• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    FLUMO: prosil bych jmenovat aspon dva pravicove odborniky. Dekuji.


    THE_MIRACLE: Svym dete bys mel spis vysvetlovat, ze se maji chovat zodpovedne a necekat, ze se o ne stat automaticky postara.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: bud mi ukaz, kde si protirecim, nebo si laskave nech ty reci od cesty, dekuji - mohli bychom se pak bavit o meritu veci.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: Já teda nevím, ale netvrdil tady někdo hlavně po nás potopa? OK, tak nechme ty reformy projít, ale pak to vysvětlujte svým dětem, že jsme prosrali x šancí byt dobrým demokratickým státem. Vy si tak protiřečíte, že už se tím jen bavím, tím čtením tady.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Hlavní analytik Raiffeisen Bank Aleš Michl k tomu dodává, že změny, které vláda chystá, se drtivé většiny stávkujících týkat nebudou.

    "Je tam přesně nula procent lidí, kterých se bude týkat prodlužování věku odchodu do penze. Zato je tam asi 95 procent lidí, kteří jsou napojení na státní peníze. Zbylých pět procent je statistická chyba v mém odhadu," říká Michl.

    Do kamene tesat.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: No tady s reformama současný vlády nesouhlasí předevšim levice včetně odborů, ale nikdo z nich nic nenavrhl, jen taky štěkají všechno špatně nebude-li se stávkovat, tak 17. 6. 2011 nastane konec světa ))).
    A k těm státním fakt je nikdo nedrží a já navíc i byl proto ať doktoři táhnou. Jenže tady opravdu nikdo odborářům zatim neskřivil ani vlásek. Pamatuješ co udělal/a Reagan a tušim i Techerová se stávkujícími leteckými dispečéry ? Propustili je na hodinu a nahradili je armádou a odbory jen zalapali po dechu a neudělali pro ty vyhozený ani ň.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: jedina pravicova myslenka, ktera s tim letakem muze nejak souviset, je zprivatizovat recene verejne sluzby, a je po srande. Cim to je, ze dopravci jako Student Agency zadne stavky neplanuji?

    Porad tu do plena hovoris v druhe osobe, vy si neuvedomujete, vy jste zaslepeni, vy nechapete... a pak placnes, ze ProAlt je pravice? LOL.

    Ja rozhodne nepotrebuju statem dotovane Ceske drahy. Uplne mi postaci, kdyz zeleznicni doprava bude zprivatizovana a MF snizi dane (jakekoli) o ekvivalent tech miliard, co se do nich kazdy rok naleji. Osobne potrebuju takove verejne sluzby, ktere mi CR v soucasnosti neposkytuje. Chci dobre fungujici cizineckou policii, chci dopravni odbor mestskeho uradu, kde nebudu muset stravit cely den. A tak dale.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: A kdo, by ze současné politické garnitury měl sílu, schopnosti a dostatečně silný mandát udělat reformy lépe? :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: No když se neudělá důchodová reforma, tak podle Vladimíra Špidly prostě na důchody (a splácení dluhů) jen dáme další zdroje. Teprve potom nebude na provoz hromadné dopravy. Ten leták, pokud by se upravil tak, aby nepopíral sám sebe, by byl dobrým textem proti stávce.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: ale houby... ja tady říkám pořád to samé. Jen si to partička překrucuje. Kvůli -10 % platu a stravenkám třeba ne, i když i tak jich dost odešlo (a pro nás uživatele služeb je úplně jedno, jestli měli ísto zajištěné, nebo ne)... Ale už toho začíná být čím dál tím víc...

    Takže naposledy - NEJSEM PROTI REFORMÁM, JSEM PROTI REFORMÁM TAK, JAK JE NAVRHUJE SOUČASNÁ VLÁDA A ÚZKÝ KRUH PSEUDOODBORNÍKŮ TAK, ABY TO CO NEJDŘÍV BYLO.

    Ono totiž je velmi úsměvné sledovat, jak někteří štěkají, že se ti státňáci mají dobře a že když se jim to nelíbí, ať to nedělají a když pak se něco takového stane (Děkujeme, odcházíme), tak jsou najednou všichni posraní! Ono je dobře, že se vám všem, kteří to nechápete občas zatřese tím stromem jistoty... to praví základní manažerské poučky.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: Hele ukaž mi jedinýho pracanta, kdo radši odejde ze služeb pro stát ( nemá-li lepší místo zajištěný na 110% ) na podporu, kvůli -10% platu a sebranejm stravenkám. ? .
    Člověče ty tady porád omýláš ve zkratce změny pomalu, ať nikoho nepostihnou nebo jen ty "bohatý . Ve zkratce kapitalismus s lidskou tváří, takovej pomalej alá ČSSD.
    Nebo úplně nejlíp vůbec nic neměnit a dojet to ve smyslu - po nás potopa.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Když si přečtete tento text, tak to je právě to, proč podle mě má ta stávka smysl. Spousta i z vás tady si neuvědomuje, že prostě veřejné a státem zajišťované služby potřebujeme. Ono dokud fungují, proč jim tady nevzít 10 %, tady jim nezrušit bonusy, tady to či ono, ale společnost by si měla uvědomit, že žádná služba není samozřejmá, ani ta, kterou organizuje stát. Myslím, že tohle je hodně pravicová myšlenka...



    CROSS
    CROSS --- ---
    FLUMO: bavime se o politicke reprezentaci, ne?
    THE_MIRACLE: stavet se muzou treba na hlavu, pokud se budou obcane a media chovat servilne, pak neni divu, ze jim to prochazi.
    Ano presne - dokud budu mit ty, co se mlcky vezou, tak prave ti, co se mlcky vezou, si to taky odskacou. Na prikladu soucasnych udalosti - koho zasahne stavka: zasahne ty, co "vedou narod", nebo snad zasahne "odpad"?
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    CHa, cha tady je to jak ve sněmovně ))).
    69 politickejch příspěvků za necelých 24 hod., je překonán i ústav pro duševně vysmátý :)).
    Přepišme tvrzení co Čech to muzikant na co Čech to politik ).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: Co se tyka zakladnich principu, tak bych TOPku volil taky. Souhlasim s tim, ceho chce dosahnout, ale nesouhlasim s tim jak a kdo to tam dela.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: no ono mas v zasade pravdu, akorat ze tady se ti lide do te "elity" stavi... A vzdycky budes mit lidi, kteri ten narod vedou, pak ty, co se vezou ale delaji a pak odpad. S tim nic nenadelas. Ja se treba radim presne do te stredni skupiny.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PJGEPR: ja souhlasim, ze i nedokonala reforma je lepsi... Ale vidim velky rozdil mezi nedokonala a spatna...
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: ale to vis, ze je zde elita: vzdelanejsi a moralnejsi lidi, ale je pravda, ze ti nekandiduji obvykle.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: neexistuje nic jako "elita" a "prosty lid". Staci se podivat, co sedi v obou komorach parlamentu, o koho z toho je mozne pokladat za elitu v jakemkoli smyslu toho slova. V CR se rozmohla nejaka zvrhla predstava (pricitam to jednak totalitnimu rezimu, jednak historicky zakorene predposranosti pred vrchnosti), ze je tu nejaka elita, vuci ktere se lid vymezuje. To je nesmysl.

    Zvoleni zastupci jsou proste vyberem z cele populace, koho si nominujete a nasledne zvolite, ten tam bude. Mel by cely volebni stravit s myslenkou na to, ze na jeho konci se musi zodpovidat ze sve cinnosti, pokud chce byt znovu zvolen. Ze to v CR takhle nefunguje neni chyba zadnych elit, chtelo by se lacine zasprymovat, ze to je chyba jelit, ktera voli ty same strany = ty same lidi bez ohledu na to, jestli tito plni predvolebni sliby ci nikoli.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    PJGEPR: tak urcite, ale zneuzivat situace potreby reformy k vylepseni pozice fondum se me nelibi. Zrejme nam ty zkusenosti s ruznymi fondy od revoluce nestacily, ze..
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    když kouknu na Volební model Factum Invenio - květen 2011 a srovnám ho s výsledkem voleb, nepřijde mi, že by TOP 09 dělala něco nečekaného nebo zásadně v rozporu s jejich předvolebními proklamacemi



    Předpokládám, že THE_MIRACLE TOPku nevolil, Kalousek pro něj zjevně antikrist byl, je a bude. Reformy nejsou dokonalé, ale i nedokonalá reforma je dle mého skromného názoru lepší než přešlapování na místě a konejšení se, že je zatím z čeho (od koho) brát...
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    FLUMO: uz sem to tu ventiloval..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam