• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    _BENNY: jo, s tim se v demokratickym zrizeni neda nic delat, tedy jinak nez na spolecensky urovni :) ale vzhledem k tomu, ze v okoli znam lidi, co voli DSSS, hrde se k tomu hlasi a vubec jim to nerijde divny, tak tam asi sance s "premluv frantu" prilis vysoka neni :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LENNOX: no jasne, tak at jim seberou volebni pravo nebo tak neco... ale nechapu proc by se mela kastrovat moje volebni prava ;-)
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    _BENNY: ze kdyz blbci franta s pepou zvoli treba komance, tak uz zadny mit nebudes :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ALCATOR: zase nejake socialni inzenyrstvi. lidi jsou blbi, skoci na kde co, to uz vsichni davno vime od te doby co jsme chodili do materske skoly... no ale co ja s tim? jak se nizke IQ u Franty a Pepy tyka MEHO volebniho prava?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ALCATOR: ale ksicht je přeci hrozně důležitej. Návrh může být sebelepší, ale když ho navrhne nedůvěryhodná osoba nebo strana, můj hlas nedostane. Sankcionování nemá smysl, protože nikdy předem nemůžeš odhadnout všechny svízele. Politický program je příliš komplexní záležitost, než abys mohl navrhnout rozumný metr, podle kterého jeho plnění měřit.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    ROMANET: Chápu, že dnešní politika funguje tím stylem, jehož absenci Hybáškové vytýkáš, jenže je to styl "TESCO VALUE": Udělejte to levný a oblbněte tím masy.

    Třeba se jednou dočkáme doby - nebo se možná té doby dočkají naši vnukové - kdy podstatné bude, co navrhuješ, a ne, jaký marketing tomu dokážeš udělat.

    Letošní volby byly rozhodnuty bradavicí v obličeji Jiřího Paroubka a jeho cca 50% nadváhou. Super. Jsem fakt nadšenej, že nám bude vládnout skvadra sex-appeal obdařených hvězd Nečas/Kalousek/John, ačkoliv dvě třetiny z nich už prokázaly své "schopnosti", a o tom třetím víme, že nějaký čas dělal investigativní žurnalistiku, během které si vypěstoval slizký hlas šeptající bulvární "Na vlastní oši!", a později pro ministerstvo dělal zbytečný a předražený časopis.

    Líbilo by se mi, kdybych před volbami dostal nabídku programů BEZ názvů politických stran/kandidátů, kteří za těmi programy stojí. S tím, že by volební systém musel samozřejmě garantovat, že některý z těch programů získá dostatečnou podporu, aby mohl být kompletně prosazen, a pokud by se jeho tvůrci následně od programu odchýlili, byli by sankcionováni. Fikce? Jistě, ale mám pocit, že dnes je to až příliš rozhodováno "ksichtama" a příliš málo rozhodováno "návrhy".

    Co ale ostatně čekat v zemi, kde se už 20 let z médií jak z porouchané gramofonové desky ozývá "levice a pravice", a nikdo přitom neřekne, že po levicové vládě Václava Klause nastoupil Zeman a musel dělat pravicové kroky...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    nevim nevim hybášková. definitivně pohřbila snk-ed, straně nedala žádný impuls. tak nevím, proč ji volit v jiné straně. to jsou tihle "super lidé", kteří jsou strašně moc fajn, ale ať dělají, co dělají, tak to vždycky kazí.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CROSS: neřekl bych, že nás bylo víc :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    PATISLAV: no jak vidno, hlasy ateistu KDU nespasily ;-]
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    WEREWOLF: jako ateista jsem KDU volil :). A to právě kvůli Hybáškové. Je fakt, že kdyby kandidovala sama nebo za TOP09, byl bych raději, ale KDU mi překvapivě velmi seděla i z hlediska programu. Nejsem ten typ člověka, co by odsuzoval politickou stranu jen kvůli jinému názoru na pár podřadností, jako je třeba existence či neexistence pohádkové postavy ;).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    WEREWOLF: ok... s tim souhlasim bezvyhradne
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    _BENNY: já píšu že zelení jsou (nikoliv byli) pro pravičáka nevolitelní
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    WEREWOLF: Zelený v ČR jsou pro "levičáka" málo levicoví, pro voliče středového rozhádaní a nečitelní a pro pravičáka absolutně nevolitelní. Mám za to, že český zelení se do PSP v 2006 dostali jen díky kauze s Kačkou JauJau, kdy díky poskytnutýmu mediálnímu prostoru působili (i díky průzkumům) jako jediná volitelná alternativa vůči klasickým stranám.
    Svůj potenciál zaplaťpánbůh takřka bezezbytku prohospodařili


    musim trosku oponovat nebo aspon doplnit tvoje informace. ja, jakozto pravicovy volic, jsem pred lety SZ taky volil. a nepresvedcila me kacka jaujau, ani lesby, ani feministky, ani podpora nevladni organizaci a tzv. "obcanske spolecnosti"... v te dobe proste Bursik nasadil svuj pravicovy smer a jina pravicova alternativa krome zkorumpovane ODS a vychcanku z KDU tady proste nebyla (a Cibulku volit nebudu, ackoliv to asi chudak mysli celou dobu dobre). jak byl vyzdouchnut Bursik, ktery byl z tech vsech lidi ze SZ nejvice profesionalni, cele se to sesypalo. byl to Bursikuv projekt a ten jsem volil. dulezite pro me bylo dostat do parlamentu jinou stranu, aby se trosku procistil vzduch.

    uz jsem to udelal nekolikrat, ale udelam to znovu i ted: vsem se za svou volbu v tuto chvili omlouvam, uz to nikdy neudelam :D
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    ROMANET: ohledně lidovců jsem četl zajímavej bonmot:
    ateisti nevolí KDU protože si myslí, že je to křesťanská strana a věřící ji nevolí, protože VÍ, že to není pravda.
    Cyril Svoboda je jako lídr neuvěřitelně slabej a kooperace s EDS Jany Hybáškové té straně uškodila minimálně u konzervqtivní části jejich elektorátu.
    Ohledně Hybáškové (teď to nehodnotím, jen popisuju):
    Je známá propotratovou, LGBT a eurooptimistickou agendou, na což lidovecký volič reaguje jako bejk na muletu

    Zelený v ČR jsou pro "levičáka" málo levicoví, pro voliče středového rozhádaní a nečitelní a pro pravičáka absolutně nevolitelní. Mám za to, že český zelení se do PSP v 2006 dostali jen díky kauze s Kačkou JauJau, kdy díky poskytnutýmu mediálnímu prostoru působili (i díky průzkumům) jako jediná volitelná alternativa vůči klasickým stranám.
    Svůj potenciál zaplaťpánbůh takřka bezezbytku prohospodařili

    Jejich elektorát se rozdrobil na:
    "Pravicovější voliči zelených volili TOP09, nebo VV"
    "Středoví volili lecos"
    a "Levicoví podle mě dali často hlas pirátům, kteří přináší témata, které rebelujícího mladého člověka mají díky soustředění na 21. století dokážou oslovit podobně jako ekologická, repsktive gender-antidiskriminační problematika

    Na mladého voliče TOP09, který se nepovažuje za nějak silně zakotveného pravičáka zafungovala ikona Karla Schwarzenberka, kdy jeho marketingová prezentace coby "cool chlapíka s motýlkem", který pro sprosté slovo nejde daleko a pokecá i s 18ti letým voličem u pivka a holky ho mají na nahých kozách, mladé patrně oslovila.
    Na "pravičáka" zafungovala Kalouskova rétorika, byť jadrná, tak vzhledem k důrazu na úspory v kontextu řecké cesty prostě fungovat musela.

    Úspěch TOPky je tedy IMHO mixem : souhry okolností, puncu novosti, krize ODS, společenskou poptávkou po (alespoň ekonomicky) konzervativně liberální straně,
    kombinací charismatu dvou předních představitelů, efektem nejmenšího zla pro pravicového voliče, nápadně nekonfliktní kampaní a obecně velmi dobře zacílenou kampaní na moderních mediálních hřištích (facebook, atd.)
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    BOBR: nejmensi zlo, ale jestli je skutecne nejmensi, to se teprve ukaze
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BOBR: pokud se ptas proc mladi nevolili levicove zelene jak byva zvykem na zapade (coz se casto vytahuje pri reseni vlastni frustrace nad vysledkem voleb), pak jak pravi ROMANET. zesmesnili se, ukazali se jako banda neschopnych rozhadancu.

    co kdyz ty mrdky mladi prece jenom v te hlave neco maji a spise se daji presvedcit strachem o vlastni budoucnost nez uchlacholit slibovanymi jistotami?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    BOBR: jakou měli alternativu?

    čssd - paroubek - ne!
    ods - starý struktury, korupce - ne!
    zelený - zesměšnili se.
    kdu čsl - pořád s pánem bohem a proti drogám.
    vv - hlídky vv na mladé nezapůsobí.
    atd...

    mladí navíc neznají kalouska. :)
    BOBR
    BOBR --- ---
    zdravim,
    omlouvam se pokud to tu jiz bylo, ale kladu si otazku proc tuto stranu volili mladi mezi 18 az 25 let. Jaky je vas nazor?
    KAKTUSX
    KAKTUSX --- ---
    ROMANET: To je typický názor prorežimním tiskem zlajchšaltovaného člověka. :-)

    Nesmíš ten článek zkracovat do (billboardového) hesla, jak známe z prorežimního tisku, zejména Modré Fronty Blesk.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    KAKTUSX: je zajímavé, že věci, které se do prorežimní neoliberalistických médií nedostanou jsou často zaslepené tlachy.

    http://blisty.cz/2010/7/23/art53619.html
    (v iráku vzrostl počet leukámií více než v hirošimě = je to horší než hirošima)

    a to jsem vzal jen jeden příklad. blisty jsou toho plné. je to místo pro chytré mudrce, ne pro moudré lidi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam