• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Stávka za dveřmi a mezi poslanci se mluví o pádu Nečase | Vláda | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/200081.aspx
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    ALCATOR: neprojednava to ani s opozici, natoz s lidmi.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    THE_MIRACLE: Když jsme mohli mít referendum o tom, zda akceptovat "Aktualizaci" smlouvy o přistoupení do EU (= zda souhlasíme s tím, aby byl podepsán dokument, sestávající převážně z textů typu "V paragrafu XYZ se část věty začínající písmenky ABCD a končící písmenky PQR změní na "ABCEF PQRST"), tak si snad můžeme dovolit referendum o tom, jak by měla země vypadat dalších 50 let.

    Koneckonců, kvůli tomu přece sestavili Bezděkovu komisi, ale bohužel nemám pocit, že by se vláda nějak snažila seznámit sprostý lid s jejími výstupy, ne?
    CENDA
    CENDA --- ---
    K teto diskusi bych napsal toto; je dulezite si rici jestli stat je tu pro obcany nebo obcane pro stat. At si kazdy vybere svoji variantu ktera de facto urcuje pozici na politickem spektru...
    SKIM
    SKIM --- ---
    SKIM: Jsem nad tím přemýšlel a mimo jiné by to znamenalo možnost vydělat tady bez zdanění a utracení peněz někde jinde. Což by asi neprošlo :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ALCATOR: Tomuto říkám demokratický orgasmus.
    SKIM
    SKIM --- ---
    FLUMO: Zjednodušený ten názor je. Že by byl extrémně vzdálený o tom teda nevím. Samozřejmě myslím část, která neprovozuje železniční cestu apod. Tam je zřejmé, že se to musí oddělit a restrukturalizovat.

    Nějaké důvody?

    CROSS: Pokud vím, tak ČD je velmi velká mašinérie, která sebou táhne hromady věcí, které v moderní přepravní společnosti nejsou potřeba. A přechod z jednoho na druhé bez zrušení vidím jako značně obtížný problém.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    GREATDRAKE:

    Tohle je prostě kvazi-argument "omezenou volbou". V principu říkáš "O reformách může rozhodnout jedině vláda, a ta může být jedině na základě důvěry parlamentu, a tam budou hlavní slovo mít jedině Top09, ODS, ČSSD a Komunisti"

    Což prostě není pravda. Zbývá MINIMÁLNĚ varianta, že premiér předstoupí před občany (v televizi) a řekne: "Vážení spoluobčané, stojíme před zásadním rozhodnutím o dalším směřování ekonomiky naší země. Zcela klíčové je nastavení parametrů daňového, zdravotního, důchodového a sociálního systému - tedy kolik vám bude strháváno z mezd, jaká zdravotní péče bude poskytována a za jakou cenu, jak budou financovány vaše zasloužené penze a od kdy, a jak budeme řešit situaci těch, kdo si nejsou schopni obživu zajistit sami. Protože reformování tohoto systému má smysl pouze v případě, že se v budoucnu nebude systém totálně bořit, ale budou se upravovat jen jeho parametry, a to ještě jen velmi málo a opatrně, vyzvali jsme skupinu odborníků [XYZ], aby toto téma důkladně prozkoumali a připravili pro vás dostatečně srozumitelnou zprávu. Tu v těchto dnes distribuujeme do všech domácností v naší zemi v tištěné podobě, s přiloženým DVD nosičem, kde je vysvětlena interaktivně/ve formě filmu. Za šest měsíců uspořádáme referendum, které bude masivně podporováno, a v rámci kterého se vy, občané, budete muset rozhodnout, kterou variantu zvolíte. Vítězná varianta se stane ústavním zákonem, aby byla vyšší šance, že odolá případným snahám na zrušení ze strany jakýchkoliv budoucích vlád, s výjimkou případů, kdy na základě vaší volby vznikne vláda s ústavní většinou. My sami jsme takovou ústavní většinu ve volbách nedostali a domníváme se proto, že nemáme právo stanovovat směřování země na mnoho desítek let dopředu."
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FLUMO: mne byl prave Liska celkem sympatickej a je. Ale mozna proto, ze nemel sanci me zklamat. Ja se spoustou veci, co zeleni delaji/li nesouhlasim, ale proste mi pripadaji tak nejak fer.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    THE_MIRACLE: mam dost podobny predvolebni pribeh, akorat ja nakonec dal hlas piratum. zelene jsem volil, kdyz kandidoval patocka. ale po bursikovi uz sem je volit nechtel.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Kalousek si vulgárně zarýmoval. Podle odborářů je lepší básník než ministr – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/236247-kalousek-si-vulgarne-zarymoval-podle-odboraru-je-lepsi-basnik-nez-ministr.html
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GREATDRAKE: Vysvětlím... Je to velmi jednoduché. Kluby nejsou založeny ve stejnou dobu a já nejsem ve volbách stálým voličem jedné partaje. Tento klub jsem založil, abych se o TOP09 dozvěděl co nejvíc. To co jsem se postupně dozvěděl u mě volbu nejprve zpochybnilo (před volbami) a dal už to znáte. S VV to bylo podobné. Jelikož jsem s úbytkem chuti volit TOPku hledal jinou alternativu, naskytli se v té době velmi sympatičtí Veřejňáci (cca únor 2010)... Dopadlo to ale obdobně jako s TOPkou. Každopádně, když jsem seděl u voleb a počítal hlasy, byl jsem rád, že lidi volili mnohem víc TOP a VV, než ODS a ČSSD (u nás v obci). Bohužel tohle nadšení mi taky moc dlouho nevydrželo. Řekl bych, že má averze je právě podpořena obrovským zklamáním.

    Jinak já nakonec volil zelené. A své volby zpětně nelituji.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: nu psal jsi, že jsi zakládal diskuzi když jsi byl na 70% rozhodnutý volit Top09 - to je asi racionální spojnice k založení příslušného klubu na nyxu. U klubu o VV tomu rozumím méně (když tam ta pravděpodobnost byla tedy ne větší než 30%) a proto se ptám - vlastně zcela mimo téma.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GREATDRAKE: Nerozumim otazce.


    GREATDRAKE: Diky za typ, může být druhým v pořadí, lobisto :-)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    A jestli mohu lobovat, tak pokud Harald odmítne, Patejl_cz by jistě byl dobrým správcem.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Jen tak bokem.. založil jsi i debatu o VV. Proč tam?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Kdyz jsem zakladal tuhle diskuzi cca pred rokem a pul, byl jsem na 70 % rozhodnuty volit TOP09. Ted v ni vidim skutecne neco spatneho. Navic kdyz jsem se ohledl za dnesnim dnem, zjistil jsem, ze jsem stravil zbytecne moc casu debatovanim o necem, co stejne nema smysl resit, protoze si evidentne ani jedna nazorova strana tim moc nepridava. Jelikoz mi toho casu je lito, nabidl jsem spravcovstvi klubu Haraldovi a ja budu delat neco poradneho :-). Takze doufam, ze to prijme a ja si tento klub dam do nesledovanych, abych nepodlehl pokuseni se tady "hadat". Kazdopadne, vsem vam dekuji za debatu. Ac s vetsinou absolutne nesouhlasim, alespon si clovek udela obrazek... Diky
    CROSS
    CROSS --- ---
    SKIM: ne, ten duvod jsou prave odborari, kteri tomu brani uz od revoluce, a kteri si to vystavkovali na hrdinovi z hradu. Drzi se statniho rozpoctu jak hovno kosile, abych pouzil lidove rceni.

    Propousteni se na CD boji jenom ten, kdo si pripada nepotrebny. Jak tu The Miracle mnohokrat napsal, tyhle sluzby prece potrebujeme, takze kdyby doslo k propousteni, kdo by je asi poskytoval, ze?
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    SKIM: to je hodne zjednodusujici a pravde vzdaleny nazor. Tech duvodu tam je samozrejme mnohem vic.
    SKIM
    SKIM --- ---
    CROSS: Ja rozhodne nepotrebuju statem dotovane Ceske drahy.

    Myslím, že jediný důvod proč České dráhy jsou v tom stavu, v jakém jsou, je důraz na hromadné nepropuštění hromady lidí. Takže se to přeměňuje pomalu a lidi se propouští pomalu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam