• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: tak i já mám drb, že "Nislerovou si prosadila Richterová", takže se to šušká všude. Podle mě hodně lidí bude motivovaných rozdělit hlasy mezi blok Zelených a blok Pirátů, třeba i po jednotlivých křížcích (chudáci volební komise...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: to, že komunální koalice jsou odlišné od celostátních, je naprosto běžné. Navíc, když jsi celostátně v opozici, tak co vlastně můžeš ztratit? Stejně se dá čekat, že vláda pro město, ve kterém sama nemá zastoupení na radnici, nic moc neudělá. Tohle prostě politika... když se neúčastníš na vládnutí, tak jsou volby jen takové poměřování sil, kdo má víc kamarádů.

Ale samo o sobě to poměřování sil smyslem demokracie není. Nakonec se někdo s někým musí dohodnout a samozřejmě... mistři tohohle viditelného i méně viditelného "dohodnutí se" jsou ti, kteří nakonec ovládnou pole. Tedy... např. velmi machiavelisticky se chovající malé strany.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: on ty kulturní války potřebuje a svoje "normální stoupence" hodí přes palubu, protože počítá s tím, že jsou anomálie. Nakonec se to semkne kolem davu nejviditelnějších křiklounů.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: On Babiš nemá moc na výběr, on je potřebuje, s nikým dalším ve Sněmovně většinu nedá.
    Jedině by jim mohl dát jiné ministerstvo - ale zase si myslím, že zrovna životní prostředí nebo kultura je mu celkem šumák, na jiných ministerstvech mu záleží víc.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jen taková poznámka: turecké hospodářství na MŽP vadí i některým voličům ANO. Ten tmářský blok nemá ve společnosti zdaleka takovou většinu, jak to podle výsledků voleb vypadá.

Já vkládám určité naděje do té formace ex-ANO lidí, kteří prozřeli a pochopili, že s Babišem to fakt nepůjde. Myslím, že minimálně budou cílem hodně intenzivních mediálních očerňovacích kampaní...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Fremr vravis?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Akoze sa Portlik nedohodne s ANO? Naposledy im to nevyslo ciste kvoli jedinemu hlasu Marvanovej...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    EL_TOPO: A to by jim mělo vadit proč?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    EL_TOPO: Přeloženo: Kňu kňu, oni vědí, že mají program a občas se ho snaží aplikovat. Kňu, nechtějí s námi krást. Kňu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: jestliže chce ODS a ANO testovat na voličích v Praze koalici, tak je stejně jedno, jestli Hřib s Komrskovou budou soutěžit mezi sebou.

V Praze je hodně různých zelených, liberálních a možná i pár progresivně levicových voličů (tedy ne Stačilo!), kteří jsou ochotní se nějak domluvit mezi sebou, a ODS ani ANO v Praze extra silnou pozici nemají, a vlastně tedy spoluprací spolu nemají tolik co ztratit a budou si to chtít otestovat i z hlediska celostátní spolupráce.

Zelení určitě budou formovat nějakou koalici, co jsem tak slyšel, s Prahou sobě a možná s Lidovci (zní to jako nesmysl, ale jejich hlasy jinak možná propadnou...)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EL_TOPO: Dobre to Pirati delaji. Zadna odpovednost, ale skalni jadro volicu je volit bude.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: prosímtě, trošku mi vadí, že neřeknou, jakou roli v tom Orlenu hrála a že ty její zkušenosti pro Prahu můžou bejt relevantní.

Komrskovou osobně neznám. Evidentně se ona a Hřiba střetli jako neslučitelný a teď je otázka, kdo za kým z nich stojí a o čem to je.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: pokud někdo něco smazal, asi měl dobrý důvod to smazat a nepotřebujeme aby sis tu hrál na Internet archive, že jo...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    EL_TOPO prostě není nejostřejší tužka v penále

Ale třeba nám konečně řekně něco k tomu povinýmu kojení a školce v parlamentu o kterym básnil a pak to po sobě smazal :)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    KRAMERIUS: my co hledáme jsme nejspíše dinosauři ;)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    EL_TOPO: Nevím, jak jim algoritmy fungujou, ale když něco potřebuju, tak to obvykle vcelku rychle najdu.
    Třeba tuhle pár uživatelských recenzí (ne reklamu výrobce) konkrétního modelu cyklistického trenažéru.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    EL_TOPO: OH OK
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GAARQ: Stačí nainstalovat prohlížeč Brave, v něm se přihlásit na Youtube a YT už sledovat jenom v něm -> reklamy fuč.

To zvládne i humanitně vzdělaný vysokoškolák jako já :)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    EL_TOPO: LOL
    je to jen tool, kterej ma naky moznosti a nejak se s nim pracuje, za me si stezujes jak manik, co zvedne krumpac nad hlavu, necha si ho na ni spadnout a rozciluje se, ze nikde nevidi vznikat vykop

na nonstop vykrm bez namahy a rozmyslu mas lepsi televizi nebo vladni tiskovky

(taky mam premium, hodne si yt profiluju a vyhovuje mi to, sleduju tam nizsi desitky hodin kvalitniho autorskyho obsahu mesicne a neee, o robloxu to neni:))
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    HONCKA: v tomhle mi žel chybí vzdělání a praxe 😟
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam