Ad ty koalice: Na tu otázku neexistuje dobrá odpověď. Ať to odosobníme, kdysi se mě starší kamarád ptal na titulku s Rakušanem, kde bylo, že chce být premiérem. Ten kamarád se tomu dost vysmíval, tak jsem říkal: "No a co má říci? Že kandiduje aby byl ministr?" IMHO musíš říci, že míříš vysoko a vymezit se nemůžeš proti všem, pokud chceš být brán vážně...
Tady zas vnímám problém novinářů a třeba toho Milionu chvilek, že se málo ohrazují proti ODS. Třeba Šídlo se svým obdivem k ODS mě fakt vytáčí. Politik tam přijde a křesla jsou rozdaná. V ideálním světě by se politik nevyjadřoval ke konkurenci, ale k otázkám, co je třeba věcně řešit. Reálně pak jednáš s konkrétními lidmi. Třeba když jsem byl v opozici s komunisty, tak jsem s nimi holt občas vyjednával. Neznamená to, že bych je podporoval.
Jinak já si myslím, že ODS je fakt zlo. Ale to o ANO, SPD, Motoristech, Komunistech také. A rozsáhlé výhrady mám ke TOPce, STANu... Ale nevěřím, že se dostaneme do stavu, kdy Piráti, Zelení a Sen (dosaďte libovolné snesitelné strany) budou sestavovat vládu.