• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    HARALD: děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal :-D)
    HARALD
    HARALD --- ---
    KAKTUSX: nikdy bych netipnul, že se ocitnu s Lonestarem na jedné straně barikády, ale debata bez ohledu na fakta (o informacích nemluvě) se výrazně koncentruje kolem tvé klávesnice.
    KAKTUSX
    KAKTUSX --- ---
    LONESTAR: Jeden z nejčastějších postů na Netu, obvykle z klávesnice lidí, kteří o tématu nejsou informovaní.
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    LONESTAR: Asi tak nějak...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KAKTUSX: když vidím, KDO nejvíc vyje proti jmenování Jocha, tak se mi jeho jmenování zamlouvá čím dál tím více...
    KAKTUSX
    KAKTUSX --- ---
    Prostě Roman Joch je klerofašistické prase.
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    KAKTUSX: Každy jsme nejaký, ty jsi zase troubelín a poblblo
    HARALD
    HARALD --- ---
    KAKTUSX: Roman Joch není fašista a i když je radikální katolík, tak vedení státu klérem taktéž neprosazuje. Katolicismus ve značně radikálním pojetí pro něj definuje hodnoty, které má podle svých představ prosazovat, avšak toto prosazování činí přísně na občanském principu. Ve své politické činnosti si od církevních struktur drží ostrý odstup.

    Z tvého výroku zbývá to prase. To vypovídá spíš o tobě než o RJ.
    KAKTUSX
    KAKTUSX --- ---
    A Joch je klerofašistické prase.
    KAKTUSX
    KAKTUSX --- ---
    Omlouvám se za lehký off-topic, ale je to tady o politice a tak něco k zblití k významnému pražskému politikovi za ODS:
    http://www.mediafax.cz/krimi/2857706-Soud-dal-prazskemu-radnimu-Langmajerovi-za-smrtelnou-nehodu-podminku
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    BOBR: ale O.K.
    Pokud se nese debata o Jochovi v intencích popisu/kritiky jeho lefebvristických postojů, katolického aktivismu, a podobně tak s kritikou OI a Jocha nemám problém.
    Já se k české pravici (byť s obrovskými výhradami hlásím)
    Z okruhu blicích listů, denikreferendum atd. ale tu hysterii prostě vnímám.
    Stejně jako dlouhodobou snahu dělat fašistu z kohokoliv jen lehce konzervativního.

    VV jsou zcela jistě partají populistickou, ale příměr k republikánům hodně pokulhává.
    A ANO, Věci veřejné=Res publica, ale to je velmi laciný oslí můstek k republikánům M. Sládka :-)

    Souhlasím, že spousta prvovoličů TOPky se za tu hlavu brzo chytne, pro stranu s programem TOP09 je takhle velký úspěch u mladých voličů bezprecedentní.
    Jinak by totiž z toho vycházelo, že dochází k čemusi jako "konzervativní revoluce", což si nemyslím.


    BOBR
    BOBR --- ---
    WEREWOLF: Zdravím, souhlasím s tím, že nálepku nácka si Roman Joch nezaslouží. Já s jeho názory nesouhlasím, ani je nemohu považovat za britsky konzervativní, natolik si tohoto myšlenkového směru vážím a rád bych jej viděl i u nás. Osobně jsem zvědav, jaký vliv takový poradce může mít a jak se to bude projevovat. I když mě mrzí, že jinak soudný Nečas si nechá radit od takového člověka, nevěřím, že by něco prosadil.

    Pokud jde o VV, tak soudě dle jejich akcí, rétoriky pana předsedy a populistického programu, se kterého slevují, jsou to naši noví čeští republikáni, ostatně jejich název znamená přesně toto. Škárka je mi druhým Krejzou.

    Já se k české pravici nikdy nehlásil, což ze mně v očích čecháčků dělá nutně levičáka, jinak zatím přemýšlet neumí. Osobně toto dělení považuji za problematické ve vyspělém světe, v postkomunistických zemích za úplně pomatené - Klaus nikdy nepřipustil deregulaci nájemného, ani privatizaci bank - tu udělal až Zeman apod.

    Přesto všechno jsem rád, jakou vládu teď máme, zvláště tedy lidi jako Drobil, Joch a John oceňuji, neboť doufám, že se někteří, hlavně mladí, za svou volbu chytí za hlavu. Z české nekomunistické levice nevnímám ani tak hysterii, ale normální v Evropě i USA občanský protest, to prostě k demokracii patří a patřit má. Nakonec, Občanský institut je také občanská společnost, nic víc, nic míň. Tak jako nevidím ve vládě nácky, nevidím nalevo komanče.
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    HARALD: však tě taky z toho neobviňuju
    Už jsem se pod statutem jednoho známýho na ksichtoknize dočetl že je Joch "nágl"
    Tak jsem z toho všeho takovej rozpačitej.
    Jak jsem začal číst linkenský weby, tak se dozvídám, že VV jsou fašisti, TOP09 fašisti, a dokonce, že oddělení ODS od OF byl fašistickej puč :-)
    Mám prostě za to, že pro pravicově uvažujícího člověka by mělo být normální šmahem odmítnout levičáckou rétoriku a jejich newspeak označující cokoliv co se jim nehodí jako ur-fašismus /Ecco/, kryptofašismus, fašismus, nacismus, postfašismus, cokoliv-fašismus .
    Zároveň se ale taky nedopouštět zrcadlově obrácený prasárny a neoznačovat cokoliv na ose střed, levicový liberál, socdemák za bolševika
    Říkejme Jochovi třeba katolický fundamentalista, katolický paleokonzerva, nebo lefebvristický blouznivec, ale ne fašista, nacista a extremista
    Opět pro úplnost HARALDE: netvrdím, že to tvrdíš :-)
    HARALD
    HARALD --- ---
    WEREWOLF: to proti čemu se stavím je oblíbená sviňárna levice: nasazovat konzervativcům ale i libertariánům fašistickou černou košily.
    to chápu, ale to tu určitě nepředvádím :-)

    Pokud bude vkladem Jocha JENOM to, že nebudeme papouškovat dementní antiizraelský postoj který je vlastní většině evropské levice, pak jsem pro.
    ano, tady může být RJ přínosem. naštěstí v tomto se v zásadě shodne i s ministrestvem zahraničí, aspoň se chvíli nebudu muset stydět v této otázce za vládu svého státu
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    abych to konkretizoval: na spoustě témat se s OI a Jochem neshodnu, jsa konzervativcem nekonfesním, ale to proti čemu se stavím je oblíbená sviňárna levice: nasazovat konzervativcům ale i libertariánům fašistickou černou košily.
    Pak totiž končí diskuze o tématu...
    Příliš si nedovedu představit že by něco z nosné agendy občanského institutu mohlo projít až k realizaci.
    Zákaz potratů, jako chce prolife? Asi ne, že... Stop předmanželskému sexu? LOL
    Pokud bude vkladem Jocha JENOM to, že nebudeme papouškovat dementní antiizraelský postoj který je vlastní většině evropské levice, pak jsem pro.
    Pokud nebude lidský práva řešit nějaký trockista, nebo hradní pěvec, tak jsem taky rád
    HARALD
    HARALD --- ---
    Ale co si budeme povídat, on takový Daniel Korte je člověk velmi podobného střihu.
    HARALD
    HARALD --- ---
    WEREWOLF: Roman má mnohem blíž k Seminovi, než britským konzervativcům, byť se do jejich řad rád stylizuje. Ale když o tom tak přemýšlím, tak sice může něco ovlivnit, ale věřím, že si Nečas je jeho slabých stránek vědom a že dokáže z jeho postojů vybrat rozumné drobky.
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    HARALD: Lze s Jochem v lecčems nesouhlasit, je ho možný korektně kritizovat zprava zleva, ale hysterický kňučení linkenů např. zde:
    http://www.denikreferendum.cz/clanek/5210-premierovym-poradcem-v-oblasti-lidskych-prav-bude-roman-joch
    je mimo.
    Nejsem katolík, tudíž ani lefebvrista, ale konzervatismus 70.let amerického, případně britského střihu mi skutečně nijak "fašisoidní" jak se o jeho ostrakizaci snaží levice, nepřipadá
    Reálnou moc nebude mít Joch samozřejmě nijakou a pokud by jeho jmenování poradcem premiéra mělo za následek jen to, že někomu na ose: Slačálek, Kotrba, Štampach, Tydlitátová, Kocáb, Patočka, Cvek, Pánek zaskočí rozhořčením u snídaně celozrnný rohlík -
    nebyla to marná akce :-)
    HARALD
    HARALD --- ---
    WEREWOLF: On je Roman Joch skutečně magor a zaslepenej fanatik. Ne, že by v některých oblastech neměl pravdu. Jako předseda OI je v pohodě, ale jeho lefebristický přístup k životu coby u poradce premiéra ve mě vzbuzuje obavy.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    WEREWOLF: no právě. Chybí ti tam slovíčko "už" - už se jim neříká negr. Jenže pár set let zpátky byli bílí přesvědčení přesně o tom, co jsem napsal. A chtělo to rozsáhlou affirmativní akci (začínající zrušením otroctví a jdoucí přes přiznání volebního práva dál), aby se lidem rozsvítilo.

    A tehdy, tak jako dnes, byli mnozí, kteří se takovým "novotám" stavěli na odpor. "Kdo to kdy viděl - ženská za volantem, ženská ve fabrice, negr mimo plantáž??? Za chvíli nám budete říkat, že člověk může létat, pche!"
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    ALCATOR: Co to kecáš? Jednak se černochům neříká negr a s NWO jdi do paďous. Na tyhle konspirativni teorie su alergickej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam