• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    THE_MIRACLE: ... hlásí průzkum STEMu ;)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    BONGI: souhlasim, i s predeslym bodem.
    (A to ponechavam stranou, co si myslim o stravenkach.)
    BONGI
    BONGI --- ---
    A rozhodne bych daval prednost vetsim platum podle individualni vykonane prace, nez rozdelovanim plosnych benefitu bez ohledu na individualni zasluhy - coz stravenky jsou.
    BONGI
    BONGI --- ---
    CROSS: Nicmene bych se opravdu nebranil, kdyby organizace hospodarila s prebytkem prokazanym vlastnim pricinenim ( ne blbe nadhodnocenym rozpoctem ci podhodnocenym planem), ze by mohla cast vyuzit pro sve zamestnance. Ale pokud v prubehu potrebuje dalsi dotace a rozpocet neplni, pak trvat na benefitech, je dost zpozdile.
    BONGI
    BONGI --- ---
    CROSS: Oddel soukromeho majitele, to neni rozpoctova organizace. Rozpoctovka dostane prideleny rozpocet na rok z centralniho rozpoctu ( napr. obecni urad z magistratu) a ten je delen na jasne polozky. Nejde je prelevat a hybat s nima jak chces. To za prve. Za druhe takova motivace je vzdy dvojsecna - jeden rok budu vyhazovat za kancelarske sponky, dalsi je budu spotrebovavat normalne a za rozdil budu odmenen. Jenze setrit je, je mou povinnosti. A navic, co dalsi rok? Budu zase spotrebovavat normalne, ale protoze uz zadne setreni nebude, vezmou mi ten priplatek/prispevek?
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: Tak si predstav, ze firma bude proplacet stravu jen oproti prokazanym vydajum ( do urcite vyse). Koupis si housku se salamem, proplati ti 15KC, koupis si v hospode gulas za 70, proplati ti 70 a koupis si biftek za 200, tak ti proplati max 80. Nebylo by to spravne?
    CROSS
    CROSS --- ---
    BONGI: na druhou stranu, pokud usetri na kancelarskych svorkach a papiru, proc nezkusit motivovat zamestnance takhle. Pokud jim takovy rozpocet projde... U statniho urednika nebo u soukromeho majitele.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BONGI: my ale nejsme rozpoctova organizace, jestli narazis na tohle. Jinak bychom asi ty stravenky uz nemeli.
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: Mas pocit, ze zisk je vyuzivan jen k platu? Proc by si mel jeden zamestnanec statni spravy doplacet na jidlo vic nez jiny. Rozpoctova organizace neni vlastnikem sveho rozpoctu ani zisku, je jeho spravcem.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BONGI: ale tak je asi burt, jestli to delaji takto, nebo tech 11 % z 1500,- ti pridaji k platu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: presne tak. kdyz nebudou poukazky, budu cerpat na obedy z rodinnych financi. To uz bych spis prijal argument, ze to ma slouzit jako podpora pohostinstvi...
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: No, pokud to je v soukrome firme, je to jeji vec. Pokud jde ale o rozpoctovou statni organizaci, pak je to plytvani statnimi penezmi a jednoznacne je to nefer k ostatnim pracovnikum statni spravy - vsichni jsou placeni ze statniho rozpoctu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BONGI: neobvykle mozna, nehospodarne... no nevim. nekde davaji 80,- a nepriplaci si nic, myslim ze to tak bylo treba v DHL.
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: Danove uznatelny prispevek na stravenky je 55% z ceny stravenky, 45% je platba zamestnance. Pokud tedy z 80ti korunove stravenky platis 25KC, pak ti podnik priplaci 11KC z cisteho zisku. To je velmi neobvykle a nehospodarne (zvlast kdyby to melo byt u statnich rozpoctovych organizaci). Neznam (mozna, ze existuji) soukrome spolecnosti, ktere by tohle delali ( u stravenek).
    CROSS
    CROSS --- ---
    FIONOR: to rekl bych je trochu zavadejici. Poukazky se stavaji soucasti rodinneho rozpoctu i v pripade, ze slouzi svemu ucelu v ciste puvodne zamyslene podobe. Prinejmensim v me domacnosti tedy moje stravovani soucasti rozpoctu je, v tvoji ne?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LONESTAR: z kterych si pak uvarim obed, ktery si druhy den vezmu do prace...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OT
    THE_MIRACLE: stravenky mají sloužit ke stravování zaměstnanců, ne k tomu, abys za ně nakoupil v Bille potraviny pro rodinu...
    /OT
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: Ne, to neni. Ale to nemeni nic na tom, ze je to na hovno, protoze spoustu rodin to existence ohrozi.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: Už jsem tě tady na to jednou ptal: Takže podle tebe je lepší jít do fronty na pracák ( zvlášť u nás na ústecku) a tahat ze státu prachy touhle cestou, než se smířit s - 10 % z gáže ???? (PONCIK --- --- 8:34:10 22.9.2010) a dneska k tomu přidám i za cenu ztráty benefitu 1100/měsíc ,- ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam