• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHILDINTIMEPalm Pre, Eos a taky WebOS
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    SAMGARR: jojo, tez jsem cetl a chova se stejne jako ostatni aplikace a jde i pohode mazat ze systemu a vsechno..jsem dost zvedav jak se k tomu palm postavi.. :)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Tak pry uz particka hackeru dokazala hacknout WebOS, tak by slo instalovat vlastni aplikace bez potreby SDK a App Catalogu. Ted cekaji na odpoved od Palmu a pokud bude kladna, hack zverejni k volnemu pouziti.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    CHILDINTIME: no SDK prej uvolnej az v zari, to je podle me chyba, vzdyt slibovali, ze po uvedeni Pre bude dostupnejch stovky aplikaci....aspon ze uz se pracuje na tomhle:-D http://palm.blog.mobilmania.cz/2009/06/prvni-mmorpg-pro-palm-pre/
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    GEGE: tyhle tabulky jsou celkem dobry na porovnani, ale na konkretni cisla je to obcas nahovno (zalezi na signalu wifi, na to jak je ta wifi pripojena k netu, atdatd), ale jsem rad ze s novym 3gs to drzi krok..
    zalezi na prioritach, rad bych si to poridil hned az to bude (aktualne to vypada ze evropska verze bude nekdy okolo zari/pozdim), akorat to bude stat asi tolik jako vysnena e30 v dobrym stavu :)
    GEGE
    GEGE --- ---
    CHILDINTIME: mat je urcite hezci. ta tabulka, cos sem hodil me dost sokovala :-) doufam ze si to poridis jak to pujde, abych si to vyzkousel a pak si to treba taky koupil.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    GEGE: ale jestli ti treba vadi jenom jak je to nalesteny tak s tou bezdratovou touchstone nabijeckou se dodava matnej kryt (bez nej to nefunguje), kterej imho vypada lip, porovnani:
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    GEGE: ne, mozna nekdo udela jiny neorigo kryty ale pochybuju ze by to byl primo palm (cerna ti vadi?)..i ten druhej model (palm eos, hodim se nejak pic pak) vypada ze bude v cerny no..
    GEGE
    GEGE --- ---
    je mi to trapny, ale musim se zeptat. bude dostupnej i v jinejch barvach nez v cerny? :-)
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    jinak co tak sleduju precentral a tu wiki co jsem linkoval tak to zacina byt celkem drsny. lidi co to bavi to hackujou jak muzu, jako priklady jde uvest treba:
    - instalovani homebrew aplikaci do neupravenych pre (jsou selfsigned a proste to nejak projde)
    - nektery lidi si hrali s cpu frekvencema (funguje to jak na normalni linuxu :) )
    - takovej ten led 'blesk' se da zapnout echem na spravny zarizeni (taky zname z linuxu)
    - funguje takovej 'grafickej' terminal v prohlizi, podobne jako se to da udelat na iphonu
    - a asi jeste par veci, nemam tak moc cas

... myslim ze je ve vlastnim zajmu palmu aby to sdk vydali asap, jinak jim 'komunita' z pre udela tak skvelej ultra geek telefon ze uz pak normalni aplikace nebude nikdo chtit.

CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    GEGE: muj nazor na tohle vsechno je takovej ze tyhle trochu 'chytrejsi' stroje jsou fakt k necemu dobry i pro normalni lidi, akorat nesmi do ruky dostat zarizeni s wm nebo neudrzovanej symbian na nejaky nokii. iphone neni spatnej, klidne bych si ho poridil a jsem za nej rad, protoze tak nejak masove ukazal ze to jde udelat hezky intuitivni a zaroven dost funkcni.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    pro zajimavost takovy srovnani rychlosti:
    GEGE
    GEGE --- ---
    CHILDINTIME: tak jsem si konecne neco skouknul a tvari se to hezky, jen co je pravda. iphone nemam rad. a pokazdy kdyz te vidim s nejakou chytrou masinkou tak si taky rikam, ze bych si mel neco takovyho poridit. treba to bude ten palm :-) muzu doufat.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    KALHOTKA: to si jeste asi pockas;)
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    GEGE: tak si pust nejaky to video, uvidis jak to vypada a jak se to ovlada a to stejne vetsine lidi staci :)
    GEGE
    GEGE --- ---
    nastenka fajn, akorat je dost tezky najit silu precist si to vsechno :-)
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    SAMGARR: jasny to jo, je to promakany a vsechno, je za tim velkej kus prace a palm dela veci poradne...o kdyz si poslednich par tydnu ctu o tom co je tam novyho tak si rikam ze jo, ze je to proste skvely :)

ja jen mam trochu strach aby se to chytlo, prodavalo, psali se programy, lidi to znaly a pochopily ze je dobry. ... u iphonu se to povedlo, u pre/webos to asi bude trochu tezsi.

mozna to vidim cely spatne, nevim..
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    CHILDINTIME: ja si nemyslim, ze by zacinala uplne od nuly, preci jen ma za sebou dlouholety vyvoj Palm OS. A samotny WebOS vypada, ze to neni vyplod 6 mesicniho sprintu vyvojaru.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    tak jsem to na ty nastence udelal trochu prehlednejsi, budu rad kdyz mi reknete co si o tom myslite, preci jenom ty moje nazory jsou asi dost subjektivni u nekterych veci :)

co si myslite vy? ma to co nabidnout? je tady jeste misto na takovouhle uplne novou platformu ktera zacina uplne od nuly? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam