• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: tak to postni na Mastodon, ať ti to můžu boostnout :-)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Jinak jsem po delší době něco sepsal. Příběh o tom jak jsme mohli mít státní Mastodon:
    Profant
    https://www.profant.eu/blog/stripky-z-vlady-1/
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Bohužel to tak trochu je. Blbé je, že poctivá politika ti příliš nepomůže v jiných kariérách. Komunální politika tě dřív ani neuživila (jako zastupitele). Jasně teoreticky jsi v roli obdobné dozorčí radě, jenže v situaci, kdy se nemůžeš spolehnout na profi aparát (úředníky).

A to vede jen k extrémům. Buďto věnuješ důležitým věcem málo času. Nebo tak enormně moc, že škodíš sobě. No anebo se nějak zabezpečíš jinak. Čili je to skvělý koníček pro rentiéry, ale dost nepraktická snaha pro běžné lidi.

A to mluvím jen o samotném působení. Ještě je tam neplacená kampaň, která klidně může být několik měsíců fulltime.

Třeba v Dánsku jsem vnímal jiné nastavení. Soukromý sektor byl upřímně rád za zkušenosti z veřejné správy. U nás je rád jen, když jim pomůžeš stát oškubat.

Jeden ze systémových problémů, které máme.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: jj, je to zatím nejsofistikovanější projekt diskreditace Pirátů :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: A jde jen o trafiky nebo se ODS v Brně rozhodla nakoupit si mladé voliče přes nakoupení personálně mladších stran?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: trafiky jsou podstatou politiky, no ... :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Co v tom Brně pečou?

Sbližují se brněnští Piráti s vedením města? Jejich šéf získal post, který doteď patřil koalici — Deník N
    https://denikn.cz/1995011/sblizuji-se-brnensti-pirati-s-vedenim-mesta-jejich-sef-ziskal-post-ktery-doted-patril-koalici/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: podle mě v nadpisu: čerpala evropské dotace pro nefosilní aktivity fosilní korporace, pokud jsem to dobře pochopil.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: To by mně přesně zajímalo, co jsou fakta a kde Půr schválně kecá.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak copak o to, ona negativně rezonuje. Ale nevyrovná se to tomu, že ODS, aby Piráty poškodila, zašla tak daleko, že s nima utvořila koalici v Brně. Politici se fakt nebojí žádné špinavosti! :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Je to informacia, o ktorej si nejaky odsacky mastermind mysli, ze by mala negativne rezonovat u volicov piratov...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: tohle je poměrně veřejná informace, ale současně nezinformace, pokud pro fosilní korporaci dělala dotace na nefosilní aktivity...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Nevím ale co Půr myslí tím Adamem Zábranským a kudlou do zad. Vždyť je dvojka :D To nějak ujelo. Snad mu stejně neujel i zbytek, magistrátu nerozumím.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Půr je evil. Ale někdo mu nosí info.

Piráti v krizi. V Praze je do voleb povede manažerka čerpání dotací pro „fosilní strukturu“ | e15.cz
    https://www.e15.cz/nazory-a-analyzy/pirati-v-krizi-v-praze-je-do-voleb-povede-manazerka-cerpani-dotaci-pro-fosilni-strukturu-1430987
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: ale v tomhle případě se asi mýlím já.. :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: jojo už nejsem pražský 20 let
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: Nebo pokud Brno půjde v koalici s ODS a kdokoliv sebeméně progresivní nám to okamžitě omlátí o hlavu?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Netuším, nemám data, ale reálných je dle mě 5-10. Ale hrozně rozhodne co se bude dít v celostátu a jak bude probíhat kamaň. Pokud to zas bude všechny zdroje ANO a ODS proti Pirátům, tak je to fakt těžké.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: počkej... on ten systém na Magistrát je fakt jak v komunále? s velkým archem, ne s kandidátními listinami? Tak to jsem fakt mimo....

No vlastně jsou to asi 2 velké archy, hmm. Já žiju nějak pořád v době, kdy na magistrát to byly kandidátní listiny.

Skok je nicméně tím těžší, čím víc lidí se dostane. Podle mě je reálných tak 5, co myslíš ty?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam