• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Ale muzem to zkusit, s komunismem uz jsme se spalili...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LONESTAR: jak rikam, ja bych ten stat zrusil, nemocnice prodat, cez taky, skoly jen soukrome, misto policie ABL, soukrome hasice.

    Mne to prijde stejne ujety jako komunismu. Ani tenhle absolutni kapitalismus fakt fungovat nebude...
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    LONESTAR: no je pravda to, ze nakonec to dycky zaplati ti vobycejni na konci, kdys to byli proletari, dneska pac v prumyslovym state se nam burzoazni trida a proletarska spojila a vytvorila tu stredni - tedy ta stredni trida to cely nakonec zaplati s par podnikama.
    Jenze - je tu mnoho - a zde vidim nekolik chlapiku - lidicek, co vzdy ona reseni a stat a vladu branilo a vsechny mozne alternativy i protestujicic oznacovali za endospele, blazny, levicaky, bolseviky, nacisty, rusitele bezpecneho spanku... a sami dost pomohli k te soucasne situaci.

    Treba me prijde silene to nastaveni cen energii - u podniku to strasne zdrazi vyrobu a snizi konkurenceschopnost, v domacnosti se stane luxusem upict si buchtu. A svadi se to na solarni panely - eh, co? Celej ten problem je ve spatny koncepci, managementu - vedeni. I v soucasne dobe se daj ty ceny nastavit jinak, lip a levneji.

    Koncept TOp09 v soucasny koalici je taky smesny - presunou se danovy poplatky do DPH a snizi se to u podnikani - ve vysledku zadny snizeni penez neni, jen se presunuli polozky v ucetnictvi. A i ti majitele podniku budou platit to sileny DPH, takze nakonec nikdo nic z toho mit nebude. Uzasna to vec.


    Nicmene to nic nemeni na tom, ze efektivita prace zamestnancu ve statnim sektoru se dela jinak, nez tim ze chaoticky zrusim i tabulky diky cemuz jim znejistim az 50% prijmu (coz je fakticky existencni ohrozeni) a predam jejich ukol vedeni (haha, sefove uradu jsou synonymum korupce a blbosti) - je to to, o cem ti pravicacsti kreteni furt zvanej - marketing a personalistika. V praxi u nich ale nic takovyho neexistuje, umej lidi motivovat jen strachem, coz je ukazka jejich totalni neschopnosti.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    VIR_KENNY: nicméně žije převážně z lopocení soukromého sektoru... dividendy ČEZu to nevytrhnou, a zadlužení taky jednou bude muset někdo (= ten samý soukromý sektor) zaplatit... nebo jsem opomenul ještě nějaké jiné relevantní příjmy státního rozpočtu? ;-)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    LONESTAR: to je trosku populismus a neni to tak ouplne pravda. Stat nezije jen z lopoceni soukromeho sektoru....
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    me by zajimalo, co ale je kurva to: to je jak z politické příručky pro konec 19. století

    Taky chci nejakou politickou prirucku pro konec stoleti.....


    hold pravicacsky nesmysl je stale a porad pravicacsky nesmysl - neni to tak dlouho cos jste blili na lidi co delaji pro EU, zeleny, squatery, postmoderni filozofy, ruzny demonstranty, zeny, feministky, liberaly, nerasisty....
    a ted jsou to statni zamestnanci - a zase ten nos nahoru a moralni tatkovskej postoj. Haby vam fakt jednou poradna neprilitla - takhle parazitovat na lidsky toleranci (se kterou pocitate, jinak by jste furt jen za ty svy drzosti dostavai po drzce) a nechuti lidi jit do agresivnich vyzev... dycky nekam vpadnete a nutite lidi do obranejch pozic, kdy maj vysvetlovat proc zijou a delaj to co delaj...


    hlavne, kdyz se vam povede nekoho ojebat a koupit veci levneji i treba malym podvudkem - to je kazdej individualista a kazdej si muze za svuj zivot sam a mame tu nablito o prednaskach o zodpovednosti. Ale jakmile se nekdo nesympatickej prihlasi o svy prava, udela neco lip nebo se jen dokaze ozvat (coz ej pro ukrivdene pitomce co se neumej ozvat ponizujici), nebo se proste opravdu projevi jako individualita - tak hned je tu zas nablito o moralce (nekdy i o discipline) a vysvetlovano co je pravda a co ne a pres co nejede vlak.

    Proste chudaci, no.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    VIR_KENNY: oni totiž ti zaměstnanci soukromého sektoru musí ty státní (povětšinou nedobrovolně) živit - tak se nediv, že se jim to nelíbí...
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    HARALD: ty mlc a bez si zase vymyslet co pisou ci rikaj odborari a jak lzou o deseti procentech a jine postrehy naprosto mimo realitu, takovejch jako ty jsou plny hospody.
    HARALD
    HARALD --- ---
    VIR_KENNY: to je jak z politické příručky pro konec 19. století

    Určitě majitel autodílny, která se v současné době bojuje o přežití, ochotně vysolí další prostředky mechaniků, kteří pro něj pracují. Sice pak zkrachuje, ale všichni budou stateční a zásadoví.

    jestli ono to není složitější.

    ((sakra, zase jsem se neudržel a krmím trolla
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    zamestnanci soukromeho sektoru jsou spatne placeni a je po nich slapano. Tito se pak pod vlivem zavisti a zloby na ty co se maj lip napadaj statni zamestnance, misto zamestnavatelu jenz ona prikori delaji.

    Tomu se rika zbabelost.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    THE_MIRACLE: to s tím má společného asi tolik, že platíme spoustu zbytečných státních zaměstnanců - ergo tedy vidím dost prostoru, kde se dá ušetřit za "služby, které si od lidí objednává"...
    a řekl bych, že státní zaměstnanci mají i tak dostatečně vysoké platy a výhody ve srovnání s těmi, kteří jim to platí (= zaměstnanci soukromého sektoru)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LONESTAR: Co to ma stim spolecneho? Jinak souhlasim, ale je to jina vec.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Jak píše ZAPPO, na poskytování služeb stavebního spoření je potřeba speciální bankovní licence, která je neslučitelná s licencí univerzální banky. Proto řada bank založila dceřinné společnosti jako stavební spořitelny, ale vznikla i řada stavebních spořitelen vzniklých jinak než iniciativou některé banky.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    THE_MIRACLE: stát platí (i z mých peněz) spoustu věcí, které jsem si u něj neobjednal...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: a ona ho nemuze poskytovat kazda banka?
    HARALD
    HARALD --- ---
    _BENNY: ono úřední hodiny nejsou pracovní hodiny. spoustu věcí musí úředníci vyřizovat mimo úřední hodiny. že někteří úředníci se flákají, to neznamená, že tak činí všichni.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: a 10% mi jeste pripadne dost malo. pridal bych kazdemu urednikovi, ktery je 8 hodin kazdy den ve styku s obcany. kvuli urednim hodinam by stejne nedostal pridano nikdo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: ok, ale nejdriv at 10% lidi stat vyhaze. vyhody neco stoji a vetsinovy danovy poplatnik dal svuj nazor ve volbach jasne najevo.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: ohledne toho stavebka, ze kdyby bylo ucelove, ze by nemely za chvili sporitelny z ceho pujcovat...
    Skutečně by neměly. Stavební spořitelna musí být od případné matky zcela oddělena. Ale právě proto směřují úvahy ministerstva financí tím směrem, že stavební spoření bude moci poskytovat každá banka. Pak by tento problém nehrozil.

    Opravdu si to myslite, kdyz u nas za kazdou stavebni sporitelnou stoji pomerne silna banka?
    Ale je tu jedna slabina. Ne každá SS má za sebou banku. Jen namátkou třeba taková Reiffeisen Stavební Spořitelna je vlastněná Raiffeisenbankou jen z 10%. Další příklady bych už musel dohledávat. Ale i tenhle problém zřejmě bude vyřešen tím, že se odprodají klientské kmeny nějaké z klasických bank.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam