CROSS: nikdy sem si nepujcil, bejvalka taky ne, ona byla v problemech neb ji nepriznali sirotci duchod, tak nasekala za mlada pokuty u DPP + se blbe odhlasila ze socialky a po deseti letech ji to dohnalo. Otazka ale nestoji jak ses dostal do exekuce, ale ze komercni exekutori tu maji pomalu vetsi pravomoce nez policie.
ad soudy, ja si opravdu pamatuji jen velmi malo pripadu, kdy soudy odsoudili nejakeho cloveka za spatne rozhodnuti ve statni sprave (a ze slo casto o miliardy). Kdyz neco podelam v praci nesu odpovednost, popr muj sef. Ale mam dojem, ze od urciteho levelu moci se ta odpovednost vytraci. Uz jen sefka celeho subjektu, kdyz udelala nejake podezrele vyberka a ja sem videl, jak to probehlo (napr. zruseno vyberko se tremi ucastniky a do tydne vyhlaseno vitezstvi ctvrte firmy, ktera nabidla reseni za 3nasobnou cenu, nebo nadlimitni zakazka bez vyberka apod.), tak (a ted nevim kdo to setril) rekli, ze je vse v poradku. asi chapes, ze si clovek rekne - aha takle to chodi i jinde (a chodi). Urednici a statni zastupci jen cekaji s naprazenou dlani, protoze vi, ze kdyz se to udela chytre nikdo je soudit ani exekuovat nebude. Normalne hmotnou odpovednost vsem.
Je mi jasne, ze zakon se uvolnil kvuli lidem co si pujcuji a nesplaceji. Neplaticu je tu dost, ale rozjel se tu diky tomu neskutecny exekucni bussines proti kteremu se dost tezko brani.