• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    DIOD
    DIOD --- ---
    Je to jediná šance, že se ti tři zloději spolu pořádně poperou. Jinak by tu za čtyři roky nezůstal kámen na kameni.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Tak už nám ta pravo-středová koalice nějak skřípe, obávám se že se p. Vít Bárta (VV) vzhlídnul v poradcích typu Dalík, Dimun ))((. Škoda mohly to být celý 4 roky a už to vypadá s pomocí bóží na +- 2 (::).
    HARALD
    HARALD --- ---
    LONESTAR: to máš naprostou pravdu; ex-členů ODA je tam minimálně srovnatelně s ex-členy lidovců.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    DIOD: jj, rozumím
    já reagoval spíš na toho Čunka, kde mi ta jeho "aféra" příjde spíš jako produkt "nezávislých" medií ... ale ne že bych tu kauzu sledoval nějak extra podrobně.
    Ta záležitost s ustanovováním a odvoláváním různých státních zástupců sice hezky napověděla jak to se to s naším právním státem má, ale ta podle mně vypovídá sice o spoustě věcí, ale o Čunkovi jako takovém nic.
    Ventiluju jen svůj osobní názor, je mi jasné že spousta lidí má názor úplně jiný, ale žádnou diskuzi nepodněcuju, ta by koneckonců byla mimo téma tohoto klubu
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    když v dnešní době čtu/slyším "prokuratura" v kontextu dnešního SZ, ježí se mi chlupy po celym těle ...
    DIOD
    DIOD --- ---
    KEMAL: V právním státě ale také funguje policie, která aktivně shromažďuje důkazy v případě podezření z trestné činnosti, a také prokuratura, která se aktivně snaží prostřednictvím těchto důkazů dosáhnout odsouzení těch, u kterých bylo shledáno porušení zákona.

    Důkazem toho, že tyhle dva mechanismy u nás nefungují, je osud Kubiceho týmu a kauza Čunek.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    DIOD: "Jak jinak by v právním státě mohl na svobodě běhat Langer, Řebíček, Kalousek, Čunek, Vesecká, Gross, a podobní gauneři?"

    Na právním státě je právě nejotravnější to, že na svobodě smí běhat všichni, jejichž vina není prokázána v trestním řízení. Trestní řízení je přitom nudné, zdlouhavé, zbytečně složité a určitě strašně zkorumpované, když soudci vždycky rozhodnou jinak než jak si žádá moudrý Lid.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    DIOD: "lepší fiskální výsledky levice" - to jsou ty schodky v čase růstu?
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    diky ze jsi to fakt rozepsal moc jsem to necekal, s tou korupci na sto procent souhlasim. na tom se asi shodnou vsichni napric politickym spektrem kdo zrovna v necem nejedou,,,
    DIOD
    DIOD --- ---
    ANCHATON: To ti vysvětlím snadno. Podle odhadu Transparency International padlo v Čechách na korupci v roce 2008 přes 200 miliard korun. Lví podíl na tom má tehdy vládnoucí pravicová ODS. Kdyby tyto peníze nebyly rozkradeny, skončil by rozpočet v přebytku a zbylo by i na ten nejštědřejší sociální program.

    V zájmu spravedlnosti nutno poznamenat, že levice krade také - vzpomeňme Tvrdíka, Grosse a podobně.

    Chci ale poukázat na to, že mediálně provařené "levice nezodpovědně rozhazuje, zatímco pravice šetří" je z velké části mýtus. V ČR mají po listopadu lepší fiskální výsledky levicové vlády.

    Tím ale nechci říct, že by mi byla současná levice o mnoho sympatičtější, šíbry mají ve svých řadách také, a postrádají osobnosti, které by dokázaly imponovat.

    Nicméně šetření na nejchudších a bezbranných důchodcích nás nezachrání, i v Řecku je největší problém korupce. A kdo by chtěl řešit korupci, musel by nejdřív vymést Augiášův chlév našeho soudnictví, kde mají velkou moc staří komunističní soudci a prokurátoři.

    Jenže... kapři si rybník nevypustí, že? Jak jinak by v právním státě mohl na svobodě běhat Langer, Řebíček, Kalousek, Čunek, Vesecká, Gross, a podobní gauneři?

    A dokud se podnikatel nedomůže práva, tak si nelze namlouvat, že se naší ekonomice bude nějak skvěle dařit.
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    DIOD: Muzes "protože když stát ušetří, tak se toho dá více ukrást" tohle prosimte nejak rozumne dokazat, nebo jenom z tebe mluvi smutek a rozcarovani z vysledku?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/klara-samkova-vesela-.php?itemid=9963
    TOPka není recyklát lidovců, to je recyklát ODA...
    DIOD
    DIOD --- ---
    PAULMUADDIB: Pravicové myšlenky jsou dnes velmi populární, protože když stát ušetří, tak se toho dá více ukrást. V tom se pan Kalousek vyzná, a zatímco bude Velekníža vyspávat, zlaťáčky zmizí, že by se ani Rumburak nemusel stydět.
    PRSADLEEU
    PRSADLEEU --- ---
    pláááák:(
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    John ma nejlepsi vyjednavaci pozici, zase ani TOP nevylucila jednani s cssd, pouze jednani s Paroubkem - v tom byli velmi durazni.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    MARWIN: že John je ten "sráč medián", pomyslný jazýček na vahách - nebo to tak může vypadat - Kalousek je rozhodně tvrdej vyjednavač, takže možná je to jenom takový bububu, jenže za týden to může všechno být jinak. Obávám se ale, že timhle Kalouskovym vyjádřením tu začíná boj o co největší korýtko, a že osud ČR a voličů je až na druhém místě. Přál bych si, aby to nebyl tento případ...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    No právě, už je vidět, kdo je jenom kašpárek, co dobře posloužil, a kdo tahá za nitky...
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    SUCZKER: kalousek je mozna svine, ale rozumny, ale jak to tak sleduju tak john uz to zacina srat...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Gratulki příznivcům topky k dobrému výsledku, jen doufám, že si to kalousek neposere ...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Gratuluji TOP09 k volebnímu výsledku. Je pozitivní, že pravicové myšlenky podané v šikovném marketingovém hávu mohou uspět. Je nicméně smutné, že jsou reprezentovány takovými lidmi, jako je Miroslav Kalousek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam