• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUTHANWine, CrossOver, Cedega- paříme a pracujeme na Linuxu bez omezení
    RCR
    RCR --- ---
    RUTHAN: To by ti mohl poslouzit asi nejlepe ten crossover office ci jak se to menuje.
    RUTHAN: Ono je to dost ruznorody. Co si pamatuju, tak nejvetsi zasek byly wokeni aplikacky psany v asembleru, tam sel vykon uplne do kolen. Na druhy strane jsou i veci, ktery chodej prokazatelne rychlejc. Je to prave o implementaci tech kterych funkci.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Pak mám taky problém s Kancl softem je nějakej program kompatidebilní s MS Projectem?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Další dotaz, zkoušeli ste někdo měřit pokles výkonu Wokna vs. emulace.. Mě občas dost nemyle překvapil hloupej Startcraft, kterej ve Wine chodil, tak s 10 FPS, prostě takovej zpomalenej..
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Taky hodil by se nějakej pokročilejší návod jak nastavit Xserver (ne klasický 5 bodů) - tohle je pro mě pomalu zatim nejsložitější věc na Linux.. Vždycky se nějak rozsype a těžko zpravuje.
    1) Po instalaci většinou všechno jede, pak člověk na něco šáhne a je zle, třeba teď:
    Měl sem Ubuntu 8.04 s Geforce 4 MX, upgradnul sem na 8.10 ale ani nenaskočil Xserver, ten sem spustil ručně nastavil default manager, dal stejnej balík ovladačů 71, ale akcelerace pořád nechodí - napíše, že kartu našel, ale že nemá GL extension nebo co.
    2) Noťas s Quatro 140V, naistaloval sem Kubuntu 8.04 akcelerace v pohodě, povýšil sem na 8.10 futr dobrý, povýšim sem drivery na 180.0 přes ten Wizard nesvobodných ovladačů - ale po startu zase chyba.. Tak sem nastavil zase zpátky ty 173 - nicméně pořád ta samá chyba, něco se někde rozbilo..
    Jak tohle nejnáz vyřešit?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Každopádně na nástěnku máte přístup všichni, takže může všude připlat nějaký vysvětlení.. Minimálně můžete dobu doplnit ten seznam, co chodí bez nějakýho velkýho nastavení..
    Hodilo by se to ve formátu:
    Hra / OS + Emulacni soft + Pridapne Grafika / Nick
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    RUTHAN: Cedega je fuj. Ja mam zaplacenej Crossover Pro. Ted jsem reportoval dva bugy v HalfLife 2 (+ odvozenych hrach) tak jsem zvedavej za jak dlouho se to dostane do Wine.
    TREFIS
    TREFIS --- ---
    Ja frcim na verzi wine-1.1.23 a oproti prdchozi jsem zaznamenal narust o cca 10fps v LFS2 :).Jen mi prislo, ze s novou verzi nejak seka zvuk..ale je mozny, ze to delalo spusteny pulse.
    Otazka, netestil nekdo Photoshop ? Docela by me zajimalo v jakym je to stavu. Vim ze tk pred rokem to pouzivat moc neslo kvuli castym padum.

Jinak Ubuntu 8.10, ted 9.04 na Nvidia 8400GS testovany tyto hry bez nejake extra konfigurace, proste naisntalot a pustit:
    CS- Source kolem 100fps
    CS 1.6
    Life For Speed 2 - kolem 80fps
    Warcraft III
    Pro Evolution Soccer 2009(demo) - mensi problem s chybejicim zvukem komentatoru
    Company Of Heroes
    Mafia
    -----Z programu
    Zion++
    Enterprise Architect

RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Používá tu někdo delší čas Cedegu?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Jinak zrovna dneska nám vyšlo Wine 1.2.3:
    http://www.winehq.org/announce/1.1.23
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    No nic horšího než to tady zase zrušíme se stát nemůže.

Pro začítek by se hodily nějaký dobrý návody jak pod Linuxem rozjet 3D akceleraci, protože mnohdy to neni tak easy, ze se nainstaluje pár balíčků.
    Taky by se hodilo napsat jaký distribuce jsou a nejsou vhodný pro hry atd..
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    NAVARA: No tu diskuzi znam a nic moc sem tam neděje a řeší se tam hlavně Linux nativní hry..
    Tohle je právě to místo kde se můžete ptát jak nějakou hru rozjet a budeme to sázet na nástěnku..
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    imo tam je tak maly provoz ze zakladat dalsi klub na tema, ktere by se tam veslo, je zbytecne.
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    imho tam jde o nativni hrani na linuxu a imho wine neni striktne pro hry
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    imo. duplikatni k [ Hry & Linux - Co parite pod Linuxem? ] , tak co se presunout tam? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam