• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: no ono mas v zasade pravdu, akorat ze tady se ti lide do te "elity" stavi... A vzdycky budes mit lidi, kteri ten narod vedou, pak ty, co se vezou ale delaji a pak odpad. S tim nic nenadelas. Ja se treba radim presne do te stredni skupiny.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: ale to vis, ze je zde elita: vzdelanejsi a moralnejsi lidi, ale je pravda, ze ti nekandiduji obvykle.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: neexistuje nic jako "elita" a "prosty lid". Staci se podivat, co sedi v obou komorach parlamentu, o koho z toho je mozne pokladat za elitu v jakemkoli smyslu toho slova. V CR se rozmohla nejaka zvrhla predstava (pricitam to jednak totalitnimu rezimu, jednak historicky zakorene predposranosti pred vrchnosti), ze je tu nejaka elita, vuci ktere se lid vymezuje. To je nesmysl.

    Zvoleni zastupci jsou proste vyberem z cele populace, koho si nominujete a nasledne zvolite, ten tam bude. Mel by cely volebni stravit s myslenkou na to, ze na jeho konci se musi zodpovidat ze sve cinnosti, pokud chce byt znovu zvolen. Ze to v CR takhle nefunguje neni chyba zadnych elit, chtelo by se lacine zasprymovat, ze to je chyba jelit, ktera voli ty same strany = ty same lidi bez ohledu na to, jestli tito plni predvolebni sliby ci nikoli.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    PJGEPR: tak urcite, ale zneuzivat situace potreby reformy k vylepseni pozice fondum se me nelibi. Zrejme nam ty zkusenosti s ruznymi fondy od revoluce nestacily, ze..
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    když kouknu na Volební model Factum Invenio - květen 2011 a srovnám ho s výsledkem voleb, nepřijde mi, že by TOP 09 dělala něco nečekaného nebo zásadně v rozporu s jejich předvolebními proklamacemi



    Předpokládám, že THE_MIRACLE TOPku nevolil, Kalousek pro něj zjevně antikrist byl, je a bude. Reformy nejsou dokonalé, ale i nedokonalá reforma je dle mého skromného názoru lepší než přešlapování na místě a konejšení se, že je zatím z čeho (od koho) brát...
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    FLUMO: uz sem to tu ventiloval..
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    SKIM: prikladem je Langer, kdy se volici zachovali odpovedne, narozdil od stredocechu, kteri volili Kalouska.
    SKIM
    SKIM --- ---
    CRANK: Jde o to, že pokud s tím člověk souhlasí, musí pro to něco udělat. Já to vidím tak na 10 až 20 let dostat do nějakého rozumného stavu věci v místě mého bydliště. Navíc to musí lidé podporovat (a něco pro to dělat), což je netriviální věc.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    GREATDRAKE: dobra poznamka, problem vidim hlavne v medialni zmanipulovatelnosti volicu a malem zajmu poznavat nove kandidujici.
    SKIM
    SKIM --- ---
    THE_MIRACLE: V tomhle jsi, dle mě, zvrácený.
    SKIM
    SKIM --- ---
    FLUMO: Nějaký příklad? Osobně si myslím, že tvrzení "chci volit odpovědně" je nemožné, pokud není v pořádku to dole.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: A nějaký opodstatněný důvod proč by vládnoucí garnitura měla být apriori lepší nežli zbytek populace? Zejména ve státě, který jaksi nemá dlouhotrvající tradici vládnoucích elit, které se cíleně k vládě připravují.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    SKIM: samozrejme. ale volit odpovedne muzeme i v parlamentnich volbach.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: tak alespon na necem se shodneme... Na druhou stranu, ryba smrdi od hlavy. A kdyz "elita" nejde prikladem, jak pak ma fungovat prosty lid?
    CRANK
    CRANK --- ---
    SKIM: Tak s tím se asi nedá ne—souhlasit ne? :-)
    SKIM
    SKIM --- ---
    THE_MIRACLE: Podle mě je problém ve společnosti samotné. Když se kouknu kolem svého domu, tak vidím nesčetně problémů, které se musí lidé naučit řešit. Pokud nezačnou u sebe, u svého obecního zastupitelstva, tak se nezmění ani vláda. Souhlasíte s tímto názorem?
    SKIM
    SKIM --- ---
    CROSS: Když nad tím tak přemýšlím, tak je to můj problém, že nevidím komunikaci. Co by ta komunikace měla znamenat? Koukal jsem na vlada.cz a nějaké informace tam jsou. Je tam i připravovaná legislativa. Napsal jsem mail na vládu, jestli by mohli vylepšit možnosti to sledovat, tak uvidím, co odepíšou.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: to je prave to, co mi vadi na postupu odboru - hroti to v nejlepsich tradicich tridniho boje. Dela to koneckoncu i soucasny vedeni CSSD, u kterejch je to maximalni pokrytectvi s ohledem na radnicni koalice ve velkych mestech.

    GREATDRAKE: nicmene i nazorovy konflikt muze mit ruzne podoby.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: A co kdyby sis zvykl? :)
    Konflikt a polarizace má prostě v rámci pluralitního demokratického uspořádání neodstranitelné místo. Kdyby neměl, tak by to jaksi nebyla pluralitní demokracie, že :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jedna vec me fakt mrzi... Ze tohle zas rozdeluje spolecnost. Jsem presvedcenej, ze na obou stranach je vetsina dobrejch lidi a misto toho, abychom konecne vykopali spolecneho nepritele, tak se tu dohadujeme :-(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS:
    a) omluva ... máš recht...
    b) Kalousek je na ráně tím, jak se chová a prezentuje. Samozřejmě to není vina jen jednoho člověka. Začal to všechno někdo jiný... Ten teď sedí nahoře na Hradě.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE:
    a) THE_MIRACLE: To co se ale deje je vykoristovani jedne skupiny obyvatelstva.
    b) Ano, verim, ze by se vlada bez VV chovala jinak. Jestli by to bylo o moc lip nebo hur, to samozrejme nevim, velke iluze nemam (historie minulych vlad...), nicmene pri soucasnych pomerech v koalici uz nic necekam. Mne spis prijde naivni si myslet, ze za vsechno muze Kalousek, kdyz uz si tu navzajem podsouvame ruzna tvrzeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam