• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: Ale ty nediskutujes, to je ten problem. Ty jen tak placas a nepremyslis. Takovi ani presvedcit nejdou (ted pomijim skutecnost, ze te tu nikdo nepresvedcuje - mysli si co chces).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak diskuze uz ztraci smysl, evidentne me nepresvedcite a ja vas taky ne. Uvidime, co udela cas.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: ale nic... spis sem si z toho delal prcu... ale to je fuk.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: Uz jsem to rikal... problem je v tom, kdo o tom bude rozhodovat. A konkretne u hasicu to snizuji vsem, co slouzi...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: Nesmysl. Proc bys mel prob-ha platit u doktora celou castku? Si myslis, ze stat = pojisteni?

    Ach jo, bud jsi fakt hloupouckej, nebo nemas zajem o diskuzi a placnes vzdy prvni blbost, ktera te napadne.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: Ale k tomu právě spěje to snížení základů ( nehodnotit odkafovaný roky), ale přidat na odměnách/prémiích je-li ten člověk důležitej/potřebnej pro stát, přeci .).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: V první chvíli jsem si myslel, že to je pěkná blbost, ale víš, že s tebou souhlasím? Bylo by to ideální. Nemusely by se platit skoro žádné daně, když bys šel k doktorovi, tak by sis holt zacvakal celou částku. Nebo bys naboural, oni by tě vystřihali a pak by přišla fakturka na 30000,-. Úředničina by byla outsourcingovaná... To není špatná myšlenka... Takový přesný opak komunismu... místo znárodnění, deznárodnění :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: To je omyl, mě se to tento rok netýká... Mně se dotýká to, že stovky zbytečných pozic ať v státním, nebo soukromém sektoru jsou přeplacené, a lidi, kteří dělají náročnou a potřebnou práci jsou neustále ubíjeni. To se mě dotýká.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: A to by bylo nakonec jenom dobre.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: fajn, když chceš jít pořád hloubš, bůh ví, kde bychom byly, kdyby ty výdaje takové nebyly... možná by dnes nebyly žádní státní zaměstnanci...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TLAMPAC: Presne tak. Ryba smrdi od hlavy a pokud by se politici chovali fer, urcite by se dal vymyslet nejaky rozumny system, jak dosahnout cile ve spolupraci statniho a soukr. sektoru. Bohuzel tomu tak neni. Lide jsou otraveni, demotivovani a prace je nebavi. Je se cemu divit?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: A jinak tomu neverim, myslim si ze tady se rozkradlo mnohem vic, nez si jsou nekteri z vas ochotni pripustit. A deje se tak porad dal...
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    FIONOR: souhlas, mandatorní výdaje jsou hlavní problém ropzpočtu a měly by se řešit prioritně, ostatně samotné zajištění deficitu rozpočtu také spadá do mandatorních výdejů (pokud vím).

    Škrty mezd státních zaměstnanců a omezování sociální politiky jsou ale taky politické témata a ve světle všeobecné korupce asi dost ztrácí legitimitu v očích těch, na které dopadne.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: kdo tu politiku stanovil?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: fajn, delas podobnou praci co ja. A nejspis ji tedy delas dobre. Odejdes, protoze 10 % je dost (zjistis casem). Nikoho za tebe nenaberou a budou mit problem s pocitacema. Klienti tam budou tvrdnout a cekat, protoze se jim o sit bude starat nejaky hotentot. Vim treba co je za adminy v jedne prazske nemocnici. Zvladaji sotva preinstalovat wokna. I ti ale pujdou po snizeni platu radsi prodavat do Alzy. A kdo se tam tedy o ty pecka bude starat? Uklizecka?
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: K tomu ti napíšu, že po odchozích z jakýhokoliv důvodu se prvotiny nehledají. Snižují se stavy, spojují úřady pod jednoho vedoucího, na kterým závisí jak práci na svým/svých úřadech rozdělí nebo na koho se obrátí o pomoc, takhle to v tý st. správě chodí, když v ní sedíš . Jinak jsem na Pozemkovým úřadě v Chomutově a Mostě ( zrovna spojeno) jako Informatik, PCčka, sítě a vše okolo co má víc jak jedno tlačítko START/STOP ))).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: To neříkám, ale třeba půjdeš jinam. Ano, psal jsem to tobe, ale obecne, jen jako uvahu.
    Tak zdruhe strany: Nevim na jakem urade delas, ale jsi schopny a proto po pul roce zjistis, ze prijit o 3000,- z platu je dost a pujdes delat nekam jinam. Ja pak neco na tom urade potrebuju a misto tebe tam bude protivna neschopna baba. Jak k tomu prijdu?
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: Takže podle tebe je lepší jít do fronty na pracák ( zvlášť u nás na ústecku) a tahat ze státu prachy touhle cestou, než se smířit s - 10 % z gáže ???? Píšeš to mně, tak to beru osobně .
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: Neposuzuju, jen mám pocit. Nedovedu si představit člověka, který by byl spokojený s tím, že mu sníží plat za dobře odváděnou práci... neber to hned osobně...
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: Brzdi s tim posuzováním mojí osoby:
    14:15:11 21.9.2010 ... Jako nevím, ale mám z tebe pocit, že ty asi moc pracant nejsi. Chápu, že jestli se jedním z těch úředníků, kteří nic nedělají, tak jsi asi spokojen... nějakých 10 % tě nerozhází.
    Mimochodem dřepíš u toho inetu stejně, možná i víc než já a nejspíš taky v prac. době .
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALCATOR: To se na to díváš moc jednoduše. Samozřejmě máš pravdu, ale myslíš, že za to může ten policajt co tam v těch 11 stojí? A z čeho pramení ta otázka "Za 2 body a 2 tisíce, nebo bez bločku za pět set?" Z toho, že ke své práci nemají úctu a neváží si jí a víš proč...?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam