• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CROSS: Nechápu jak můžete ještě dneska po dvacíti letech mluvit o nějakým dědictví komunistů. Vždyť si stačí otevřít dnešní noviny a přečíst o ministrovi, který vědomě lže a bere to jako naprosto samozřejmou součást hry bez toho aby ho vůbec napadlo, že je něco špatně. Jestli něco dělá z lidí hajzly (což ale vůbec nemusí být pravda - vidět jsou obecně v médiích jen +-ambiciózní lidi, což není každej), tak je to tohle a ne nějaký komunisti. Ty se báli zdražit i to pitomý pivo, protože by jim pak bylo blbý projít přes ulici. Co je blbý dnešním politikům?
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: nechápu, jak zákony souvisejí s diktaturou. Sebevědomé, zodpovědné a slušné občany z nás diktatura nevychová - to je vidět jak z historie, tak i ze světa. Jakou autoritu mají nad sebou Američani nebo Švýcaři?

    Kličkující vychcánky, kteří se snaží všude najít díru a nechtějí nést zodpovědnost za nic, pomalu ani za sebe, z nás vychovala léta socialistických experimentů.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: Ano, muj pocit je ten, ze nase zakony jsou nejasne, neprehledne a umoznuji delat spoustu sedych klicek. Neustale se nekdo odvolava na nekoho jineho, takze by asi opravdu mel existovat nekdo, kdo proste rozhodne. Nepredstavujme si prosim takoveho diktatora jako treba Kadafiho apod., Ale nejaka vyssi autorita je pro Cechy potrebna... Staci se podivat do historie.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: Cesi jsou bohuzel imho narod, kterej tak trochu diktatora potrebuje. Protoze prilisna liberalizace u nich vede k tomu, ze se neumi chovat.
    Můžeš to nějak rozvést? Podle mě naprostý nesmysl, naopak čím tužší režim, tím větší hajzly z nás vychovává.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: Jako on je tam jeden zasadni problem... clovek spatne zapomina snaze, nez dobre. Proto spousta lidi, ac je komunismus desne stval rika, ze tehdy to snad bylo i lepsi. Jenze i tohle je nebezpecne. Cesi jsou bohuzel imho narod, kterej tak trochu diktatora potrebuje. Protoze prilisna liberalizace u nich vede k tomu, ze se neumi chovat.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: nojo, to je realita. Já děkuju za svoje krásný dětství a de facto i za přítomnost tady tomu dědečkovi, spolu s Klementem Gottwaldem a celým politbyrem.
    MARYO
    MARYO --- ---
    Nemit v politice tak 2-3 lidi kteri mi jsou docela sympaticti(a Kája ani Míra to rozhodne nejsou) a zastavam jejich nazory, taky bych asi nevolil. S tim nevolenim je to slozity. Mensi zlo budu volit jen pokud si budu jistej ze jde o mensi zlo... Zadna strana me o tom zatim ale nepredsvedcila. Volit proti komunistum jiny komunisty nepovazuju za rozumny. Ale... pokud by opravdu duvera lidi klesla az na takovou uroven ze by neslo volby uznat platnymi, moci by se ujal nekdo kdo zvolenej nebyl... A to by dopadlo jeste hur! ... Chce to si v ty politice holt udelat nejakej nazor... Porad je tam jeste par individualistu kteri se snazi prosadit sve ideje a nejde jim jen o koryta... Ale taci nejsou videt, jsou umlceni medii a pro sve nekolektivisticke nazory oznacovani za extremisty... Tudiz, je to na lidech a bohuzel, lide nejsou vetsinou lepsi nez ti politici, jen nemaji tu moznost...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Budí to tak trochu hořký smích:

    Stojí dědeček před Úřadem vlády ČR a v ruce drží transparent na kterém je napsáno:

    Děkuji Václavu Klausovi, Miroslavu Kalouskovi, Petru Nečasovi, Radku Johnovi, Alexandru Vondrovi a jim podobným lidem za krásné dětství.

    Vyleze ven mluvčí vlády a říká: Dědečku, to se pletete, když vy jste byl dítě, tak oni ještě nebyli na světě."

    No, právě proto jsem měl tak krásné dětství, a za to jim děkuji.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Tak Kalouskovi definitevně jeblo:

    Kalousek: Žádnou nahrávku z jednání šéfredaktorů nemám, mystifikoval jsem – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/227391-kalousek-zadnou-nahravku-z-jednani-sefredaktoru-nemam-mystifikoval-jsem.html

    A já homěl za celkem realistu, inu člověk míní funkce+moc mění (::).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    T_Y_L: kéž by :-)

    Hele, ten argument je jasnej. Prostě už se odmítám podílet na tom, co se tu děje. I když vlastně když o tom tak přemýšlím, tak jsem se nikdy nepodílel, protože kromě Dienstbira staršího, kterého jsem volil a jednou US se nikdo nikam nedostal :-)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    THE_MIRACLE: A pak by se ozvala fanfára, otevřelo by se nebe a vstoupila by sem armáda spravedlivých, která by tu převzala politické funkce?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: myslim, ze by se mozna dalo v pripade treba 10 % ucasti podat namitku pro neplatnost voleb...
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    CROSS: Jak se říká: "Pamatuj! Rath sám sobě hlas dá vždycky. A když bude jediný, kdo k volbám půjde, tak jsme všichni v prdeli."
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: no pokud lidi nebudou volit vůbec, tak se nic nezmění zcela jistě, akorát ke zvolení kohokoli bude zapotřebí méně hlasů. Pokud teda neskončíme na 100% neúčasti, což nepokládám za reálné.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: Prave... a toho uz mam tak akorat dost. Mozna ze kdyby lidi nevolili vubec, treba by se neco zmenilo. To ze volili jine kandidaty evidentne nepomohlo.

    Možná jim to dělám lehčí, ale ono je vlastně úplně fuk, jestli tam bude Dienstbir,nebo Bobo (zaměrně zmiňuji z mého pohledu krajní alternativy, koho bych tam viděl "nejradši" a koho "nejmíň rád").
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: nikdo neni dokonalý. To jsou holt rizika výběru. Když nepůjdeš volit, kór v senátních volbách, děláš to lehčí komukoli z kandidátů, který bys zvolený nechtěl. Každý se jistě může rozhodnout nevolit, ale pak nemá cenu stýskat si nad výsledkem.

    Samo, smutná realita je, že stýskat si nad výsledkem asi budeš, i kdybys volil. ;-]
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: Omyl - neříkám, že mě to nezajímá. Jen odmítám volit menšího kreténa jen proto, aby tam nebyl větší. Jsem z Prahy západ, takže nás teď čekají senátní volby. Strašně rád bych dal hlas Dienstbirovi mladšímu, jen proto, aby nevyhrála BoBo. Jenže copak mu můžu dát hlas, když ač třeba nerad, sle spolupracuje s Rathem? Takže tohle budou první volby, které volit nebudu. Doufám, že odolám teda.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: nejde jen o to nevolit. Pokud se angažuješ jinak, třeba v nějakém občanském sdružení nebo co já vím, je to taky cesta. Ale jen prostě prohlásit, že tě to už nezajímá - to ti skutečně poněkud bere legitimitu v nějaké kritice.

    Jsou věci, které ovlivnit nelze (nikdo z nás nevolil Klause například - ani neměl tu možnost), ale osazenstvo parlamentu ovlivnit můžeš. Kromě volby samotné můžeš jít do kontaktu s poslancem nebo senátorem.

    Dokud se k tomu bude většina společnosti stavět jako ty, v lepším případě bude volit z nějaké tradice nebo obavy, proti někomu a ne pro něco, nic se nezmění.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: bez prava kritizovat.... to mi prijde smesne. Vim ze se rikalo vzdycky, ze kdo nevoli, nema pravo kritizovat. Za komunistu bylo povazovano za frajerstvi nevolit, protoze komunisty nikdo volit nechtel a nic jineho nebylo. Bohuzel mam pocit, ze situacne jsme uz nekolik let v obdobne situaci.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: to je druhy uhel pohledu. ja to ale spise ted vidim z toho nize uvedeneho, ze kdo voli, voli zlo. A za pravdu mi dava hodne to, ze spousta lidi na rovinu prizna, ze jde volit jen proto, aby nevyhral..., takze rovnou rikaji, volim mensi zlo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam