• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUTHANWine, CrossOver, Cedega- paříme a pracujeme na Linuxu bez omezení
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ja mam zkusenost ne s hrou, ale vypocetnim softwarem. Pod winem mi Origin 7 behal rychleji nez pod winama. A mam dojem ze to bylo nejspis lepsi spravou pameti, pod linuxem nesahal na disk tak casto jako pod winama (stejny pocitac).
    TREFIS
    TREFIS --- ---
    MR_DAN: Ja to vidim tak, ze konzole je jednoducha: prijdu domu, sednu si k tomu na chvili, zastrilim si, odreaguju se a tim to konci. Hry na Pc maji zase sve kouzlo v propracovanosti. Je proste videt, kdyz clovek neco hraje co bylo primarne urcene pro konzoli, ze je to hodne zjednodusene.

Me uz ta grafika a efekty ani moc nelakaji, jde spis o napad a herni kouzlo a to podle me splnuji stare klasiky + online hry a sem tam nekdy neco noveho. Ale aby se mi stalo jako driv, ze treba vyslel Heroes III a mi ho parili ve 3 na jednom compu snad cely vikend nonstop, to uz se asi jen tak nestane :)

LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    RUTHAN: Proboha ke ktere z konzoli (aktualnich) nejde pripojit klavesnice a mys?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    LET_ME_BE: Mě nešlo o ty hry, ale o net, to bejt readonly je zoufalý a pomocí ovladače psát stejnou rychlostí jak na mobilu je dost zoufalý..
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    RUTHAN: Klavesnice s mysi uz davno dorazila, jenom ne jako nastroj k ovladani her. IMHO hardcore hraci PC her nikdy nedoceni konzole (s vyjimkou nejakych jednoduchych ptakovin ala Nintendo Wii).
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    MR_DAN: Jak se ti na tom proboha povedlo rozjet veci jako DOSBox? DOSBox by sice mohl byt odolnejsi vuci zmene architektury, ale stejne.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    No ještě lidi používají konzole, hlavně protože jsou líný nastavovat spoustu detailů (nakupování HW je až druhořadý, ale taky znamená spoustu nastavování).. Navíc už konecně ke konzolím dorazila klávesnice a myš?
    No jde nastavi leccos, ale jde o to, jak jednoduše, většinou to tak chodí 1% nějakých geeků, což je vpodstatě zanedbatelná skupina.
    Minimálmě sem teda slyšel, že ten Linux PS3 chodí dost pomalu využívá jen jedno jádro Cell, takže dost pochybuju o tom, že by byl i ty emulátory.

Gramatika - to máš, pravdu, ale to je prostě můj styl, texty který nepíšu pro nějakýho trotla v práci, který mě odsoudí protože píšu jako prase, po sobě nečtu.. Čárky bojkutuju a ještě mi sem tam tancujou písmenka, naopak některé nespisové tvary používám naprosto záměrně. To co tady dělám je pro mě volný čas, to co by mě mělo bavit, nikoliv unavovat.
    Každopádně k nástěnce máte práva, si komu se to nelíbí, ať si to opraví.. A to záhlaví se asi jednou za čas budu muset podívat, čili to třeba taky opravim.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    RUTHAN: nojo, ale zaroven onlinovky hraje i spousta jinych lidi a imho by se dala vypozorovat jista tendence smerem k pareni budto onlinovek, nebo porizeni konzole (protoze lidi maji po krk vecneho nakupovani noveho HW kvuli kazde nove hre)
    treba dneska jsem v praci pri obede s klukama resil, ze na PS3 se da nainstalovat krasne Ubuntu, do toho navic emulator starsiho PS, Nintenda, DOSBoxu a de facto se na tom pak da hrat spousta starych i novych veci a zaroven to muze slouzit jako slusne PC na multimedia a net a na widle clovek ani nepomysli

btw nechci rypat, ale to zahlavi by zaslouzilo VELKOU porci gramaticke a stylisticke korektury :-)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Onlinovky jsou specifický tím, že je můžou hrát jinak bezprizorní admini, kteří sedí nad linuxem, navíc nejsou až tak HW náročné :) Jedinou náročnou onlinovkou je snad Age of Conan, jak ten běhá na Linuxu by mě docela zajímalo..
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    COLBEN: jako ja prave jinak moc nemam srovnani s konkurencnimi OS, ale zkousel jsem napr. nekolik MMORPG pod Wine a musim rict, ze spousta z nich jela celkem vpohode, nic tomu nechybelo (Silkroad, Perfect World, 12Sky, Guild Wars, ...myslim ze i WoW a Lineage)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    jo a X ta anketa ... wine berete jako emulaci, nebo jako api?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    mě osobně jel Warsow i Tremulous na Linuxu plynule a u windows jsem měl problémy se špatným zobrazením a téměř to nejelo. Nevím ale, jestli to bylo HW, nebo ne (notebook = Vista, nějaký HP s Intelem a asi ATI gpu; počítač = Debian, deska s integrovanou Intel gpu a Intel chipsetem).
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    RUTHAN: Jo to hooodne proflaknuty web. Pokud budes alespon tyden sledovat zpravicky na root.cz nebo abclinuxu.cz tak se tam urcite objevi alespon jedna upozornujici na nejaky jejich clanek. Hodne lidi je obvinuje ze zkresluji vysledky ATI grafickych karet (smerem nahoru).
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    MR_DAN: jsem rad, ze slysim i pozitivni prispevek, taky bych moc rad prohlasil to same..
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    COLBEN: tak ja tu neco slintnu, ...
    co se tyce emulace, tak jsem mel moznost srovnani u Diabla II, ktery jsem paril celkem dlouho a to bezi pod Wine celkem znatelne lip, nez pod widlema
    co se tyce nativnich, tak mam zkusenost akorat s Regnum Online a z ohlasu na foru mam pocit, ze windozi D3D verze porad padala (coz je problem spis hry nez woken) a linuxova OpenGL jede celkem spolehlive
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Znáte tuhle stránku, našem sem jí náhodou, ale vypadá dobře:
    http://www.phoronix.com
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Tohle souvisí s tím, co pořád řikám, Windows jsou platforma pro hráče, tam když nějaký soft neběží tak jak má ztratí 10% procent výkonu, tak je řešení mrtvý.. Kolik ste viděli benchmarků grafickejch karet do Linuxem?
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    Tak mame anketu prosim odpovidejte zda vam pareni na linuxu dava alespon stejny vykon jak na windows. Mne se to nikdy nepodarilo a to jsem x-krat kompiloval drivery na grafarnu, ladil kernel, pouzival i vysoce nastavitelne gentoo a zkusil vsechny triky co jsem vygooglil. Ptal jsem se na to vice lidi a zatim jsem nikdy neslysel nazor, ze by nejaka 3d hra byla rychlejsi na linuxu nez na windows. (a to nemluvim o emulaci, ale o hrach, ktere podporuji win i linux nativne). Diky
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Jak je to s právama, jestli se nepletu, tak můžeš udělat tu anketu, už teď?
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    ja bych udelal anketu zda opravdu fakticky nekomu bezela nejaka 3d hra na linuxu rychleji nez na windows (a tim myslim nativne ani to nemusi byt pres emulator) ... ja takoveho cloveka jeste nepotkal
    (radove jsem to resil tak s 6 lidmi)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam