• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STAROJDA: ""může za to Nová vlna" zní jenom tady"

tak tady máš filtr na slovní spojení "nová vlna" - za rok 2026

ano zní, podívej se od koho ;)

ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STAROJDA: pištíš jak malá bitch že "experti na nyxu" jsou negativní - yep vole, takhle se voliči chovaj, vobčas maj kecy, deal with it
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: Because we know.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    ADAMIRA: Já si ale nestěžuju že se tu bavíte o Pirátech, lol. Já komentuju to, že názor "může za to Nová vlna" zní jenom tady. A nikde jinde.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STAROJDA: jo lidi komentujou politický strany, dokonce i na internetu, dokonce i na nyxu - snad se z toho šoku jednou vzpamatuješ

"šel jsem do auditka piráti, ale lidi se tam bavili o pirátech"
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jo aha, já blbec myslel že piráti chtěli dělat nějakou politiku, ne "politiku" ale tady jde vo realitu vy šašci - i stand corrected

Pak nechápu tuhle hru, dejte si do znaku jitrnici, začněte křičet že nám ukrajinci berou naše koloběžky or whatever a ruku vruce s SPD v ústrety korytům!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: tak samozřejmě, můžeš to svádět na štvavé kampaně, ale přijde mi, že když na někoho nadává Babiš, Okamura nebo Motoristi, tak to jde chápat spíš jako reklamu, ne?

Reálně nějakou novou cílovku ten nový styl asi získal, to jo. Ale není tak velká, jako byla ta část voličského jádra, které uteklo. Mohli jsme získat třeba 2%, ale současně 5% ztratil, výsledem je ten propad o 3%. Jestli ten zisk vs. ztráta je o procento víc nebo míň vlastně není podstatné, pokud celkovým výsledkem je propad.

Ale někomu slabší, předvídatelnější a ovladatelnější Piráti třeba vyhovujou, hmm...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: Možná to tak prostě v životě chodí. Jedni něco vytvoří a pak přijdou druzí s ostřejšíma loktama a lepší schopností manipulovat s lidma, kteří jim to ukradnou. Škoda jenom že to tak dopadlo i tady.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    XCHAOS: Ne. Myslím ta analýza, která potvrdí / vysvětlí narativ tohoto auditka, že za horší výsledek může Nová vlna. To si Piráti nedělají podrobnější analýzu v tomhle duchu?

Doplním, že po volbách jsem slyšel hodně komentářů (v médiích). Ale to že za výsledek může Nová vlna, to zní jenom tady. Viditelně největší experti na politiku jsou na NYXu. Může to tak být, ale já radši fakta.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: myslíš ta analýza, které se říká "výsledky voleb" a "zisk mandátů"? :-) Ta je zadarmo, poskytuje jí Český statistický úřad, tuším :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: "Si zalozite stranu?":) Myslis nieco ako zalozenie istej piratskej strany, ktora vznikla okrem ineho zo zufalstva nad stavom ceskej politickej sceny, a 8 rokov trvalo kym prisiel nejaky relevantnejsi uspech? A potom co, po rokoch zase uvolnit miesto sektarskym mainstream strejcom, co to overtaknu a dodrbu a cyklus sa opakuje?:) goofy...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Jinak jo, chválím Hřiba že jede na Ukrajinu. Takhle ale věci prostě fungujou, že to dobré se bere automaticky a špatné se vytahuje.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: K tomu jednou dojde až Piráti spadnou pod pět. Někdo půjde dál a ti co to pokakali bez peněz a aparátu rychle skončej.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: Jo to já souhlasím, že něco dělají dobře a něco špatně. Jenže tady zní většinou jenom "všechno je špatně". Ty jsi toho dobrým příkladem. Já už se prostě těším, až si vy křiklouni založíte stranu "ti praví Piráti", dostanete 1 % a vyjasní se jak funguje politika. Pro idealisty funguje špatně, pro realisty - reálně.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: To je jak diskutovat s Richterovou. Té ty stejný věci osobně říkali i lidi jako Petros Michopulos a další, kteří opravdu nejsou blbí. Reakce je furt stejná. Vysvětlování že ne, jak to dělají dobře a to jenom všichni ti ostatní se pletou. Ne sakra, nedělaj to dobře. Něco dělají dobře a v jinejch věcech jsou naprosto strašní a opakují dokola a dokola stejné chyby. Jsou zavření ve sněmovně v bublině a ve své echo chamber a jednoho dne to prostě celý splaskne, když to takhle půjde dál bez změny. Ve sněmovně se jim stalo úplně to samý jako jinejm stranám, ocitli se mimo realitu. Brzo budou následovat Michálka, kterej si před volbama taky maloval jak budou mít Piráti aspoň 15% a on bude ve sněmovně navždycky jako Benda.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    LA_PIOVRA: Ono je to este trochu (dost) horsie, dnes maju (nielen) isti oligarchovia u piratov svojich platenych ludi, ktory im tlacia co potrebuju. A strana je natolko impotentna/paralyzovana/overtaknuta, ze s tym nevie nic spravit.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    XCHAOS: Už mají Piráti důkladnější analýzu voleb? Aby se opravdu vědělo, co fungovalo a co ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: ne, faul je výsledky voleb ignorovat. Tehdy byly sociální sítě ještě tvrdá "ruční" dřina: nestačilo si jen zaplatit, aby byly statusy vidět. Výsledek v roce 2017 byl výsledkem tvrdé mravenčí práce tisíců dobrovolníků a nadšenců a jednoho pomateného pí-ár mága, který nám zapůjčil svojí aureolu neomylnosti.

Nová vlna vším tímhle zvysoka pohrdala a vyhlásila "hele, co dovedeme, když budeme mít prachy". Ve skutečnosti ale nepředvedla nic moc. Spousta voličů se Pirátům odcizila a kampaň je perfektně vytuněná na cílovku, která nás stejně nikdy volit nebude... protože Piráti budou "komunisti" i nadále, bez ohledu na to, kolik "komunistů" demonstrativně vyházej.

Cílit pomocí různých triků na cílovku, která nás nechápe a nezajímá se o nás, má sice diskutabilně význam pro lidi pracující v marketingu, protože pak třeba budou moc zdůvodnit, že ODSka bude muset vyčlenit na kampaně víc peněz, aby ubránila svoje voličské jádro přes strašlivými Piráty, kteří se bůhvíproč rozhodli cílit na stejnou cílovku. Ale celé to nedává smysl: koncept "ODS pro mladé" je od začátku pomýlený...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LA_PIOVRA: No já to spíš myslel v tom přístupu k opozici, hned jak se dostanou ke kormidlu, ta snaha bejt " lepší než oni" a iluze o spolupráci s lidma, který by je nejradši postavili ke zdi.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Bitch, stačilo aby pár fašistickejch podcasterů co onanujou nad Pinochetem napsalo status a Jana Michalindu byla odejita a může bejt ráda že jenom odejita, protože celá dredatá liberální pirátská parta byla ve full Slánský módu, mohli jí taky zastřelili u palačáku někde ve sklepě.

"Kde je prosím ta usilovnost?"

To je příšerná deziluze tohle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam