• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SHAMAAN: Tak on je totiž hodně velký rozdíl mezi "nedojímá" (což mě koneckonců taky ne) a touhou okamžitě zareagovat a agresivně se proti tomu vymezit (a naskočit do vláčku jehož pasažéři jsou přinejmenším podivní) namísto prostého nechat to být.

A pak je samozřejmě otázka, jestli je správná chvíle startovat v rámci tohle tématu zrovna proti Olze a mlčet třeba proti Tykačové která dva týdny zpátky hlásila asi o 1000% víc outrageous věci a na žebříčku privilegovanosti bude taky trochu jinde.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Hele zrovna toto potvrdim aj ja, minimalne u jednej takejto akcie som bol osobne. Ostatne neviem zarucit, ale bolo by to +- podla toho co som zazil.
    SHAMAAN
    SHAMAAN --- ---
    DOCKINEZ: Mě fňukání taky nedojímá, ale uvědom si, že tohle není random vyšší manažerská pozice v korporátu co nám může být ukradenej, ale kdo to bude dělat dost ovlivňuje naše životy.

Nastavíme takový pracovní podmínky, že normální člověk to nepůjde dělat ani za těch 100k (viz QZUZKA) a pak se hrozně divíme že nás tam "reprezentuje" jeden psychopat vedle druhýho (vedení Pirátů nevyjímaje)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CAIDEL: Sorry, to jsou tvoje smyšlenky, co mi podsouváš. Reaguj prosím na to, co píšu, děkuji.

Nebo nereaguj vůbec a prostě si o mě mysli, že jsem blbec, pokud nedokážeš udržet nějakou základní úroveň debaty.

Já to už nějak přežiju.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Ono to ale nezní jako nadávání na privilegované. Ono to tak nějak shodou okolností spíš zní jako co si maj mladý ženský co stěžovat a jejich místo je stejně u plotny a ne v parlamentu, žejo. Stejná dikce, stejný všechno, stejný podezřelí na téže straně kulturní barikády. Just sayin'.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CAIDEL: Proč? Že mě nedojímá fňukání superprivilegovaných lidí?

No, nedojímá.

Dolních deset mega má taky trabl skloubit práci s rodinou (natož aby se mohli veřejně angažovat), pro ně ale Olga krokodýlí slzy neroní. ¯\_(ツ)_/¯
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Pane kolego, nezačínáte náhodou odvibrovávat do nějakých nepěkných OK boomer pozic? (A to jsem ještě celkem mírný).
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    NIEKT0: souhlas. Nic z toho nezvyšuje kvalitu zákonů, ani rychlost projednání, je to jen zkolabovaná "kultura" a zvyklost. A v důsledku to omezuje zastoupení rodičů s dětmi (a teď nemyslím jen mimina, někteří by rádi občas viděli i své školáky) na řízení státu.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: Tak si to zjišťuj sám. Kdo tam na klubu seděl a jak se k tomu stavěl, když seš tak chytrej. Tady o té Hřibově otočce píše Borenstein. Kdo myslíš že ho k otočce donutil? Křídlo Komrskové. Kdyby tam nebyli a netlačili, tak by ty Holešovice Hřib podepsal. Teď už Hřib s vlnou to křídlo vygumovali, takže kšeftům s kmotry u Pirátů na magistrátu nikdo nebude bránit.

INFO.CZ | „Hřib udělal u Nových Holešovic podraz,“ říká spolumajitel Karlín Group. Na exprimátora míří žaloba
    https://www.info.cz/zpravodajstvi-a-komentare/hrib-udelal-u-novych-holesovic-podraz-rika-spolumajitel-karlin-group-na-exprimatora-miri-zaloba
    Tím „někým“ má Jan Ludvík na mysli exprimátora a současného radního pro dopravu Zdeňka Hřiba (Piráti). Právě on totiž v úvodu roku předvedl těžko pochopitelnou otočku, kdy se z podporovatele projektu stal jeho silným odpůrcem.
    A dnes jsou to právě Piráti, kteří v rámci magistrátní koalice na sílu prosazují takzvanou variantu „exit“, tedy aby se Praha ze společného projektu navzdory smlouvám zcela stáhla.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DOCKINEZ: Ok, takže vlastně chceš parlament plnejch starých chlapů. Jasně, mají královský plat, ale taky mají rodinu. V jiných zemích parlamenty fungují v tomhle směru o dost lépe. Proč se tomu neblížit? Nebo budeš teď hejtovat zahraniční političky, že si užívají předvídatelný režim s královským platem? Ne.. jen nemáš rád Vlnu a Olgu, o to jde.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: To "trust me bro" vnímám u prohlášení typu "Byla kvůli tomu bitka na klubu a nakonec se ho povedlo přesvědčit. Tohle bylo i jindy. K infu o Janouškovi a Pitrovi a různejch věcech za kterejma byli se stavěl úplně stejně jako ODS a odmítal to brát vážně. Naštěstí ho zas jiní Piráti přehlasovali a přesvědčili." Jelikož si na Hřiba dost vysazenej, tak by mě zajímal i druhej pohled.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    QZUZKA: Ono hlavne, keby to malo nejaky zmysel...
    Ale nema, je to primarne praca zakonodarna, nie exekutivna, je dolezite aby bola spravena spravne a nie nutne rychlo. Vacsina tych zakonov sa taha mesiace, niektore roky. Nepoviem keby sa riesil nejaky vynimocny stav covid/vojna/... ale toto ma byt normlane fungovanie parlamentu, a ak nieco musis robit o polnoci, alebo nevies planovat 2 tyzdne dopredu, tak to znamena jedine ze mas pracu zle zorganizovanu, nic ine.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    DOCKINEZ: tohle je dost nefér. Zkus si najít víc než jeden post.

Většina poslanců není z Prahy.
    Dřív se dodržoval nějaký režim sněmovna/výbory/čas na práci v regionech.
    Poslanci počítají s tím, že jednání sněmovny se může protáhnout do dlouho, výbory většinou ne a v týdnu pro práci v regionech budou fyzicky doma (a pracovat).
    V posledních letech se tohle úplně rozbilo, takže ani neví ve kterém týdnu budou doma. Hodně mladších poslanců (nejen piráti) kvůli tomu znovu nekandidovalo.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    DOCKINEZ: rozebíralo se to už před pár lety více do detailu, např. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-vzpoura-matek-ve-snemovne-odmitame-workoholismus-rikaji-poslankyne-225812
    prostě s tím současným režimem část lidí odradis od toho byt ve vrcholové politice
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    STAROJDA: Kdo chce “pravidelný a předvídatelný režim”, může třeba jít dělat na tři směny do továrny.

Oh wait!

Privilegovaná ženská fňuká nad tím, že za (pro většinu pracujících) královský plat musí být občas dýl v práci. Ne každý den, jen občas.

Wow.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Taky mně moc zajímaj dohody co dělal Hřib se Zdeňkem Zajíčkem, kterej je na městě zastupitel a o OICT se vždycky mocky zajímal. OICT a Hospodářská komora úzce spolupracujou.

Praha, Operátor ICT a Hospodářská komora ČR rozjíždí spolupráci na projektu SPACE, prostor pro inovace - Novinky | oict.
    https://operatorict.cz/novinky/praha-oper%C3%A1tor-ict-a-hospod%C3%A1%C5%99sk%C3%A1-komora-%C4%8Dr-rozj%C3%AD%C5%BEd%C3%AD-spolupr%C3%A1ci-na-projektu-space-prostor-pro-inovace

Že má v OICT zakázky za víc jak 80 mega jedna ze soukromejch firem Zajíčkova poskoka z HK jsem už sem taky psal.
    Hřib se na městě choval celou dobu jako bad guy, ne jako Pirát. Piráta dělal jen na socky.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: Mám ty věci vytahovat ať si je tady všichni přečtou? Fakt? Fakt? Tak klidně. Třeba Nové Holešovice chtěl třeba Hřib podepsat, když se psalo o tom že je vyšetřuje policie a že to je Dozimetr. Byla kvůli tomu bitka na klubu a nakonec se ho povedlo přesvědčit. Tohle bylo i jindy. K infu o Janouškovi a Pitrovi a různejch věcech za kterejma byli se stavěl úplně stejně jako ODS a odmítal to brát vážně. Naštěstí ho zas jiní Piráti přehlasovali a přesvědčili. Teď už o tom píšou novináři, tak si určitě boj s Janouškem dá do kampaně. Sketa bezpáteřní.

Praha couvá z projektu Nádraží Holešovice, developeři mluví o náhradě škody. To však naráží na smlouvu | Česko | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/domov/nadrazi-holesovice-praha-projekt-skoda-developer.A240322_170923_ln_domov_rkj
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    DOCKINEZ: Sleduješ tenhle účet jo? :))
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: Tohle bylo i včera v Událostech jako třetí zpráva. A ne jakože "opozice něco tvrdí", ale doslova "Piráti"

Hřib: Evropská komise dotace pro Agrofert neposvětila. Státní zemědělský intervenční fond lhal - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/hrib-evropska-komise-dotace-pro-agrofert-neposvetila-statni-zemedelsky-intervencni-fond-lhal-516238
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DOCKINEZ: "kloubit práci a rodinu" ale neznamená hlídání miminek. Je to i o tom, že mámy se staršíma dětma kandidují a chtějí mít nějaký pravidelný a předvídatelný režim. Takže pan Seveřan kritizuje úplně mimo. Slaměný panák.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam