• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TLAMPAC: Presne tak. Ryba smrdi od hlavy a pokud by se politici chovali fer, urcite by se dal vymyslet nejaky rozumny system, jak dosahnout cile ve spolupraci statniho a soukr. sektoru. Bohuzel tomu tak neni. Lide jsou otraveni, demotivovani a prace je nebavi. Je se cemu divit?
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    FIONOR: souhlas, mandatorní výdaje jsou hlavní problém ropzpočtu a měly by se řešit prioritně, ostatně samotné zajištění deficitu rozpočtu také spadá do mandatorních výdejů (pokud vím).

    Škrty mezd státních zaměstnanců a omezování sociální politiky jsou ale taky politické témata a ve světle všeobecné korupce asi dost ztrácí legitimitu v očích těch, na které dopadne.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: kdo tu politiku stanovil?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: fajn, delas podobnou praci co ja. A nejspis ji tedy delas dobre. Odejdes, protoze 10 % je dost (zjistis casem). Nikoho za tebe nenaberou a budou mit problem s pocitacema. Klienti tam budou tvrdnout a cekat, protoze se jim o sit bude starat nejaky hotentot. Vim treba co je za adminy v jedne prazske nemocnici. Zvladaji sotva preinstalovat wokna. I ti ale pujdou po snizeni platu radsi prodavat do Alzy. A kdo se tam tedy o ty pecka bude starat? Uklizecka?
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: K tomu ti napíšu, že po odchozích z jakýhokoliv důvodu se prvotiny nehledají. Snižují se stavy, spojují úřady pod jednoho vedoucího, na kterým závisí jak práci na svým/svých úřadech rozdělí nebo na koho se obrátí o pomoc, takhle to v tý st. správě chodí, když v ní sedíš . Jinak jsem na Pozemkovým úřadě v Chomutově a Mostě ( zrovna spojeno) jako Informatik, PCčka, sítě a vše okolo co má víc jak jedno tlačítko START/STOP ))).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: To neříkám, ale třeba půjdeš jinam. Ano, psal jsem to tobe, ale obecne, jen jako uvahu.
    Tak zdruhe strany: Nevim na jakem urade delas, ale jsi schopny a proto po pul roce zjistis, ze prijit o 3000,- z platu je dost a pujdes delat nekam jinam. Ja pak neco na tom urade potrebuju a misto tebe tam bude protivna neschopna baba. Jak k tomu prijdu?
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: Takže podle tebe je lepší jít do fronty na pracák ( zvlášť u nás na ústecku) a tahat ze státu prachy touhle cestou, než se smířit s - 10 % z gáže ???? Píšeš to mně, tak to beru osobně .
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: Neposuzuju, jen mám pocit. Nedovedu si představit člověka, který by byl spokojený s tím, že mu sníží plat za dobře odváděnou práci... neber to hned osobně...
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: Brzdi s tim posuzováním mojí osoby:
    14:15:11 21.9.2010 ... Jako nevím, ale mám z tebe pocit, že ty asi moc pracant nejsi. Chápu, že jestli se jedním z těch úředníků, kteří nic nedělají, tak jsi asi spokojen... nějakých 10 % tě nerozhází.
    Mimochodem dřepíš u toho inetu stejně, možná i víc než já a nejspíš taky v prac. době .
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALCATOR: To se na to díváš moc jednoduše. Samozřejmě máš pravdu, ale myslíš, že za to může ten policajt co tam v těch 11 stojí? A z čeho pramení ta otázka "Za 2 body a 2 tisíce, nebo bez bločku za pět set?" Z toho, že ke své práci nemají úctu a neváží si jí a víš proč...?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: Fajn, to beru, ale mají ti lidé v té soukromé firmě takovou zodpovědnost? Může mít jejich chyba takové fatální následky? Dělal jsem v soukromé firmě, která jediný pozitivum, které pro společnost měla byla ta, že snad platila daně a zaměstnávala pár lidí. Jinak byla naprosto zbytečná, dokonce bych řekl spíše škodlivá, protože její hlavní činností byl provoz heren.

    ____________________________________________________________________

    Já vím, že to je mnohokrát ohraná písnička, ale mě už opravdu tento stát nezajímá. Národní cítění mám u bodu mrazu a z něj vystoupá jen vyjímečně při úspěchu nějakého vědce či sportovce. Vy, vyhranění pravičáci (nesnáším tohle dělení, ale tady je to nutné) sice na jednu stranu nadáváte lidem s trochu odlišným názorem do komunistů a zasraných levičáků, či socanů. Na druhou stranu Vám nevadí, že x tisíc lidí bez jakéhokoliv povolení obsadí cizí louku a pouští si na ni hlasitou "hudbu" a ruší tím několik dní život stovkám slušných občanů. Protestujete proti tomu, že stát zakročil (i když uznávám, že ne třeba přiměřeně). Ani vám nevadí, že zásadní dnešní "pravicoví" politici mají úzké vztahy s bývalým režimem (stačí kouknout na Hrad).

    Říkáte, že jsme si žili nad poměry... No tak za prvé, jak kdo. A za druhé, kdo toto zapříčinil? Lid? Měli snad lidi chodit a říkat: "Ne ne, my nechceme zvýšit plat o 500,- za rok, žili bychom si nad poměry dobře", když viděli, že všude ve světě je jejich práce ohodnocena mnohonásobně lépe? Není náhodou toto manažerská chyba těch, kteří stát vedli a když na to tedy nebylo, měli to ukočírovat? Pokud se shodneme, že ano, pak ale trvám na tom, že na této chybě se nepodílel jen Paroubek aspol., ale odstartovali a podíleli se na ní i Klaus se Zemanem a jiní.

    A jsme zase u toho, žádný státní dluh a tudíž ani pocit toho, že si žijeme nad poměry nemusel být, kdyby se nekradlo tolik a tak okatě v politických kruzích. Kdyby se tvrdě trestalo tunelování a korupce, mohli jsme dnes při stejné životní úrovni hospodařit s vyrovnaným rozpočtem. A tihle lidé nám teď budou vysvětlovat, že se musí šetřit?

    Včera jsem mluvil s jedním naším dodavatelem, který mi říkal, že jestli si myslíme, že s touto vládou došlo k nějaké změně při zadávání tenderů apod., že jsme najivní. Že co občas slýchá, je mu z toho na zvracení. A aby tohle mohlo fungovat a rozkvétat, bude se šetřit na lidech.

    Podle mě je hlavní problém v tom, že se neustále rozlišuje a snaži se vyvolat napětí mezi státním zaměstnancem a zaměstnancem soukr. sektoru. Tihle dva by totiž měli držet za jeden provaz a né si závidět, že ten má víc a naopak, říkat, že ten nic nedělá. To je jediná šance, jak by bylo možné na politiky zapůsobit dostatečnou silou, aby došlo ke snížení těch svinstev, co se dějí.

    Víc k tomu nemám co říct. Jsem přesvědčen (se svým základním ekonomickým vzděláním), že cesta, kterou jde tato vláda není dobrá, důvody už jsem tu psal a nikdo mě nepřesvědčil o opaku (Vyjma toho stavebního spoření, tam jsem ochoten uznat, že to tak zřejmě jen. Nicméně se způsobem řešení ochcávačkou stejně nesouhlasím). A jak už jsem psal několikrát, pokud se pletu, mile rád vám tu za rok či dva napíšu, že jste měli pravdu, tomu věřte...
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: ono je těžké argumentovat spravedlností. je spravedlivé, že v soukromém sektoru poklesly mzdy o 10% a ve státním za stejné období vzrostly o cca o 1%? Lidé v soukromém sektoru také nemají všichni vysoké platy, ve státním sektoru je dokonce průměrný plat vyšší.
    Když se koukám v soukromém sektoru kolem sebe, tak lidi reálně pracují velké množství přesčasů (bez proplácení) a tráví v průměru určitě víc času než úřednice na úřadě, a někteří srovnatelně s hasičem. Je tohle spravedlivé?

    Já přitom ty protestující lidi chápu. Ono to hodně olí, když se člověku sahá na peníze. Ale když už jsou zastupovány odbory, tak by tyto odbory měly vstoupit aktivně do diskuse o způsobu šetření. Fakt je ten, že jsme si v minulých letech žili nad poměry a je potřeba někde ušetřit. Pokud to nemá být na platech, pak je třeba říct kde jinde.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    THE_MIRACLE: Nezbytný je boj s kriminalitou, ne to, že dva základní školou prošlí a návodem na vhodné zabukování vybavení kreténci s malým penisem číhají, jestli náhodou na liduprázdné ulici, kde nikdo nebydlí ani nechodí, nejedu 59 km/h v jedenáct večer, aby mi pak nadrzo řekli "Za 2 body a 2 tisíce, nebo bez bločku za pět set?"

    Až uvidím, že policie dělá svou práci -- totiž skutečně napomáhá bezpečnosti -- tak ano, půjdu stávkovat spolu s nimi. Ale dokud je pro ně nepřekonatelným problémem chránit investici do jejich vyškolení a výbavy alespoň tím, že by se kurva v autech připoutali (nehledě na to, že by tím šli všem příkladem), tak ať jdou do prdele.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Prijde mi, ze proste na to koukate dost kratkozrace, ale to je fuk... Mne asi nejvic prudi to, ze zase normalni obcane budou platit za chamtivost a vychcanost tech sracu (Kalousek, Klaus...) tam nahore. Tyka se to lidi, kteri jsou pro spolecnost nezbytni (prevazne). Ono se to ukaze casem, pak si budem povidat. A kdyz ne (pokud se pletu), tak jedine dobre...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: tak bude ohodnocen. nebo te spis zajima ten pripad kdy pracuje pod spatnym sefem? spatny sef prece dovede vypudit i dobre ohodnoceneho.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: Stezuj si u jeho nadrizeneho. To bys mel v soukromem sektoru o dost tezsi.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: promin, ale precetl sis to cele? tva odpoved je pro pripad, ze malo maka, ok... co druhy pripad?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: na druhou stranu je to fer vuci tomu, kdo se bude na takove misto hlasit misto nej, bude mladsi a bude schopnejsi.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: To samozrejme neni. Souhlasim. Jen je dost nefer nekomu, kdo bere treba 25000,- dat najednou 15000,-. Jiste, muze to byt proto, ze spatne maka, ale taky to muze byt o ne dobrem vztahu se sefem apod.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: ale vzdyt lidi z podstatne casti nekvalitni prave diky temto navrhum ostrouhaji. bude to mnohem spravedlivejsi, nez soucasny stav, kdy se honoruje pocet odslouzenych let. co je to probuh za parametr? ona je snad odbornost a kvalita nejak primo umerna poctu odpracovanych let? pokud ano, neni nic jednodussiho, nez na ta dulezita mista dosadit ty nejstarsi lidi (idealne duchodce pred smrti) a vsechny mlade povyhazet a zadne nove nenabirat a budeme mit nejkvalitnejsi statni aparat na svete. ale to je samozrejme nesmysl, zadna takova umera tam neni.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: uvidíme, třeba máte pravdu, ale pro mě jakékoliv snížení v sektoru, kde chybí lide (policice), nebo jsou z podstatné části nekvalitní (podstatná část je imho i 10, 20 %) není dobrá. Řadový hasič má dnes za 10x24hod. 22000,- čistého. Se vším všudy. 240 hodin v práci, noci se platí jen jako pohotovost. Připadá vám to adekvátní, aby bral příští rok 19500,-?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam