DAVESADE: těch důvodů je víc, některý jsou více či méně pravdivý a závažný.
Asi jako bod 1 bych vypíchl obavu, že s nástupem L4D2 se přestane udržovat L4D1, nehledě na fakt, že Valve slibovalo tuny DLC, a zatim jsme se dočkali akorát dost pochybnýho Survival packu, kterej je zabugovanej až běda. Kupříkladu taková Dead Air mapa je ve versusu prakticky nehratelná. Osobně mě to ale nevadí. Když se na to Valve cejtí (a bude dál udržovat jedničku), tak proč ne.
Bod 2 je ten, že lidi prskaj, že koupili za litr de facto beta verzi jedničky, a po necelým roce maj vypláznout další litr za druhej díl, kterej se spíš než sequel tváří jako updatovaná jednička. Tohle se mi osobně taky úplně nezamlouvá, ale zase nejsem takovejch chudák, abych bojkotoval hru, která může bejt velmi zábavná.
Bod 3 jsou věci, který mě osobně nechávaj chladným, a to, že ve dvojce jsou "obskurnosti" typu motorová pila, pánvička, zápalný ammo a pod. a že se z toho stává spíš parodie než survival horror. V tomto bodě si dovoluji nesouhlasit velmi, a to z toho důvodu, že kombo M16 - dual berrete - pánev může bejt velmi zábavná :)
Bod 4, můj osobní favorit, je fakt, že ve dvojce AI director už nemá pouze upravovat počet a útoky hord, rozmístění pipe, molotovů, medkitů a pod, ale má upravovat i trasu na základě progresu survivors. To je ten bod, kterej mě sere nejvíc, páč tím tu hru diskvalifikujou na úrovni ligovejch clanwars. Těžko se s někym měřit, když jeden team dostane ve stejným kole snažší a kratší trasu, že?
Těch bodů je asi víc, ale tohle jsou takový ty nejmarkantnější.