• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    Já bych rád řekl jedno: volím piráty hodně dlouho. Do PS minimálně 3 volby.
    Ale do komunálu v praze už je volit nebudu. Poslední kapka pro mě byl dvorecký most s chodníkem/cyklostezkou v jednom protože voni se dohodnou.
    Tak to můžete přeposlat radnímu pro dopravu.
    Díky.
    Konec hlášení.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: já to také chápu, ale je to tak trochu zpozdilé lání mrakům, ne? to, co píšeš, že mu chybí, tady nikde není. a už dost dlouho. a nemůže se ani vrátit zpět, dokud se drasticky nezmění společenské podmínky. a jakýkoliv pokus o obnovu buď selže (piráti, zelení) nebo se změní ve frašku (ANO, SPD). místo toho převládají ty další aspekty, které se se stranictvím pojily (stranické mafie, prápory a mluvící hlavy) a přežily.

ti, co doopravdy chtějí, si i dnes najdou nějakou niku a dělají potřebné věci (dobrovolníci a NZO), jenže politika to rozhodně není. ta je dnes tak toxická, že do ní lezou jen magoři, a je jedno jestli naivní nebo všehoschopní ;) deal with it.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: "co pithartovi chybí? stranická disciplina, mítingy s prapory, hřímající pultíkoví politici a jásající davy?" Ne, opravdu ne.

Já chápu, co mu chybí. Všechno to nudné kolem. Nudné schůze strejců, nudné předvolební stánky v parcích místo billboardů a reklamy na sockách - prostě síť živých lidí, kteří se osobně znají.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Současná podoba Pirátů není ideální, nelíbí se mi styl současného vedení, nelíbí se mi "Stará vlna" typu Ferjenčík/Richterová, nelíbí se mi pokles aktivity a komunikace členů mezi sebou.

Přesto jsem podpořil čelo kandidátky na magistrát, protože je tam pár jmen, které pokládám za rozumná, Zábranský aspoň snad bude budovat P+R a tak... prostě v dané situaci tam asi jiného lídra/lídru než Nieslerovou nedostaneme a mohlo by být hůř a nevím, jestli je nějaký konečný počet pokusů, kdy to její čelo když nezvolíme, tak to nedopadne tak, že místo odvolání budou primárky, které dopadnou ještě hůř... nevím.

Změnu systému musíme promýšlet dlouhodoběji, podle mě. Přijít s iniciativou přijatelnou pro více jak 200 členů, apod.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: co "opravdu ne"? o_O nějak jsem nepochopil odpověď.

vždyť mluvíme prakticky o tomtéž. piráti byli opravu zajímaví právě tím, že to byly osobnosti, které něco dělaly, měli jste nějaké jádro, měli jste vnitrostranickou diskuzi a ne diktát zeshora (tomu jste s novou vlnou zamávali). měli jste lidský přístup místo politické agitace a oblbování mas slogany.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: ne, to opravdu ne. Piráti se pokusili fungovat jako strana např. vydáváním Pirátských listů, které ale nedokázaly na mediálním trhu prorazit (logicky). Nabíraly členy, taky jsem za to loboval. Ale je frustrující, když to nikam nevede, ostatně moje pokusy s Mastodonem taky vážněji neohrožují korporátní socky...

Potřebuješ místní sdružení. Potřebuješ vnitrostranickou demokracii, vybírat z nějakého poolu osobností s politickým talentem. Co do počtu aktivních členů jsou Piráti jen o málo lepší, než Motoristé. Nemůže o všem rozhodovat hrstka lidí, co mají pod palcem finance a marketing, že jo.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHORCHE: na tohle doporučuju pluginy jako social fixer, kde můžeš dát klíčový slova a ono ti to filtruje zeď
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: politické strany nejen v českém vydání jsou beztvářné politické oligarchie, kde máš davově držet hubu a politickou linii načalstva. klasické stranictví naposledy fungovalo v době předinternetové, jako většina spolkového života, dnes je to definitivně přežitek. co pithartovi chybí? stranická disciplina, mítingy s prapory, hřímající pultíkoví politici a jásající davy?

politika osobností. za kterými je vidět nějaká ta "drobná, každodenní" práce, to snad může fungovat, ale zvůle stranických sekretariátů? ne, děkuji, nekouřím.

jenže dnes za politickou angažovanost dostane člověk akorát svou dávku sody a nenávisti na jinými oligarchy manipulovaných sockách. to je věru motivace.

ta neschopnost oddělit podnikání (a mnohde i to náboženství) od státu a politiky, to je ta pravá past. místo lobistů si vládnou miliardáři a jejich nohsledi sami. když slyším macinku zaklínat se křesťanskými hodnotami a tradicemi, opravdu mi nezbývá než propuknout v hysterický řehot.

a že by systém masových politických stran nějak pomáhal ke stabilní politické situaci na západě, to sem si nějak nevšim'. pan pithart si to tak trošku představuje jako hurvajs válku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: něco členského mi chodí...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KRAMERIUS: na email? tam piráta nemam
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    CHORCHE: Ještě že ty velké socky ignoruju. Takhle se mi Hřib akorát 2x týdně vnucuje přes mail a loudí prachy na kostkovaný košile a chození pozpátku. :-D
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ok, dneska jsem přestal sledovat IB. reposty od Kůse s Jindolfem mi akorát tak kurví algoritmy a náladu
    jestli to líp nejde, tak si holt naserte. ostatně od soboty mám FB plnej dezošů k Letné
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    No jo... 1000 členů... z toho asi průměrně 400 je úplně pasivních a 200 momentálně v opozici a vesměs nezapojení...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    GAARQ: Je sympatické, že to slovo je kratší.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: jakože český překlad anglického "clusterfuck" je "brno"?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Super, tak to to bude možné hodit znovu na Piráty :-)
    Digitalizace stavebního řízení se posouvá do let 2030 až 2031, potvrzuje vládní plán - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/aktuality/digitalizace-stavebniho-rizeni-se-posouva-do-let-2030-az-2031-potvrzuje-vladni-plan/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: no, na 90tých letech bylo něco hrozně super (asi že jsem byl mladej a v mezích tehdejších poměrů úspěšnej), ale některý věci byly fakt hrozně špatně, no. Problém je, že vlastně nevíme, co z toho je reálná hrozba a co divadlo. To, jak obratem pomřeli všichni potenciální svědci v kauze Dozimetr, to ale skutečně bylo dost devadesátkové. Ale veksláky bych nechal na pokoj, to byla předchozí éra 80tých let, a proti tomuhle byli jen tajtrlíci...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    EL_TOPO: Ano, to je velmi časté. Věci jsou všude špatně nastavené. A logicky se politik zaměří na ty největší problémy. Ale to znamená, že spousta věcí se ani nemá šanci změnit. Ono celý oblast práva, kde se střetne soukromé obchodní právo s veřejnými institucemi je v praxi naprostá katastrofa. Resp. za to nemůže právo, to je v pohodě napsané. Ale ustálené výklady jsou často mafiánské.

XCHAOS: Staré pořádky myslím šířeji. Prostě takový ten vekslácký etos 90. let.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: Asi si nikdo netroufá být tak konkrétní, jako u Hřibových hloupoučkých odměn... nějakej Bémimetr... a projevuje se jak? a vynucuje ho kdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam