• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    Tento klub je určen těm, kdo si rádi hrají s jemným vylaďováním stavu vědomí pomocí bylinek a dalších doplňků výživy, ale i dalších metod jako cvičení, meditací, úprav stravy, atd. Zkrátka jak reaguje naše mysl, vnímání a pocit ze světa, když změníme něco ve stavu svého těla, dodáme (nebo ubereme) nějaký element zvenčí. Existuje mnoho substancí a materiálů, které mají jasně vnímatelné účinky buď hned nebo po nějaké době užívání. A je mnoho lidí, kteří se už silnějších drog nabažili, vůbec po nich netouží nebo se z nich pokaždé potřebují zotavit;), a zajímají se o to, co všechno existuje zejména v rostlinné říši, co jim může být prospěšné. Okrajově tu mají své místo i silnější legální drogy, zejména všelijaké kombinace bylinných účinných látek.
    rozbalit záhlaví
    MILLY
    MILLY --- ---
    CONTINUITY: Tak pročítam posledních 34 příspěvků s řikam si, že by možná stačila místo některejch preparátů samotná meditace a byla vůbec všeobecně užitečnější..- a pak jsem se dostala k poslednímu příspěvku. :-))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ONEHEART: Aha, tak s tím samozřejmě souhlasím, že tvoje očekávání ovlivní výsledek, a může ho ovlivnit i naprosto zásadně.

Zajímavé, můžeš mít velmi nízkou citlivost na drogy, nebo možná jsi psychicky tak stabilní, resp. v takovým rozpoložení, že tě máloco výrazně ovlivní....nevím jak to přesně vyjádřit, ale slyšela jsem, že třeba mnich, který si vzal LSD, říkal že ok, ale působilo to na něj málo, protože díky desetiletím meditace vnímal podobně hluboce i normálně...
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    CONTINUITY: pokud vím, že má látka aktivní účinnou látku, která by měla ovlivnit moje vědomí nebo vnímání, tak už tím si automaticky vytvářím nějaké očekávání výsledku = a tím už se ta autosugesce vytváří (imo).
    Napadlo mě, jestli si tím pochybování (nakolik je výsledek ovlivněn mým očekáváním) třeba ten efekt nekazím.

S tím "naprosto jasně cítit" mám asi problém, to jsem zažil jen na regulérních halucinogenech. To bude asi error někde v procesu vyhodnocování stavu. Mám takový nejasný pocit, že by to mohlo být právě těmi pochybnostmi o vsugerovaném stavu.
    Třeba i po marihuaně mám někdy problém ten stav odlišit od běžného vnímání . Taky to beru, jako tu "lehoučkou" změnu vědomí .

každopádně v téhle oblasti mám zatím jen povrchní znalosti; vycházím jen z osobních zkušeností
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ONEHEART: Tohle není úplně "lehoučká" změna vědomí, je to naprosto jasně cítit. Ostatně, musí být, jinak by to nikdo nekupoval ;)))

Pokud má ta věc aktivní účinnou látku, proč by mělo jít o autosugesci? Hodně lidí už jsem slyšela vyslovit úvahy o autosugesci v souvislosti třeba s puškvorcem nebo s jinými bylinami. Je to zajímavej fenomén, jako by si lidé mysleli, že "opravdu fungovat" může jen těch několik známých ilegálních látek, a všechno ostatní je nějak "jenom jako". ;)))

Přitom v bylinách či legálních produktech taky jsou chemické sloučeniny, které mají prokazatelné účinky na mozek, a mohou klidně být silné. V puškvorci jsou látky stimulační a ve vysokých dávkách mírně psychedelické (plus mají xx dalších účinků). Tady v tom NXT je tedy ten kofein a synefrin, plus nějaké další látky získané z bylin.

Připomínám, že z rostlinné říše se získává řada drog, které se potom používají na černém trhu či ve farmacii :) Legální produkty prostě neobsahují ty konkrétní, které jsou zakázané, ale něco jiného, možností je dost.

Extrémní příklad: jistě by se našli lidé, kteří budou podceňovat čaj z makovic, protože nevypadá dost jako droga ;)), vypadá a chutná prostě jako zdravej bylinnej čaj :) Přitom obsahuje několik desítek alkaloidů, z toho řadu opiátů, mj. morfin, kodein, thebain, a je to droga naprosto seriózní, uvolňuje, účinně tlumí bolest, lze se jím nepříjemně předávkovat a při denním užívání na něm vzniká fyzická závislost.

Třezalka zase je antidepresivum, které se ukázalo srovnatelně účinné jako chemická antidepresiva (dělal se pokus, jedna skupina pacientů s depresí dostávala třezalku, druhá nějaké standardní antidepresivům, procento lidí, kteří zaznamenali výrazné zlepšení stavu, bylo prakticky stejné).

atd ;)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    CONTINUITY: mě tyhle lehoučký změny vědomí začaly zajímat, ale zárověň si vždycky říkám (i po vlatní zkušenosti), nakolik je to navozeno drogou a nakolik se na tom podílí nějaká autosugesce.
    Za report dík, super!
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Report: produkt NXT Phase od firmy Sirius ze siriusshopu, model RED - červený (Love:)

Velmi příjemná jemná stimulace. Nic ostrýho typu amfetaminy (bušení srdce, skřípání zubama a tak;), spíš takový celkový projasnění, pocit energie, v pokročilejch nočních hodinách na party žádná potřeba spát, minimální potřeba odpočívat. Radost z pohybu, lehkost.
    Podle informací na obalu jsou účinný stimulační látky zřejmě kofein a synefrin. Přesné složení je obchodní tajemství ;) Stimulanty jsou každopádně dobře vyvážený a doplněný dalšíma složkama, co účinek "uhlazují".
    Název naznačuje "extázový" účinek, to není úplně pravda, výrazné empatie nebo komunikativnosti jsem si nevšimla. Ve skutečnosti se to nepodobá žádné běžné droze, co jsem měla, je to úplně specifické :)
    Tělesně dobrej pocit, nepřijde mi, že by to jakkoli zatěžovalo. Ráno v pohodě spánek.

Kdo chce hu-hustou zmaštěnost, toho to neuspokojí. Ale kdo se chce cítit příjemně a mít víc energie, a vědět přitom , že bude v pohodě i další den, pro toho moc fajn :)
    MION
    MION --- ---
    CONTINUITY: ty jojo žebych taky testl??..... když se pak budu cítit doma ještě líp...... :))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ONEHEART: Už ji mám vyzkoušenou dostatečně.
    To není psychedelikum, slouží k energetickýmu čištění prostoru. Prostě ji necháváš doutnat a krásně voní :)
    MION
    MION --- ---
    MION
    MION --- ---
    CONTINUITY: pokud to néni jako šalvěj divotvorná tak bych to otestoval :))
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    CONTINUITY: ta je krásná. Hodíš nějakej report, až ji ozkoušíš?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MION: Šamanské vykuřovadlo, jak už jsem tu někde níž psala :))

Severoamerická je prý jedna z nejkvalitnějších. Vizuálně, na dotek a na vůni mi to tak rozhodně připadá.
    MION
    MION --- ---
    CONTINUITY: ty jo to ani neznám Bílá šalvěj severoamerická...co to umí a neumí??
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Předběžná nabídka:

Bílá šalvěj severoamerická (ta od Joudyho;), z Kalifornie, z kontrolovaného sběru v přírodě, maximální kvalita :)

30g za 210,- Kč

Bude aktuální, když se sejde dost objednávek :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Tak jsem byla v tom Siriusu :) Působí to tam čistě a sympaticky, mnohem lépe než ve většině smartshopů, co jsem potkala na Novém Zélandu :)
    Mají dvě řady produktů na všecky možné povzbuzovací účely, převážně od firmy Sirius.
    Složení neuvádějí, ale asi to konečně začínám trochu chápat ;), zřejmě na tomto trhu, kde se firmy snaží udělat z legálních složek funkční produkt, je utajení úspěšného mixu docela důležité ;)
    Asi tam třeba zítra něco nakoupím a na party vyzkouším :)
    MION
    MION --- ---
    CONTINUITY: přesně tak B)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MION: aaa, ty reaguješ na toto, předpokládám ;)
    CONTINUITY:
    Měla jsem na mysli produkty s obsahem BZP (benzylpiperazin), což je chemickej stimulant, účinkama i rizikama podobnej amfetaminu. S tím relativně víš, na čem jsi, šlape to prokazatelně, ale nic zdravého to není.
    Pak tam mají různé další na bázi něčeho jiného, kde je ale často nejasné, čeho přesně. V internetových fórech můžeš najít diskuse o těchhle pilulích, kde lidé rozebírají různé tyhle nové designer drugs, jejih účinky a vedlejší účinky ;)
    MION
    MION --- ---
    CONTINUITY: paráda díky poohlédnuse kolem toho.. ale esi je to podobné amfet. tak to asi něco pod.bude ne?myslím že já zvládnu asi všechno až na opiaááty bléé :!)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam