• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    SKIM
    SKIM --- ---
    ALCATOR: Tohle je zdanění spotřeby, ne? Něco takového by se mi líbilo. Ale je to reálné? Myslím, že by se převážily příjmy do "jedné" složky a tím pádem je to více náchylné na nestabilitu.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Muhehe.. takže třeba zákon o veřejných zakázkách, na který dost pravděpodobně kývne i ČSSD je blbě, protože ho nedělaj sympaťáci? Jak ty si tu politiku vlastně představuješ... kontest obliby? Dokud mi mávají smím připravovat zákony, jakmile začnou hrozit, měl bych jít pryč? :)
    SKIM
    SKIM --- ---
    THE_MIRACLE: ad knihy: Podle mě je knih u nás na trhu tak strašně moc, že se prakticky nic neděje. To, že se zvýšením daní možná zmenší nákupy, je možné. S tím se asi počítá.

    ad zaslepenost: Pořád nechápu, v čem vidíš zaslepenost? Myslím, že tady není nikdo tak zaslepeně pro vládu, jako ty proti vládě :-)

    ad politická realita: Mě zajímá jediné a to co se s tím dá dělat? Máš nějaké reálné nápady? Říkáte tady, že příště vyhraje levice, jaká pak bude realita? Zase budeme nadávat na ně?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Stávku podporují i policisté a hasiči, protesty budou větší | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-52080740-stavku-podporuji-i-policiste-a-hasici-protesty-budou-vetsi
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: Souhlasim, ze asi ne ve vsech pripadech. Dokonce si myslim, ze vetsina lidi, ktera ma odpor k vlade a reformam navrhovanych v soucasne podobe je ochotna pripustit, ze nejake reformy jsou nutne a i se na nich podilet svym podilem... To je treba muj pripad. Ja jen nemam duveru ve vladu techto lidi a tudiz nechci, aby zrovna oni delali tak dulezite kroky...
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: To je uplne jedno jak ty nebo ja vnimame veci verejne. To byla jen konkretni ukazka, ze tebou pokladane rovnitko mezi neduveru vlade a odpor k reformam prosazovanych vladou neni jedno a to same, jak ty argumentujes.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: ukazuje na nás na všechny jako vtip na odlehčení?

    Tak to bys tam měl dát i jeho komentář (že ukazoval Rathovi, že je jednička) a že to teda sděluje nám všem, že jsme jedničky. :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GREATDRAKE: tim, ze ted se to hodi... z tohoto obrazku ho ukazuje na nas vsechny.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Takže Kalouskův prostředníček ukázaný Rathovi má být vtipný zde čím?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ... a jinak je to mysleno spis jako vtip pro odlehceni, ale to je fuk...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: To ale neni zadna fotomontaz.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Chápeš význam slova modla?
    CRANK
    CRANK --- ---
    FIONOR: Nemáš snad pochopení pro upřímnou nenávist? Vždyť u nás zaslepených čechů co si všichni vidíme sotva na špičku nosu to není nic nepochopitelného.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: Záhlaví není ubohé, to vaše modla. Doplňte si pod to: Fuck off český národe...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak Venca by pry vsechny stavkujici propustil. A sel ridit sam autobus... On mu totiz nikdo neprijde na jeho berzdej party.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: V mych ocich to rozhodne neni kvuli VV, to je jen zlomek. Jinak souhlas s ALCATOR: .
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    ALCATOR: zlatej cirkevni desatek
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    CROSS: A teď si vezmi, že by se zrušila daň z příjmu (úplně!) a místo toho bylo DPH 40%. Celková zátěž by byla pravděpodobně stejná jako dnes, ale nemotivovalo by to lidi k ojebávání přes švarcsystém.

    Není možné na základě jedné daňové sazby říkat, že je nebo není vykořisťování. Je potřeba se podívat na celý daňový a odvodový systém komplexně. Vždyť dnes jsou některé věci zdaněny 4x : Ty vyděláš 1000 euro, ale 20 procent ti stát sebere rovnou. Pak za zbytek nakoupíš stavební materiál, na který stát zase uvalí 20 procent daň. Pak postavíš dům a po zbytek života platíš daň z nemovitosti (z již jednou zdaněných peněz). A nakonec, když to chceš předat dětem, tak platíš ještě daň za to.

    Talk about vykořisťování...
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: prosimtě jaká zaslepenost? Kdo je tu zaslepený, buď adresný, ať je o čem se bavit. DPH 30%? To tě napadlo dnes ráno, nebo jsi o tom přemýšlel nějak delší dobu? To by bylo slovo "vykořisťování" opravdu na místě. A VV že jsou neškodné? Kvůli VV je vláda v pozici, v jaké je, nikdo jí nevěří.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: V podstate ty VV mi tam vadi nejmin, protoze jsou ve sve blbosti naprosto neskodne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam