• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HARALD: podsouváš mi, že neuznávám zaměstnanecký práva; odkud jsi zase vytáhl tenhle nesmyl? (když pominu, že se dobře proti němu bojuje) To, že mi vadí primitivní demagogie vedení odborů neznamená, že neuznávám jejich velmi významnou roli v dnešní společnosti; začni prosím polemizovat s tím, co skutečně tvrdím (jestli to nebude zase tvoje dojmologie jako u ateismu a progresivní daně)

    jses organizovan v odborech? pokud ne, odborari te jakozto zamestnance nezastupuji. odborari vubec zastupuji jen cast tech, kteri jsou v zamestnaneckem pomeru. a urcite nezastupuji absolventy nebo matky na materske, kteri praci teprve hledaji nebo budou hledat, nezastupuji OSVC a nezastupuji nezamestnane.
    HARALD
    HARALD --- ---
    VIR_KENNY: Sakra chlape, až zase mi vkládáš do huby věci, který netvrdím, nikdy jsem netvrdil a s nima polemizuješ. Nemám rád rozebírání příspěvků větu od věty, tak jen body:
    - netuším jakého bloggera máš na mysli, v mých bookmarkách je z blogů J.T.Times, Gobers, Šádí Shanaáh a tím to končí. který z nich bloguje každý den a ještě k tomu dává videa?
    - podsouváš mi, že neuznávám zaměstnanecký práva; odkud jsi zase vytáhl tenhle nesmyl? (když pominu, že se dobře proti němu bojuje) To, že mi vadí primitivní demagogie vedení odborů neznamená, že neuznávám jejich velmi významnou roli v dnešní společnosti; začni prosím polemizovat s tím, co skutečně tvrdím (jestli to nebude zase tvoje dojmologie jako u ateismu a progresivní daně)
    - arogantní buržoazie - bla, bla, bla .... řečeno tvými slovy, hraješ si se slovy, abys v tomhle případě mě tlačil do defenzivního postoje. Tyhle třídy dávno neexistují, nehodlám si na ně hrát, bylo by to směšné. Ty tohle přestaň ostatním podsouvat.

    Jakypak argumenty, dyt jsou to vejmysly uvedomelyho pravicaka (ovsem ciste ideologicky, nikoliv fakticky).
    Opět hezký útok ad hominem. Osobně se za pravičáka nepovažuju. Dokonce jsem nevolil pokaždé pravicové strany, byť většinou ano. Snažím se o věcech přemýšlet a kladu si otázky a hledám jaké řešení je v dané situaci nejlepší. A když zjistím, že dříve udělané závěry nejsou správné, tak svůj názor opravím. Jak jsme si ale ukázali v jiném klubu, tvůj otcovsky komplex, jak jsi to nazval, ti otázky klást zakazuje. Jsi ochoten debatovat pouze s lidmi, kteří napřed přijmou tvůj názor. Jinak útočíš.

    Ale z tvého příspěvku se zdá, že rudým hadrem zde v tomto klubu jsem pro tebe hlavně já. Dej si mě, prosím, do ignore listu, nebo na mě aspoň nereaguj, třeba začneš argumentovat a přemýšlet.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    FREELA: Si zase docela slusne vymejslis. Ja si na to teda nepamatuju, vim jen o nejakym stretu s jednim kretenem, ten sam pak vec odvolal a nakonec nekde zacal prohlasovat, ze jsem se bal a utekl nebo co, ale na jmeno si nepamatuju, kreteni me nezajimaji.

    Oznaceni "vymluva na pracovni dobu" je oblibeny u lidi, co nic nedelaji, ale radi kritizujou ostatni jaci jsou lenosi. Takovejch znam...

    Psani i/y se schopnosti cist knihy nema nic spolecnyho, to by tu v cechach nebylo tolik rasistickejch pravicaku, ale samej vyznamnej myslitel a dobre by nam tu bylo. Ale ty to pises protoze chces provokovat - o co ti jde? Mas nejakej problem?
    Navstiv kneze nebo psychiatra.
    FREELA
    FREELA --- ---
    VIR_KENNY: ja myslel, ze chybama se clovek uci. jestli mas potrebu hned posilat lidi do prdele a oznacoval lidi, co te upozorni na chybu, za chudaky, hledal bych problem neurozy spis u tebe. ja si zrovna na bilej limecek nepotrpim, ale jsou mi podezreli lide, co ctou udajne Heideggera a pritom maji problem s i/y. vymluva na pracovni dobu je u tebe obvykla. pred lety jsi mi vyhrozoval nasilim a kdyz jsem se tedy chtel domluvit na stretnuti hned onen vecer, odmitnul jsi, ze jsi unaveny z prace a radeji to prelozime na vikend.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    THE_MIRACLE: FIONOR: ale rozumim, souhlasim s vama, ze je ta diskuze zbytecna - stejne ted prichazej komunalni volby a bude zajimavejsi sledovat, kdo z top 09 se jak bude chovat - a jestli dokaze vyhrat a obhajit mista, ktery jm prisuzuje pruzkum... nez se tady hadat s tema magorama...


    FREELA: je pul desate a ja byl do osmi v praci, delal jsem katalogy. V tech chybky nemam, ale tady na to po deseti hodinach u kompu uz opravdu seru, nelibi-li se ti to, jdi do prdele a necti to. Chapu, ze pro chudaky je dulezity zda maj cistej limecek a veticku bez chybicky - sem plati ta poznamka o neurozach. Ja povazuju za dulezitejsi jiny veci...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FIONOR: ale ten clovek je inteligentni a spravneckej ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    geneticky inzenyr, vylozene odbornik, ti rekne, ze je dle jeho osobniho nazoru spravne provadet eugeniku. jaky ma tento "fakt" vahu?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Na tom, co napsal Fionor se mi libi hlavne toto:

    I kdyby jen ve smyslu toho, že do své vlastní argumentace budu nucen zahrnout i pohled druhé strany, aby byla komplexní a neopomíjela důležitá fakta.

    Je mi jedno, jestli si tu nekteri mysli, ze jsem blbej, neumim argumentovat a nadavaji mi do rudejch komousu apod. Tim jen dokazuji svou nizkost. Proste mam nazor a mam pro nej argumenty, ktere jsou pro me silne a proto v nej verim. Oni to maji obracene a na tom neni nic spatneho. Spatne je, kdyz se nekdo neumi chovat podle te vety co cituji od Fionora...

    Pro me je mnohem dulezitejsi, ze muj nazor, ktery jsem si udelal sam, sdili spousta inteligentnich a spravnych lidi, nez to, ze proti nemu stoji par frajeru na nyxu...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    kdyz vedes diskuzi s nejakym uplnym magorem, nacistou nebo necim takovym, tam snaha o diskuzi vetsinou konci branenim zakladnich principu

    a o tom to cele je. pro kazdeho je ten magor, ktery ohrozuje jeho zakladni hodnoty, nekdo jiny.
    FREELA
    FREELA --- ---
    VIR_KENNY: nezavysle... ale to je asi jedno, vid?
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    THE_MIRACLE: jasne - ja ti rozumim. Voni se sem prisli jen ukazat. Jen k tomu co rika FIonor, ten postoj je nebezpecny, kdyz vedes diskuzi s nejakym uplnym magorem, nacistou nebo necim takovym, tam snaha o diskuzi vetsinou konci branenim zakladnich principu... to co pise Fionor je jen cast - je nutny k tomu doplnit, ze ta diskuze se musi vest v dejme tomu demokratickem prostredi a mezi lidmi s urcitejma hodnotama - pokud jeden z diskuteru je proste schopnej zabijet, nebo platit i aparat kerej treba zlikviduje bezdomovce nebo nejakou mensinu, neni mozna zadna domluva. Pokud je vice diskuteru a nekdo vytvori skupinu, ktera prichazi jako ruzni lide nezavysle na sobe, ale v zasade kooperuji aby prosadili nejakou svoji ideologii, je to taky spatne - snaha se domluvit ci pochopit te akorat zmate a vysledku se nedoberes. Naopak prijdes i o to prostredi, kde se diskutuje... a to je to, co me z principu dycky desi...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    VIR_KENNY: Hele, myslim, ze jsem tu rekl dost argumentu, ktere mely smysl, ale proste se bud presly bez odezvy a nebo se nejakym zpusobem pretocily. Proste je u skupina lidi s urcitym nazorem, ktery ja z cca 80 % nesdilim. Maji sve argumenty. Ja narozdil od nich alespon nektere z nich chapu a jsem schopny na ne pristoupit. A diky tomu se treba i na veci, na ktere jsem byl pevne zameren divam treba trochu jinak. Oni tohle neumi. Sebepadnejsi argument je skupinou roznesen. Nema tudiz cenu dal diskutovat. Mym cilem nebylo druhou stranu presvedcit o opaku, ale ukazat jim argumenty, aby pochopili, ze i druha strana ma pro svuj nazor pravo a jak vubec ta druha strana vznika... Je to imho princip demokracie. Vse jiz ale bylo receno a myslim si, ze diskuze je vycerpana. Alespon z me strany temer urcite.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    _BENNY: me se taky nelibi predstava, ze na historii by mel mit pravo jen historik - a taky jsem nic takovyho nerekl. Naopak ja ani nejsem ten, kdo bere lidem pravo svuj nazor vyjadrit, at uz pisemne, demonstraci ci i stavkou. To tu delate vy :)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    _BENNY: to jsem nerekl
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: a pokud se nekomu nelibi, ze nazor na politiku muze mit i clovek, ktery neumi do desiti napocitat, necht zacne bojovat za nejaky upgrade vseobecneho volebniho prava.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VIR_KENNY: sorry, mi proste prijde humorna ta predstava, ze nekdo, kdo vystudoval obor, ktery se zabyva neprokazatelnymi nazory vyznamnejsich lidi na nejakou jinou skupinu lidi, popr. historii nejake skupiny lidi, popr. nazory na interakci mezi skupinami, popr. jazyky dane skupiny... proste ze nekdo takovy ma patent na vedeni jak to mezi lidmi funguje a jak by se mela formovat politika. to ze nejaky historik, jazykovedec, antropolog nebo bulvarni novinar zna svuj obor neznamena, ze jeho nazor na fungovani spolecnosti je nejak pravdivejsi nebo relevantnejsi nez nazor toho, kdo dela v echt technickem oboru. nazor na politiku prece mohou mit i nepolitologove. "rizeni spolecnosti" neni zadna odborna technikalie, je to normalni otazka mocenskeho centra.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    FREELA: a presto vsechno si dokazu precist Heideggera, Ratzingera, Bakunina i novej zakon a vest o tom s odbornikama zajimavy a plodny diskuze. A lidi s dvaceti inzenyrskejma titulama tu nejsou schopni si dat do souvislosti veci jako statni urednik - vlada - skrty - odbory - protesty, ani si uvedomit kde konci vlastne jejich nabubrely ego a kde zacina ten svet kde zijou ostatni.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    _BENNY: no to uz snad prenasime hooodne nekam jinam, ne? Ja napsal o uvedomelejch blbech u kterejch je zajimavy, ze jsou to casto lidi z pribuznejch oboru. A nikoliv ze o tom rozhoduje forma vzdelani - navic bych byl sam proti sobe, protoze technicky a matematicky vzdelani se mi nevyhnulo. Dyt mam prumyslovku, zejo.
    FREELA
    FREELA --- ---
    VIR_KENNY: jeste si k tomu vzdelani zapomnel napsat, ze ty mas "jenom prumku"...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    trosku mi to pripomina argumentaci id GENERALLZ, ktery napsal neco ve smyslu "vy ekonomove casto vycitate filosofum, ze vam nemaji kecat do ekonomie, no a vzhledem k tomu ze ja jsem vzdelanim filosof a tohle je tema moralky, tak se mi do toho neplette a uznejte ze mam pravdu" :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam