• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Tak tohle zrovna se vůbec nepovedlo. Piráti tři roky ve vládě svítili skoro ke všemu a najednou tzv. „na Babiše“ dělají, že oni nic, oni muzikant.

Můžete vybrekávat, že stát v celé slavné deagrofertizaci nikdy nezačal konat, ale to jde i za váma. Nějak jste nebyli slyšet, když se neřešilo zaklekávání a nepřátelský přebírání firem, podivný čachry za covidu atd.

Jak to, že jste nevydali Babiše ke stíhání, když jste měli v parlamentu 4 roky pohodlnou většinu?

Sorry, to je neomluvitelný.

A že se teď zkoušíte tvářit, že vlastně s tou Fialovou vládou nemáte nic společnýho. To je vyloženě trapný.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Máme nějaké programové prohlášení k P+R parkovištím na okraji Prahy? Ať si myslíte o id DANYSEK cokoliv, tak se zdá, že tyhle věci docela sleduje... (viz vedlejší klub...)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: Transparentnost a aktivita. A to je kámen úrazu. Potřebuješ dostatek lidí, co tomu dají nějaký realný úvazek. Jinde si to dovolí tak, že je financují přes nějakou fake aktivitu (CEVRO pro konzervy). Ale naše nadšení se dlouhodobě vždy střetne s realitou. Šlo to v počátku, šlo to ve sněmovně 2017-2021. Ale teď je vidět, že to chybí.

Vlastně vůbec nechápu, co dělá poslanecký klub. Vidím tam dost ok jmen. Ale nevidím výtlak ve vnitrostranické agendě. Jen mediální balast :(
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: na ten malý počet členů jsem poukazoval od začátku.

HONCKA: ano. já to chápu. NIMBY-federace by vlastně byla nejkonzervativnější strana vůbec - sdružení všech backyardů :-) současně je to ale úplně jedno lidem s vysokou mobilitou - prostě se odstěhují někam, kde je to nezničí.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: ono pokud člověk jede v komunálu, tak nebýt NIMBY je dost těžký, protože je to lidská přirozenost (nikdo nebude vískat nad něčím, co mu sníží hodnotu majetku) a do komunálu volí ty, co tam bydlí. Tj občas jsou dilema typu rozšíříme čističku, protože stávající už je na hraně, takže se nebude moct stavět, nebo postavíme druhou tělocvičnu, aby děcka nemusela cvičit na chodbě (na oboje nejsou prachy).
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: sme v situacii, ked si oligarchovia doslova dosadzuju do politickych stran cele svoje kridla, ktore maju pod kontrolou (u piratov je to vzhladom k malemu poctu clenov obzvlast lahke), jedina obrana je tu transparentnost, aby bolo spatne vidiet kto za co a ako loboval, a rozlucovat motivacie tych ludi, a rozhodnut sa ci ich chces v buducnosti niekam podporovat. To je to coho sa mocni (rozumej majuci $$ ktore potrebuju premenit na politicky vpyv) najviac boja, ze sa im bude tazko zakulisne ovplyvnovat smerovanie.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: a přesto... budeme nuceni tyto praktiky praktikovat, pokud se prakticky chceme těmto praktikám bránit :) Mě to zase přijde poměrně logické, ale jsem příliš vybíravý, pokud jde o to, s kým a jak konspirovat...

Současně si nejsem úplně jistý, jak chceš politiku dělat jinak. Máš tu třeba NIMBY témata. Proti ním stojí dejme-tomu celospolečenský zájem. Politické strany ale nejsou federací NIMBY témat a musí nějak prozkoumávat i prostor toho dejme-tomu společného zájmu.

Jako nepřijde mi tak nepřirozené bavit se v rámci politiky o tom, kdo koho podporuje, protože prostě žádný člen nemůže zpracovat všechny podklady všech hlasování a rozhodovat se zcela individuálně. V personálních otázkách pak je logické, že se vynoří tváře, které tak nějak mluví za skupinku těch, kteří komunikují mezi sebou a mají společné názory na určitá témata, nebo dejme tomu, společné zájmy.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: haha, k tomu sa viaze historka, kedy nemenovane vnutrostranickeho "opozicnika" kontaktovali vlnkari, a zjavne si ho vyhodnotili ako "veduceho frakcie" a chceli sa nejak zakulisne dohodnut. A fakt nechapali, ze ziadnym mastermindom v pozadi co to ma na povel nie je, ze tie veci si ziju vlastnym zivotom, bez centralnej kontroly, a jedine co tych ludi spojuje (okrem piratstva) je odpor voci podobnym praktikam.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    DOCKINEZ: Což dělal i Michálek. Podobně stavěné lidi sháněj i do aparátu jako zaměstnance. Jinej člen nedávno něco řešil třeba se současným tajemníkem poslaneckého klubu a vůbec nepochopil kde se tam ten korporátní manažer kterej je snad z nějakého z učňáku na Kladně vzal a proč tam věci řídí člověk kterej nemá s pirátstvím nic společného a působil úplně hloupě. Pak mu to řekli jiní, dělá co mu kdo řekne a neptá se... ideální pro vlnu, takové lidi vlna chce. Čím víc člověk vidí dovnitř, tím větší je to bolení.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: Tak já navrhuju strategii, aby si oni mysleli, že my si myslíme, že oni si myslí, že my si myslíme....
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Nie si:) Ale to je mechanizmus vladnutia, forum zavieriet co to ide, na zulip vypustit trolov a moderaciu urvalkom (a nesledne sirit medzi clenmi ze tam nemaju chodit, lebo je tam toxicno), rozbit moznost komunikacie medzi clenmi strany, aby nasledne mohla vladnut pocetna mensina, ale striktne hierarchicky koordinovana. Proste potrebuju zabezpecit aby sa ta masa nevedela nejak skoordinovat, a nahodou neprisla s clenskym podnetom, ktory nebudu mat pod kontrolou. To by sa sponzori mohli hnevat.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    STAROJDA: „korporátní styl“ is the new „řídit stát stranu jako firmu“?

btw není náhoda, že funkční psychopat Hřib tlačí zrovna styl řízení, kterej vyhovuje právě psychopatům.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    huSTAROJDA: až ta setrvačnost skončí, vznikne nějaká normální volitelná strana a zbude Vám těch voličů 10k tak pak spolu můžete s rudym hulkem pozadu bojovat proti sionismu a vzpomínat na starý dopbrý čas, snad zůstane forum :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: já jsem asi jedinej Pirát, co není organizovanej ani přes Signál, ani přes Discord ;-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: byl tlačen novou vlnou přes jejich signál chat
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: Cringe komunikace naším voličům vadí hodně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: tak já ho osobně neznám, ale i na základě výsledků prvního kola je nutné vnímat ho spíše jako konsensuálního kandidáta, než kandidáta Nové vlny.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: nie, hovoris za seba
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: Já to vidím tak, že i fejk se správnýma názorama je pořád lepší než jiné strany. Ale na druhou stranu fejk blokuje skutečnou autentickou změnu, o kterou se máme snažit. To samé je SPD, ale tam to je dobře, že Okamura je podvodník. U Pirátů je to špatně. Teď tu prostě na politické scéně něco chybí a vlna to prázdné místo samolibým skotačením a 100% identifikací s čistě pražskou kavárnou nezaplní. Chci Piráty co budou znovu sbírat hlasy i na vesnici, v Sudetech, v Ústí nad Labem, v Třinci... Kam zmizeli?!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam