• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    THE_MIRACLE:

    Doplním: TYPICKÝ (= modusový) zastupitel se bude snažit, aby se v rámci spravovaného města či obce především rozvíjela ta část, kde žije on -- tedy aby kabelovka, elektřina, plynovod či kanalizace fungovaly v jeho ulici; aby se bezpečně do školy mohly dopravovat děti z jeho ulice (má-li vlastní malé děti); aby autobusová zastávka stála pokud možno blízko k jeho domu; aby lepší nabídku měl obchod v jeho čtvrti a horší nabídku obchod v jiné čtvrti; atd.

    A to samé vlastně předvádějí zástupci občanů na vyšších úrovních -- Slota si na Slovensku proloboval, že ta zasraná dálnice Bratislava Košice musí vést
    přes Žilinu (8. největší město, hornatý terén, cena 380 miliard Sk, doba jízdy 5 hodin),
    místo toho, aby vedla jižní trasou (3. největší město, nížiny/rovina, cca 80 miliard SK, doba jízdy 2.5 hodiny).
    V Žilině je Slota nedotknutelný bůh, protože do města jdou obrovské finanční částky; zbytek krajiny ho proklíná a skládá se na jeho "pomník".

    Ono to souvisí s tím, že to nejhorší, co může politika potkat, je, když jsou s ním lidi "celkem spokojení". Protože ti, co jsou s ním celkem spokojení, mají nejmenší motivaci jít k volbám ("však všechno funguje, tak co..."), zatímco když nějaký politik populaci polarizuje, tak jeho fanatičtí obdivovatelé ho podpoří (zdravíme vítěze voleb ČSSD), i kdyby na něj vyplavalo sebevětší svinstvo, a jeho odpůrci se požerou mezi sebou (zdravíme Top09, VV a ODS).

    Takže i místní politik se bude snažit, aby "ti nejbližší" ho fakt milovali, a je mu u prdele, že další tři městské čtvrti ho nesnáší, protože na ně už se s kanalizací nebo kabelovkou nedostalo.

    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    WEREWOLF: ja bych rekl k tomu to, ze rozdil je v tom, ze zastupitele maji i nejakou vnitrni motivaci neco delat, protoze to delaji pro obec ci mesto, kde ziji. A taky ne vsichni...
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    a pro rejpaly: práce zastupitele je hodnocená cca o řád až o dva hůř, než práce poslance :-)
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    k práci poslance:
    prakticky práci poslance neznám, dokážu to srovnat s prací zastupitele (za TOP09)

    samotný sezení na zastupitelstvu (obdoba schůze parlamentu) je skutečně minimum.
    Podstatně víc práce mi dají odborné komise rady (obdoba poslaneckých komisí),
    projednávání tématiky k v rámci klubu zastupitelů (obdoba poslaneckých klubů),
    samostatná práce s interentem (jedná-li se o neinvestiční transfery a rozhodování o nich, je docela vhodné si o žadatelích a projektech něco zjistit nad rámec informací, co příjdou od předkladatele)

    MARYO
    MARYO --- ---
    Nadruhou stranu na tom nevoleni vlastne stejne neni nic spatnyho, stejne se nic nezmeni... To jsou jen spekulace, oni si to oligarchove nejak zaridi...

    viz http://dotsub.com/view/0b8100cc-b7c5-4b5e-97a3-76911f31e72e
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: A to je právě špatně. Osobně mi je amerika ve spoustě věcí fakt protivná, ale tenhle systém tam funguje. A taky nějaká úcta vůči státním zaměstnancům. Být policistou, hasičem, záchranářem, lékařem, učitelem, to je tam prestižní práce. Ne jako u nás.
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: Jen jsou vic videt a maji vic prilezitosti.


    FIONOR: Byl jsi rychlejsi.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BONGI: jo, s tim by se dalo souhlasit. problem je, ze ti, kteri ji maji nejvice pochroumanou jsou pak presidenti, poslanci, sefove firem atd. atd.
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: Komancove prave nejvic prispeli k tomu, ze konformismus, krive patere, zavist, lenost a nechut prevzit za sebe odpovednost a cekat, ze to NEKDO udela za nas, se staly pro nasi spolecnost jakymsi standardem.

    Pokud se vytraci vnitrni moralka a zustava pouze spolehani na zakony, je to maler! A vnitrni moralka jedince dostala za komancu na frak a byla nahrazena v mnoha pripadech vychcankovstvim. A potrva jeste nekolik generaci, nez se to vrati k normalu, pokud vubec.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    jako sorry ale koruptistán v české kotlině nevznikl v roce 1990, ale 1920
    holt rozděl a panuj ...
    CROSS
    CROSS --- ---
    LOPIK: a lidi jako Kalousek vyrostli asi kdy a kde? Ve vzkvétající demokratické společnosti?

    Nepředstavuj si to jako že zlí komunisté obcházeli školy a ničili dětské charaktery jeden po druhým. Jde především o celospolečenskou atmosféru, kterou ten režim vytvořil a udržoval.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    O objektivitě novinářů ví každej soudnej člověk svoje. Nejde ale prostě naprosto veřejně rozjíždět nějaký zpravodajský hry z Kalouskovi pozice, s omluvou že to jsou vlastně svině, tak je to stejně jedno.. Takhle to nemůže fungovat - to je přesně to o čem tady píšete, tohle je ta pokřivená morálka, ne to že se vykrucuješ kvůli pokutě na obecním úřadě..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALCATOR: Já myslím, že to Lopik myslel obecně... A pak s jeho názorem lze souhlast. Můj osobní názor je ten, že se za komančů žilo hůř, ale společnost nebyla zdaleka tak pokleslá.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    LOPIK: Zadrž, v té větě ti přebývá pár slovíček. Správné znění je:

    "Vždyť si stačí otevřít dnešní noviny a přečíst [článek], který vědomě lže a bere to jako naprosto samozřejmé."

    Viz článek s titulkem: "Zabití zloděje je vždy vražda."

    Noviny lžou. Noviny hrají mocenské hry svých vlastníků, aniž by na to upozorňovaly. To je špatné, a kdybychom tu měli opravdovou spravedlnost, obrátil bych se na soud, a ten by rozhodl, že na titulní stránce MF Dnes musí být místo "Nejdůvěryhodnější deník..." napsáno "POZOR! Způsob podávání zpráv v tomto periodiku je silně ovlivněn zájmy vydavatele, proto může být vyznění článků jiné, než by odpovídalo realitě."

    Bohužel ale nemáme spravedlnost, ale pouze právo, a protože na novinářskou zaujatost neexistuje paragraf, tak jsou ty kurvy novinářské beztrestné.

    Že se mohou novináři setkat a připravovat strategii boje proti novele zákona, to je něco prostě tak absurdního, že je dobře, že jsme se o tom dozvěděli.

    Kalousek je pěkná svině, ale novináři taky, a zatímco o Kalouskovi jsme se to už dozvěděli, teprve nyní jsme se to dozvěděli o novinářích.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ano, samozřejmě, je to problém kontinentálního práva, koneckonců v německu, francii, holandsku apod. to je úplně stejně na h***
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CROSS: Nechápu jak můžete ještě dneska po dvacíti letech mluvit o nějakým dědictví komunistů. Vždyť si stačí otevřít dnešní noviny a přečíst o ministrovi, který vědomě lže a bere to jako naprosto samozřejmou součást hry bez toho aby ho vůbec napadlo, že je něco špatně. Jestli něco dělá z lidí hajzly (což ale vůbec nemusí být pravda - vidět jsou obecně v médiích jen +-ambiciózní lidi, což není každej), tak je to tohle a ne nějaký komunisti. Ty se báli zdražit i to pitomý pivo, protože by jim pak bylo blbý projít přes ulici. Co je blbý dnešním politikům?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALCATOR: Jo, tak to asi je.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    THE_MIRACLE:

    Ono je to trochu jinak:

    Naše kontinentální právo funguje tak, že na co není paragraf, to "neexistuje". Nikoho už dnes pořádně nezajímá podstata sporu, ale jen "kterej paragraf se dá šroubovaně aplikovat, aby byl trest takový, jaký si ten či onen přeje."

    Rozevírají se nůžky mezi právem a spravedlností, ačkoliv by to mělo být jedno a to samé.

    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: nechápu, jak zákony souvisejí s diktaturou. Sebevědomé, zodpovědné a slušné občany z nás diktatura nevychová - to je vidět jak z historie, tak i ze světa. Jakou autoritu mají nad sebou Američani nebo Švýcaři?

    Kličkující vychcánky, kteří se snaží všude najít díru a nechtějí nést zodpovědnost za nic, pomalu ani za sebe, z nás vychovala léta socialistických experimentů.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: Ano, muj pocit je ten, ze nase zakony jsou nejasne, neprehledne a umoznuji delat spoustu sedych klicek. Neustale se nekdo odvolava na nekoho jineho, takze by asi opravdu mel existovat nekdo, kdo proste rozhodne. Nepredstavujme si prosim takoveho diktatora jako treba Kadafiho apod., Ale nejaka vyssi autorita je pro Cechy potrebna... Staci se podivat do historie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam