• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    CONTINUITY: mám programy přímo od výrobce, samozřejmě ze začátku jsme se bála co to se mnou udělá, ale teď si to užívám. Výsledek je stejný jaký u programu slibují a pro mě je to nejúčinnější metoda na snížení stresu nebo nabití energie
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GATTA_NERA: A odkud máš programy?

Dělá mi jisté potíže důvěřovat přístroji, který manipuluje s mým vědomím podle programu od člověka, o kterém nic nevím, na základě principů, které neznám..... Ale pokud z toho máš dobrej pocit, asi pohoda :))

Asi bych to brala lépe od konkrétních tvůrců, kteří budou mít svoje stránky, s fotem, životním příběhem, svojí mission, a vysvětlením principů, podle kterých pracují (co je podle nich žádoucí stav mozku, na základě čeho, a jakými prostředky ho chtějí navodit...)
    Existuje něco takového na netu, stahuješ?

GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Já jsem si na jemné vyladění stavu vědomí oblíbila psychowalkman
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    PRAASHEK: Ha, děkuji, konečně přijatelnější cesty :o)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BLOODRAT: http://www.vegetalismus.cz/puskvorec-obecny/detail-2-33.html

takže žvýkat, polykat prášek nebo pít výluh :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Btw, když je tu ten puškvorec, jaký preferujete způsob absorbce? Zjišťuju, že šňupání mi nedělá tak úplně dobře, nevíc se na mne lidé divně dívají, tak se rozhlížím po alternativách :o)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DHA: Koukala jsem se teď do Rostlin v ájuvrédě a Ájurvédské kuchařky, nevidím tam žádnou laikovi zjevnou možnost, čím by taková reakce mohla být, ale určitě se dá říct, že zázvor, jako cokoliv, nebude působit na všechny stejně. Podle ájurvédy je zdraví prospěšnej zejména pro typy váta a káfa, každýmu jinak, pro třetí typ, píta, může být někdy nevhodnej (jsou to lidé, co mají už ohně dost a zázvor zahřeje ještě víc....) A mezi čerstvým a sušeným je taky i podle těch knížek energeticky dost velkej rozdíl, každý má svoje účely a hodí se pro jiné lidi.

To ale neodpovídá na otázku, proč na tebe má sedativní účinek ;) Jestli to tu čte někdo, kdo má nějaký nápad, prosím podělte se ;)
    Možná můžeš zkusit, co bude dělat sušený zázvor :)
    A ať je to čímkoliv, zjevně pro tebe zázvor povzbuzující prostředek není, informacím v obecných textech se nedá doslova věřit, pokud ti o to jde, potřebuješ jiné povzbuzující byliny :)
    DHA
    DHA --- ---
    Když už mluvíme o zázvoru, jak na vás působí? Všude čtu, že má být mírně povzbuzující, ale já jsem po něm jak praštěná palicí a nejraději bych si šla lehnout. Neříkám, že je to nepříjemný stav, ale rozhodně ne povzbuzující. Dělám si odvar z čerstvého zázvoru.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    A jinak můžu doporučit Prána čaj od Everest Ayurvéda, taková řízná směs se spoustou zázvoru, opravdu zahřeje a protáhne, v těchto dnech kdy to zima přetahuje ;))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: pokud někomu efedrin nic neříká, je to silnej centrální stimulant, potentnější než kofein
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    chichi, tak jsem se koukla do auditka o perníku, páč tam koukal jeden známej a byla sem zvědavá na co kouká ;)), a ono tam překvapivě relevantní info pro tento klub z překvapivého zdroje ;o)

GAZIK --- --- 12:58:34 27.2.2010
    (+2)
    Ty jo obevil sem konecne neco co me k pestovani te efedry donuti:

Hlavní obsahovou látkou je alkaloid L-efedrin doprovázený dalšími alkaloidy, např. L-norpseudoefedrin a D-norpseudoefedrin. Jejich obsah v rostlině silně kolísá. Toxická je celá rostlina.

----------------

poznámka od conti ;)
    Efedra, neboli chvojník, je kromě toho, že obsahuje efedrin, překvapivě zdravá bylina. Mám ji tu v ájurvédské knížce Yoga of Herbs, kde je popsáno mnoho pozitivních zdravotních účinků chvojníku a zjevně je považován za naprosto regulérní kvalitní součást terapie pro některé pacienty ;) Takže pro zdravé lidi, kterým konstitučně vyhovuje, bude rozumné občasné užívání asi taky ok...

Tady v citátu od Gazíka říkají "toxická", protože obsahuje ten alkaloid, navíc drogovej prekurzor, brekek, to už je prostě takovej jazyk ;)
    Samozřejmě efedrin má řadu kontraindikací, zejména cokoli se srdcem,a musí se užívat velmi uvážlivě, ale pokud už, tak v "přírodním balení" je to určitě nejlepší možnost.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TURF: Kombinovala jsem ho s kakaem do mléka, pak to bylo docela dobré. Nakopává to slušně. Naštěstí s přibývajícím věkem jsem kupodivu na kofein stále citlivější, tak mi stačí kafe.
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    ATREY: oj!! slušněj výběr...
    ATREY
    ATREY --- ---
    Nabízím k prodeji tyto sušené rostliny:

Mučenka pletní 100g / 50 Kč
    Heimia salicifolia 100g/250Kč
    Calea zacatechichi 100g/250Kč
    Kolový ořech mletý 250g/200Kč
    Sarsaparilla 100g/100Kč
    Pilosella 100g/50Kč
    Lobelia 100g/200Kč
    Gymnemae silvestri 100g/150Kč
    Alchornea floribunda 100g/150Kč
    Puškvorec 250g/150Kč
    Lactuca virosa 100g/100Kč
    Rauwolfia serpentina 100g/100Kč
    Verbena 250g/100Kč
    Lycopodii 100g/50Kč
    Levandule mletý květ 100g/75Kč
    Pilosella 100g/50Kč
    Arekový ořech mletý 100g/50Kč
    Erythrina 100g/300Kč
    Maté prachové 100g/50Kč
    Banisteriopsis caapi 25g/250Kč

Extrakty:
    Lactuca virosa 10:1 1g/50Kč
    Lactuca virosa 20:1 1g/100Kč
    Lobelia 5:1 5g/200Kč
    Lobelia 20:1 1g/150Kč
    Pilosella 5:1 5g/100Kč
    Pílosella 20:1 5g/250Kč
    Heimia 5:1 1g/50Kč
    Heimia 10:1 1g/100Kč
    Alchornea 20:1 5g/200Kč

Zájemci pošta
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Gotu Kola, BIO / Praha / 140 CZK ]

Tahle bylinka úžasně uklidňuje a uvolňuje a narozdíl od většiny "hrubších" uvolňovadel přitom neotupuje, naopak dodává krásně čistou a jasnou mysl.
    TURF
    TURF --- ---
    KARCOOLKA: mam pytlicek mletyho. kdyz jsem uplne KO a musim jeste na necem pracovat, tak si ve vyjimecnych pripadech dam jednu-dve kavovy lzicky do sklenicky s vodou a vypiju. je to dost hnusny a hlavne spatne rozpustny, ale energetickej naboj to ma ukrutnej. jak fyzickej, tak psychickej. s nicim jinym jsem to nekombinoval a ani neplanuju.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Vánoční baliček ájurvédských bylin / Praha / 330 CZK ]

bylinky pro celou rodinu :)), od každé po menším pytlíčku, ideální na testování, co vám dělá dobře :o)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Ašwaganda - "indický ženšen" / Praha / 75 CZK ]

další bylinka k Vánocům :)

Ašwaganda je jedinečná tím, že uklidňuje nervovou soustavu a zároveň dodá energii.
    Ráno a přes den podpoří mozkovou činnost a povzbudí.
    Večer (nebo kdykoli, kdy je to aktuální;)) působí afrodiziakálně.
    A po tom všem;), v noci, podporuje hluboký a osvěžující spánek (někteří dodavatelé ji dokonce prodávají speciálně jako prostředek proti nespavosti)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam