• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    SKIM: samozrejme. ale volit odpovedne muzeme i v parlamentnich volbach.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: tak alespon na necem se shodneme... Na druhou stranu, ryba smrdi od hlavy. A kdyz "elita" nejde prikladem, jak pak ma fungovat prosty lid?
    CRANK
    CRANK --- ---
    SKIM: Tak s tím se asi nedá ne—souhlasit ne? :-)
    SKIM
    SKIM --- ---
    THE_MIRACLE: Podle mě je problém ve společnosti samotné. Když se kouknu kolem svého domu, tak vidím nesčetně problémů, které se musí lidé naučit řešit. Pokud nezačnou u sebe, u svého obecního zastupitelstva, tak se nezmění ani vláda. Souhlasíte s tímto názorem?
    SKIM
    SKIM --- ---
    CROSS: Když nad tím tak přemýšlím, tak je to můj problém, že nevidím komunikaci. Co by ta komunikace měla znamenat? Koukal jsem na vlada.cz a nějaké informace tam jsou. Je tam i připravovaná legislativa. Napsal jsem mail na vládu, jestli by mohli vylepšit možnosti to sledovat, tak uvidím, co odepíšou.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: to je prave to, co mi vadi na postupu odboru - hroti to v nejlepsich tradicich tridniho boje. Dela to koneckoncu i soucasny vedeni CSSD, u kterejch je to maximalni pokrytectvi s ohledem na radnicni koalice ve velkych mestech.

    GREATDRAKE: nicmene i nazorovy konflikt muze mit ruzne podoby.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: A co kdyby sis zvykl? :)
    Konflikt a polarizace má prostě v rámci pluralitního demokratického uspořádání neodstranitelné místo. Kdyby neměl, tak by to jaksi nebyla pluralitní demokracie, že :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jedna vec me fakt mrzi... Ze tohle zas rozdeluje spolecnost. Jsem presvedcenej, ze na obou stranach je vetsina dobrejch lidi a misto toho, abychom konecne vykopali spolecneho nepritele, tak se tu dohadujeme :-(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS:
    a) omluva ... máš recht...
    b) Kalousek je na ráně tím, jak se chová a prezentuje. Samozřejmě to není vina jen jednoho člověka. Začal to všechno někdo jiný... Ten teď sedí nahoře na Hradě.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE:
    a) THE_MIRACLE: To co se ale deje je vykoristovani jedne skupiny obyvatelstva.
    b) Ano, verim, ze by se vlada bez VV chovala jinak. Jestli by to bylo o moc lip nebo hur, to samozrejme nevim, velke iluze nemam (historie minulych vlad...), nicmene pri soucasnych pomerech v koalici uz nic necekam. Mne spis prijde naivni si myslet, ze za vsechno muze Kalousek, kdyz uz si tu navzajem podsouvame ruzna tvrzeni.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS:
    a) ja o vykoristovani nepsal!
    b) to jsi fakt tak naivni, ze veris, ze kdyby tam nebyly VV, tak by se vlada chovala jinak???


    ALCATOR: To je presne o tom, co tu rikam od zacatku. Ono neni proc se zamyslet hloubeji a hledat lepsi alternativu, kdyz tohle nam navic prinese za mene prace vic kolacu....
    CROSS
    CROSS --- ---
    SKIM: ale mohla s tim zacit; v situaci, v jaky se nachazi dejme tomu od zimy je to prakticky vylouceny, protoze prinejmensim VV si rikaj a delaj vicemene co chtej.
    SKIM: prinejmensim zpusob, jakym vlada informuje o chystanych krocich tezko muze urcovat nekdo jiny nez vlada, ze jo
    SKIM
    SKIM --- ---
    SKIM: Ostatně je otázkou jestli komunikace mezi vládou a občany může vycházet ze strany vlády?
    SKIM
    SKIM --- ---
    ALCATOR: Levný zdroj energie nebude.

    CROSS: Nevšiml jsem si, že by některá naše vláda komunikovala s občany.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    SKIM: Objednám si popcorn až budeš na špatné straně pendreku :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Jak co... je tam poměrně mnoho změn, které se mi velmi líbí. Spousta změn, u kterých vůbec nemám tucha, jestli jsou dobré nebo ne a dost věcí, co se mi nelíbí.

    To, že vláda zatím u mne "vede" nad čtyřma předchozíma vládama není o tom, že by dělala věci někde u 100% a "byli to fakt borci". Jen, když se tak ohlédnu na kabinety Fishera, Topolánka, Paroubka a Grosse tak prostě jsou zatím nejméně špatní. (počítáno poměrem toho dobrého a toho špatného)

    Navíc je uplně normální že v mnoha oblastech vždy bude někdo křičet, že vláda to dělá blbě (protože se ho to, co udělala dotkne). Konflikt je normální součást demokracie. U mnoha rozhodnutí prostě není "nejlepší" cesta pro všechny. Takže to, že někdo křičí, že vláda něco dělá blbě, neznamená, že se jen nedotkla zájmů některé skupiny obyvatel a podstatné je zamyslet se, kdo to křičí a proč - a hlavně, zjistit proč to ta vláda doopravdy udělala :) (což je velká chyba té současné, že blbě sděluje své kroky a tak se hlas odpůrců zdá často racionálněší nežli doopravdy je, protože ho není s čím porovnat)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ALCATOR: tak v prvni rade ja jsem o vykoristovani nezacal, to reklamuj u autora vety "To co se ale deje je vykoristovani jedne skupiny obyvatelstva."

    Nevim, co tim myslel, ale fakt je, ze DPH je relativne spravedliva dan, protoze ji plati uplne vsichni. Pokud spravny socialista zavede progresivni dan z prijmu a snizi DPH (ponechme stranou, ze socialista dane nikdy nesnizi), muze mluvit o tom, ze donutil bohate k solidarite s chudymi. Pokud bude DPH vysoka, odnesou to predevsim ti s nizkymi prijmy. Proto si myslim, ze kdyz uz bychom chteli mluvit o vykoristovani (The Miracle doplni, o jakem vykoristovani psal...?), pak s jeho vizi DPH by to bylo na miste.

    THE_MIRACLE: kdyby nebylo ve vlade / v parlamentu bizarni seskupeni VV, mohla vlada venovat energii na komunikaci s obcany, ne jen s Bartou v ramci K9. Jestli by to delala, to je otazka, ale VV zarucily, ze to nedela.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    GREATDRAKE: No a co by sis jako tak představoval, že uděláme?

    Ministerstvo zaměstnává desítky či stovky odborníků, aby sestavovali rozpočty apod., a přesto se jim daří se seknout o desítky či stovky miliard.

    Celá reforma je věštění z křišťálové koule: "Kolik asi bude důchodců v roce 2040? 2050? A kolik bude dětí a pracujících?" Nikdo to nemůže vědět, protože se může stát cokoliv - válka, rozpad republiky, příliv uprchlíků se zemí, kde nastane hladomor, epidemie smrtelné choroby...
    Může přijít technologický zvrat, levný zdroj energie, díky kterému nebude potřeba žádné uhlí, žádné jádro, žádné drahé solární panely. Může se stát, že to, co dnes dělají tisíce úředníků, zvládne jeden server s umělou inteligencí.

    Ale přesto tahle banda realizuje reformy, které začnou fungovat za 30 let.


    Když jim někdo doporučí, aby zavedli ústavní zákon o povinnosti vyrovnaných rozpočtů, tak ho ignorují. Švýcaři takový zákon mají a jejich daňové sazby jsou 2.5% (snížená) a 7.5% (normální). My zdaňujeme lidi 2x víc a přesto to kurva nestačí na vyrovnané hospodaření? Jak to? Kde se ty prachy ztrácejí?

    V Británii musí nezaměstnaný, který chce podporu, docházet dvakrát týdně do komunitního centra, aby neztratil návyky typu "ranní vstávání".

    V Japonsku ten, kdo si najde práci, dostává ještě půl roku postupně klesající podporu, protože chápou, že s novou prací vznikají mimořádné výdaje (stěhování, obnova šatníku atd.). U nás si najdete brigošku za pár šupů a dávky vám okamžitě seberou. Bravo, skvělá motivace k tomu, hledat si práci.

    Atd. atd. -- svět je plný inspirace, ale my jsme tak blbí, nebo možná tak nafoukaní, že se inspirovat nedokážeme/nechceme.

    =================

    SKIM
    SKIM --- ---
    GREATDRAKE: Frustrace není zanedbatelná! Já osobně jsem frustrován poměrně hodně a pokud to někde vyvře, tak to bude masakr. A to je, dle mě, dost reálné.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GREATDRAKE: ok, uznavam, jsem fakt hloupej.

    Takze jinak, proc ty povazujes soucasne navrhy reforem za spravne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam