• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Jak co... je tam poměrně mnoho změn, které se mi velmi líbí. Spousta změn, u kterých vůbec nemám tucha, jestli jsou dobré nebo ne a dost věcí, co se mi nelíbí.

    To, že vláda zatím u mne "vede" nad čtyřma předchozíma vládama není o tom, že by dělala věci někde u 100% a "byli to fakt borci". Jen, když se tak ohlédnu na kabinety Fishera, Topolánka, Paroubka a Grosse tak prostě jsou zatím nejméně špatní. (počítáno poměrem toho dobrého a toho špatného)

    Navíc je uplně normální že v mnoha oblastech vždy bude někdo křičet, že vláda to dělá blbě (protože se ho to, co udělala dotkne). Konflikt je normální součást demokracie. U mnoha rozhodnutí prostě není "nejlepší" cesta pro všechny. Takže to, že někdo křičí, že vláda něco dělá blbě, neznamená, že se jen nedotkla zájmů některé skupiny obyvatel a podstatné je zamyslet se, kdo to křičí a proč - a hlavně, zjistit proč to ta vláda doopravdy udělala :) (což je velká chyba té současné, že blbě sděluje své kroky a tak se hlas odpůrců zdá často racionálněší nežli doopravdy je, protože ho není s čím porovnat)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GREATDRAKE: ok, uznavam, jsem fakt hloupej.

    Takze jinak, proc ty povazujes soucasne navrhy reforem za spravne?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE:
    Předpoklad implikace kterou jsi uvedl je neplatný, tedy je neplatná celá věta bez ohledu na závěr :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GREATDRAKE: Předpokládám tedy, myšleno teď bez jediné dávky ironie, že ty jsi odborník a proto ty v současné době navrhované reformy považuješ za správné.... Je to tak?
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    SKIM: k poslednimu bodu, ano budeme. [ FLUMO @ TOP09 - nová šance? - 16,7 % ]
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GREATDRAKE: přesně jsem čekal, že si někdo udělá z méhe postu tento závěr... :-)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Spíše vidím, že jen hledáš možnost projevit svou všeobecnou frustraci a libovolný způsob je ti dobrý. Což o to, ulevit si od frustrace z vlády je dost často nutné... ale nechtěl bys to dělat nějak inteligentně?

    "Je to vláda hajzlů, říkaj to noviny, nic nevím, jen kdekdo říká, že to dělaj blbě.... tak to asi dělaj blbě, jo a štvou mně!" je modus operandi čtvrté cenové bez ubrusu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GREATDRAKE: Nejsem ekonom (tedy Ekonom, jako Kalousek asi ekonomice rozumi skoro kazdy), ale vim o tom, ze mnoho odborniku (pokud je chceme clenit, tak z celeho spektra) naznacuje, ze reformy pripravene touto vladou jsou spatne. Ze se daji udelat mnohem lepe. Kdyz tomu sam nerozumim, verim odbornikum. Stejne jako si sam nebudu operovat slepe strevo. Asi tak.
    SKIM
    SKIM --- ---
    ALCATOR: Tohle je zdanění spotřeby, ne? Něco takového by se mi líbilo. Ale je to reálné? Myslím, že by se převážily příjmy do "jedné" složky a tím pádem je to více náchylné na nestabilitu.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Muhehe.. takže třeba zákon o veřejných zakázkách, na který dost pravděpodobně kývne i ČSSD je blbě, protože ho nedělaj sympaťáci? Jak ty si tu politiku vlastně představuješ... kontest obliby? Dokud mi mávají smím připravovat zákony, jakmile začnou hrozit, měl bych jít pryč? :)
    SKIM
    SKIM --- ---
    THE_MIRACLE: ad knihy: Podle mě je knih u nás na trhu tak strašně moc, že se prakticky nic neděje. To, že se zvýšením daní možná zmenší nákupy, je možné. S tím se asi počítá.

    ad zaslepenost: Pořád nechápu, v čem vidíš zaslepenost? Myslím, že tady není nikdo tak zaslepeně pro vládu, jako ty proti vládě :-)

    ad politická realita: Mě zajímá jediné a to co se s tím dá dělat? Máš nějaké reálné nápady? Říkáte tady, že příště vyhraje levice, jaká pak bude realita? Zase budeme nadávat na ně?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Stávku podporují i policisté a hasiči, protesty budou větší | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-52080740-stavku-podporuji-i-policiste-a-hasici-protesty-budou-vetsi
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: Souhlasim, ze asi ne ve vsech pripadech. Dokonce si myslim, ze vetsina lidi, ktera ma odpor k vlade a reformam navrhovanych v soucasne podobe je ochotna pripustit, ze nejake reformy jsou nutne a i se na nich podilet svym podilem... To je treba muj pripad. Ja jen nemam duveru ve vladu techto lidi a tudiz nechci, aby zrovna oni delali tak dulezite kroky...
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: To je uplne jedno jak ty nebo ja vnimame veci verejne. To byla jen konkretni ukazka, ze tebou pokladane rovnitko mezi neduveru vlade a odpor k reformam prosazovanych vladou neni jedno a to same, jak ty argumentujes.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: ukazuje na nás na všechny jako vtip na odlehčení?

    Tak to bys tam měl dát i jeho komentář (že ukazoval Rathovi, že je jednička) a že to teda sděluje nám všem, že jsme jedničky. :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GREATDRAKE: tim, ze ted se to hodi... z tohoto obrazku ho ukazuje na nas vsechny.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Takže Kalouskův prostředníček ukázaný Rathovi má být vtipný zde čím?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ... a jinak je to mysleno spis jako vtip pro odlehceni, ale to je fuk...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: To ale neni zadna fotomontaz.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Chápeš význam slova modla?
    CRANK
    CRANK --- ---
    FIONOR: Nemáš snad pochopení pro upřímnou nenávist? Vždyť u nás zaslepených čechů co si všichni vidíme sotva na špičku nosu to není nic nepochopitelného.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam