• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Stavební spořitelny se začínají přetahovat s Kalouskem a tvrdě zápasí o klienty – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/finance/213105-stavebni-sporitelny-se-zacinaji-pretahovat-s-kalouskem-a-tvrde-zapasi-o-klienty.html
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ZAPPO: Hezky napsané, to se musí uznat... A v rozboru máš i částečně pravdu, ale nemá cenu zde dále diskutovat. Že tu se svým názorem jsem v menšině jsem už pochopil. To že spousta mých argumentů byla přehlídnuta a i vaše skupina si vybírá jen to, na co je schopna reagovat (logicky je toho víc, než když jsem já v menšině) nemá cenu rozebírat. Přiznám se, že už mě to ani nebaví a nemám na to čas. Takže hodně zdaru, vycouvávám.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ZAPPO: házíš hrách na stěnu...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    THE_MIRACLE: Já si snad na nyxu otevřu klub "Výroková logika snadno a rychle" se spřáteleným "argumentační chyby a diskusní fauly".
    "_BENNY: chapu, takze mame dve moznosti" - z Bennyho příspěvku nijak nevyplývá, ale ani vzdáleně. Na této premise nicméně dál stavíš.
    "Zastavit ekonomiku a tim se zlikvidovat a nebo prestat krast a zacit makat a holt zit jeste par let s dluhem"Tyto dvě možnosti určitě nepokrývají možnosti společnosti, určitě nejsou vzájemně exkluzivní a nestojí nijak ve sporu. Je to asi jako kdyby jsi dělil občany republiky na to, že jsou "buď řidiči oktávek nebo poslouchají Evropu 2", akorát tam je to zjevnější. Čili z chybné premisy (dvě možnosti) pokračuješ chybným rozvojem (jaké možnosti) a dostáváme se dál. K osobním útokům na názorovou opozici (argumentace ad hominem). Nejprve na diskutéry zde (Vám to problém dělá, takže bdueme šetřit a krást) a následně na osobu o které je částečně spor "Kalousek tim jen potvrzuje to, jaka svine to je" a pochopitelně odkaz na předchozí (nicméně nesouvisející a jak už jsme si ukázali chybné premisy).
    Uzavřeno opět osobním útokem se snahou dostat druhou stranu do defensivy a vysvětlování svého stanoviska útokem "Jestli tohle nejste schopni pochopit, pak fakt neni o cem se bavit."
    Což je typické pro situaci, kdy dojdou argumenty a je třeba zachovat tvář případně si udržet zdání posledního slova.
    Doporučuju mimojiné stránku: http://cs.wikipedia.org/wiki/Logick%C3%BD_klam
    Určitě se tam i ty můžeš něco naučit. Pro začátek bych doporučil zde na nyxu tolik oblíbenou argumentaci šikmou plochou ("teď chce Kalousek sebrat benefity státním zaměstnancům, pak jim snížit platy, potom zvýší daně a pak sebere platy VÁM VŠEM - to chcete?")
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    _BENNY: chapu, takze mame dve moznosti. Zastavit ekonomiku a tim se zlikvidovat a nebo prestat krast a zacit makat a holt zit jeste par let s dluhem. Ja osobne jsem pro druhou variantu, protoze me necini zadny problem. Vam asi ano, tak holt budeme setrit a setrit, aby bylo jeste mozno krast. Kalousek tim jen potvrzuje to, jaka svine to je. Holt uz je blby si na rozkradani pujcovat, tak ted na nej budeme setrit. Jestli tohle nejste schopni pochopit, pak fakt neni o cem se bavit.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: ale jo, chápu. jen jsem říkal, že celková koupěschopnost obyvatelstva jako celku se může zvednout a i v případě, že se koupěschopnost části obyvatel sníží. Jestli je ale ten tříprocentní nárůst u nestátního sektoru reálný, to posoudit už nedokážu, nejsem makroekonom.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a pokud muze, potom navrhuju aby si kazdy statni zamestnanec zasel k Providentu nebo Cofidisu a zadluzil se tam :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_MIRACLE: a chapes, ze koupeschopnost nemuze jit na dluh?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: ale chápeš, že když klesne koupěschopnost části obyvatel, sníží se i spotřeba toho co ti, kterým neklesla vyrobí?

    nepodporovali, ale rozhodně jsem nezaznamenal, že by se jim vysmívali. A i kdyby jo, je to blbost. Tahle skupina lidí by měla být v ásadních věcech za jedno.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Nějak jsem si nevšiml, že by zaměstnanci státního sektoru podporovali lidi v soukromém sektoru, když byli 2009 a první půlce 2010 propouštěni a když se jim snižovaly platy.


    THE_MIRACLE: Ale to jsem ve svém výpočtu zahrnul. Platy v soukromém sektoru jsem dal o vyšší nárůst, než o kolik má poklesnout celý objem mzdových prostředků ve státním sektoru.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: nehledě na to, že těch 8,7 % obyavatel a jejich snížená spotřeba taktéž zasáhne soukr. sektor.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Místo toho, aby zaměstnanci soukr. a statního sektoru na podobných úrovních drželi pospolu, tak spolu bojují. To je přesně to, co si ty kurvy napříč celým politickým spektrem přejí...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THEFISH: Přesně tak to vidím i já.


    HARALD: Jenže... vláda chce i zastavovat investice a to se zase dotýká převážně soukr. sektoru.
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    HARALD: rust mezd v soukromem sektoru nemusi automaticky znamenat odpovidajici rust spotreby. zejmena v obdobi medialni masaze na tema utahovani opasku.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THEFISH: Čistě matematicky se aktuální změny se snížením celkového objemu mezd týkají 418 tisíc osob. Celkově je zaměstnáno či podníká 4,8 milionu osob. Dopad aktuálních škrtů se tedy týká 8,7% zaměstnanců a pokud na ně snížíme objem mzdových prostředků o 10%, pak to znamená, že bude vyplaceno na mzdách o 0,87% méně peněz. Jinými slovy, vláda věří, že v nestátním sektopru mzdy porostou cca o 3%.
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    Příliš utažené opasky? Škrty mohou image stabilního Česka zhoršit | Ekonom.iHNed.cz -
    http://ekonom.ihned.cz/c1-46753500-prilis-utazene-opasky

    osobne me prekvapil zejmena tenhle odstavec:
    Návrh na státní rozpočet na příští rok navíc obsahuje několik podivných rozporů. Na jedné straně vláda přiškrcuje ekonomiku, na straně druhé ovšem předpokládá dvouprocentní růst spotřeby obyvatelstva. Vize, že lidé budou v době snižování platů ještě radostněji utrácet v obchodech, se zdá být přinejlepším z říše snů.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    VIR_KENNY: k těm cenám (nejen) energií - kdo nastavuje jejich ceny? ;-)
    z jiné diskuse - "proc neslysime, ze treba internetove pripojeni pro domacnost bude pristi rok o 7700 drazsi? Proc je to vzdycky energetika, zdravotnictvi, proste to, do ceho se sere stat?"
    HARALD
    HARALD --- ---
    VIR_KENNY: Kenny, ty jsi už ztratil schopnost soudně reagovat na příspěvky ostatních. Jak sám přiznáváš, tak píšeš jenom volné úvahy na témata, která si přečteš v příspěvcích. Reaguješ jenom útoky na osoby, naprosto ignoruješ argumenty, které uvádějí ostatní a když rozebírají tvé argumenty, tak to odbudeš jednou větou. To je hezký způsob psaní do vlastního blogu, kde svému fanklubu dáváš náboje, ale v debatách se tento způsob přístupu nazývá trollováním.

    Protože už nejsi schopen ničeho jiného, než se hádat a trollovat, tak, prosím, ukonči své příspěvky v tomhle klubu. Dík za případné pochopení.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Ale muzem to zkusit, s komunismem uz jsme se spalili...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LONESTAR: jak rikam, ja bych ten stat zrusil, nemocnice prodat, cez taky, skoly jen soukrome, misto policie ABL, soukrome hasice.

    Mne to prijde stejne ujety jako komunismu. Ani tenhle absolutni kapitalismus fakt fungovat nebude...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam