• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Cloud: Zoff in Bayern wegen Milliardenauftrag an Microsoft ohne Ausschreibung | heise online
    https://www.heise.de/news/Cloud-Zoff-in-Bayern-wegen-Milliardenauftrag-an-Microsoft-ohne-Ausschreibung-11114453.html

Rozruch v Bavorsku kvůli miliardové zakázce pro Microsoft bez výběrového řízen
    Open-source komunita, informatici a IT průmysl varují před ztrátou digitální suverenity v Bavorsku a požadují zastavení jednání s Microsoftem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: já bych si tam Gregorovou představit uměl, proč ne. Vadí zejména takovým těm lidem, co by nás stejně nikdy nevolili...

Zase jak chceš řídit rozhádanou stranu stárnoucích mladých z Brusele, že jo...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Vo tom žádná, já mu úspěch přeju.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: ale přece to, že někdo nemá šanci, ještě není důvod ho nevolit. Může to být určitý signál, určité sdělení.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Před vlnou odchodů po zvolení Hřiba bych tipnul, že by reálnou šanci na náčelnici měla třeba Gregorová, ale ta to a) dělat nechce, protože se právem domnívá, že to není kompatibilní se svědomitou prací ojroposlankyně b) teď po odchodech by už imho neměla dostatečnou podporu členstva.

Witosz imho nemá šanci.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: jestli vnitřní politikou myslíš vnitrostranickou, tak to jsme skoro všichni (ty asi ne, ok). Já se liším jen tím, že si to víc uvědomuju.

Vnitrostranická politika by neměla být o tom, kdo komu před 10 lety rozšlapal bábovičky. Problém je ale spíš to, že některá hlasování jsou hrozně náhodná, pocitová.

Witosz je málo známý, Piráty by to teď poškodilo, Hřib v Praze jako předseda bude mít dobrou pozici. Má ale smysl, aby jako poslanec kandidoval i do zastupitelstva? Tohle by mohl být "staropirátský" talking point: tyhle dvě funkce nejde zodpovědně stíhat současně... leda by čekal, že po volbách skončí v zastupitelstvu stejně jako v poslanecké sněmovně v opozici...

Hřibův konfrontační styl z nás dělá stranu, kterou si vybere malá, na něco nasraná menšina. V dnešní době jsou nasraní všichni, jak se z generace Husákových dětí stávají zpruzení padesátníci, takže spíš část většiny, než menšina.

Chci hlasovat pro konfrontační styl? Nevím. Potřebujeme silného Hřiba, nebo slabého Hřiba? (varianta žádný Hřib asi není moc na stole...)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Witosz je fajn, ale nějak v něm nevidím reálného vyzyvatele. Je hodně regionální, dost vztahovačný - někdy mi přijde až neorientovaný ve vniřní politice. Je to prostě naprosto protestní kandidát. Což je jistě žádáno, ale chybí mi tam širší přesah a budování kontaktů/spojenectví mimo jeden kraj. Můj tip je, že když bude dobrý, tak si sáhne ke 30% hlasů. Ale to jaksi není 51%. A v souboji více než 2 kandidátů se bude přetahovat s těmi dalšími slabšími...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: To vím. Jen se ptám jestli zná někdo jeho práci a pověst a byl by opravdu lepší než Hřib.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: to, že odstoupil z předchozí volby předsedy ve prospěch Lukáše Wagenknechta, to naznačuje jistý demokratický politický instinkt, který spoustě Pirátů léta chyběl - tedy, že politiku nevnímá jako poker, ale jako kooperaci. Jinak vím jen tohle:
    David Witosz - pirátský medailonek | Lidé a týmy
    https://lide.pirati.cz/profil/3155/

Jsou to asi nějaký pirátský šotouši z Ostravy (?). Možná kdybychom ho zvolili bývali místo Hřiba, tak mohli Motoristé sobě skončit pod 5%...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Zná tu někdo Witosze a jeho práci líp? Já jsem samozřejmě okamžitě pro změnu než bude pozdě. Ale jeho bych chtěl nejdřív poznat líp.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    EL_TOPO: TSK a Komwag jsou plechovky cervu a stavebni urady krysi hnizda a kazdej, kdo s nima nekonfliktne koexistuje, je sprosty podezrely.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Co jste chtěli vědět o emisních povolenkách, ale styděli jste se zeptat
    https://jihlavenka.substack.com/p/co-jste-chteli-vedet-o-emisnich-povolenkach
    Tady by bylo dobré zdůraznit, že i když třeba já se počítám k vnitrostranické opozici strejců, tak Nová vlna jsou pořád ještě lidi, kteří o něčem mají nějaké informace.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hřib bude obhajovat pozici předsedy Pirátů, vyzve ho Witosz | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/hrib-bude-obhajovat-pozici-predsedy-piratu-vyzve-ho-witosz/2759821
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PeerTube + pirátský náměstek pro dopravu + městská cyklistika. Nejvíc utopická kombinace letošního roku :-)
    [XCHAOS @ Doprava v Praze]
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: To vím že ODS je špunt.
    Nevím, mám jen drby a šeptandu co kde údajně Hřib prosazoval dobře a co naopak prosazoval špatně nebo nechtěl řešit. A výsledek, že prej DPP řídí pod radním pro dopravu od Pirátů a předsedou dozorčí rady od Pirátů v podstatě stejní lidi kteří tam byli i za Dozimetru a možná už za různejch Rittigů , Šachtů a Hlínů. Pamatuju si že když kdysi nastoupil Svoboda jako novej primátor, snažil se udělat v DPP kvůli skandálům fičák a dát si tam ředitele Liche z USA kterej do věcí fakt ryl a taky pak kvůli tomu skončil. To teď třeba vůbec nevidím. Ani už u té ODS samozřejmě. Von Hřib by měl dělat to samé co dělá třeba jeho oponentka Komrsková v Pražských službách a snažit se to hnízdo pořádně vymést. Taky TSK třeba, to je taky díra do pekla. Ale pochybuju, on na tohle není a má milion jiných aktivit.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: A mas do toho aj nejaky hlbsi vhlad? Lebo zrovna u DPP sa riesilo, ze aj ked maju pirati na magosi v gescii dopravu, tak koalicni partneri vymedzenie gescii vnimaju... "volnejsie", a Hrib bol v dozorcke DPP prehlasovany ked sme sa tam snazili nieco menit. (teda, boli okolo toho rozne teorie, aj nakolko prehlasovany chcel byt, ale to uz je vyssi divci, co sa tyka cisiel tak prehlasovany skutocne bol, a to opakovane)

(a myslis ze ked to teraz na niekolko mesiacov vezme Beranek, ze to dopadne lepsie?)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    KEDRIGERN: Vono záleží jestli chceš dělat předsedu DPP jen tak čistě poloformálně a řešit jen akutní běžící věci, nebo chceš DPP opravdu řešit a čistit. Do věcí rejpat a opravdu přinést změnu. Ale to od Hřiba vlastně teď už stejně nikdo nečeká. On je kariérista a ne aktivista jako původní Piráti, kteří chtěli DPP a jeho politické tunely opravdu reformovat a ucpat. Takže bohužel zase nic. Hlavně že fotečky s novými stavbami jako každej jinej tuctovej politik a to mu stačí.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: No, a to sa riesi prosim kde? riesili sme tu Slonkovu s jej clankom o Hribovi, (a predtym jej clanok o oict, co teda asi mieri rovnakym smerom). Nestavas si tak trochu slamennych panakov, s ktorymi potom zurivo bojujes?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: whistleblowing nemá co dělat s nezávislostí justice a právem na spravedlivý proces.

Pokud bych někdy vedl soudní řízení (nebo by bylo vedeno proti mně), tak to nejhorší, co by se mohlo stát, je, že druhá strana začne vynášet kousky informací ze spisu (samo ty, který se jí budou hodit do krámu).

To je čuňárna na úrovni dezolátských řetězáků, ale pro „lepší lidi“.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam