strany a vnitřních předpisech naprosto kulový
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Ještě přemýšlím, jak intenzivně se asi Šárka Kučerová účastnila předvolební kampaně.
    Zda do toho dala většinu svého volného času jako někteří další, dala do toho srdce a usilovala o maximum, nebo to nechala na lídrovi kraje a vedení strany, spíš se jen tak vezla a čekala jak to dopadne.
    U první varianty by mi to odstoupení nedávalo smysl, u té druhé docela ano.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: mysliš, že kdyby mohlo Republikové předsednictvo reálně ovlivňovat primárky, tak by místopředseda strany Bláha skončil na 12. místě kandidátky?
    Někde nová vlna fičí a některý kraje jsou odbojný
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam