• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    muhehe... ten pán vůbec po nyxu trousí zajímavé věci :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PJGEPR: na základě čeho posuzuješ kvalitní a nekvalitní názory? Tipuju, že podle toho, zda s nimi souhlasíš, či nikoliv.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    KAMILIUS: díky z a"kvalitní" názor ;)
    KAMILIUS
    KAMILIUS --- ---
    Tato strana pravicových mafiánů a zlodějů, která svou násilnou mediální kampaní dokázala získat přízeň rádoby inteligentích voličů nemá právo na existenci, její fašisticko-zlodějská orientace je jasným důkazem o snaze o omezování lidských práv a měla by být zakázána, stejně jako její mateřská mafiánská ODS
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    VV navrhují sebrat hazardu víc peněz, zákon o loteriích rozdělil koalici - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/vv-navrhuji-sebrat-hazardu-vic-penez-zakon-o-loteriich-rozdelil-koalici-1av-/domaci.aspx?c=A110621_133303_ekonomika_kop

    Nu.. koukám, že se chlapci umoudřili :) (konec článku)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    Res publica - úvahy, komentáře a fórum čtenářů
    http://umlaufoviny.com/www/res_publica/Redakcni_system/index.php?clanek=765
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    K tomu přirovnání že republika je v rozkladu míval M. Zeman & ČSSD synonymum spálená země, samo zrovna když nevládli (::)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Soudci: Politici ovlivňují justici prostřednictvím ministerstva – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/236803-soudci-politici-ovlivnuji-justici-prostrednictvim-ministerstva.html
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    HARALD: Dobře, dobře. nejsme v rozkladu, přehnal jsem to.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FLUMO: já bych dodal... nejen zákony týkající se informatiky by měly být diskutovány s odbornou veřejností...
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    aspon ze u zelenych zavladl rozum, kdyz uz v TOP09 nee:
    Stanovisko k pozměňovacímu návrhu loterijního zákona, usnesení, Sekce informatiky
    http://si.stranazelenych.net/stanovisko_k_pozmenovacimu_navrhu_loterijniho.html
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: nikdy sem si nepujcil, bejvalka taky ne, ona byla v problemech neb ji nepriznali sirotci duchod, tak nasekala za mlada pokuty u DPP + se blbe odhlasila ze socialky a po deseti letech ji to dohnalo. Otazka ale nestoji jak ses dostal do exekuce, ale ze komercni exekutori tu maji pomalu vetsi pravomoce nez policie.
    ad soudy, ja si opravdu pamatuji jen velmi malo pripadu, kdy soudy odsoudili nejakeho cloveka za spatne rozhodnuti ve statni sprave (a ze slo casto o miliardy). Kdyz neco podelam v praci nesu odpovednost, popr muj sef. Ale mam dojem, ze od urciteho levelu moci se ta odpovednost vytraci. Uz jen sefka celeho subjektu, kdyz udelala nejake podezrele vyberka a ja sem videl, jak to probehlo (napr. zruseno vyberko se tremi ucastniky a do tydne vyhlaseno vitezstvi ctvrte firmy, ktera nabidla reseni za 3nasobnou cenu, nebo nadlimitni zakazka bez vyberka apod.), tak (a ted nevim kdo to setril) rekli, ze je vse v poradku. asi chapes, ze si clovek rekne - aha takle to chodi i jinde (a chodi). Urednici a statni zastupci jen cekaji s naprazenou dlani, protoze vi, ze kdyz se to udela chytre nikdo je soudit ani exekuovat nebude. Normalne hmotnou odpovednost vsem.

    Je mi jasne, ze zakon se uvolnil kvuli lidem co si pujcuji a nesplaceji. Neplaticu je tu dost, ale rozjel se tu diky tomu neskutecny exekucni bussines proti kteremu se dost tezko brani.
    CROSS
    CROSS --- ---
    FLUMO: tak to je ale uplne jiny problem, ktery bych spis nazval korupci v soudnictvi (kdyz mluvis o podplaceni soudu). Nicmene to se mi moc nezda, pripady uplacenych soudcu sice nejake byly, ale nevybavim si z pameti vic nez dva tri; to nevypada na nejaky rozklad.

    Mimochodem, co se tyka problemu s exekucemi, stejne vidim problem spis jinde, v tom, co treba Lidovky popisuji jako
    Čechům otrnulo, už si zase půjčují na televize a foťáky - www.lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/cechum-otrnulo-uz-si-zase-pujcuji-na-televize-a-fotaky-ppu-/moje-penize.asp?c=A110619_213003_moje-penize_mc
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    LOPIK: nekeca, proste mu to strahavaji...

    CROSS: Bral jsem to jako jeden ze symptomu - ze clovek ktery nema penize na podplaceni soudu je v nevyhode pred lidmi u moci, kteri maji vetsinou soudy podchycene.

    GREATDRAKE: rozdil mezi statnim a komercnim exekutorem je velky a je to jak rikas: statniho exekutora neni problem skontaktovat a domluvit se. Dokonce nas statni pred komercnim varoval abysme za nim nechodili s mobilama a penezi :) Kdyby vsechny pohledavky byly u statniho, tak bysme to nejak zvladli a zaplatili. Ale jednak si DPP sfalsovalo (a skartovalo) zaznamy a navic na kazdem zaznamu si komercni exekutor pridal 25000. celkem to bylo uz pul mega, tak to uz bylo nad moznosti.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    LOPIK: Inu exekutoři mají velmi volnou ruku a žel toho opravdu často zneužívají k dosti obtížně akceptovatelnému nátlaku na osoby rodinně či jinak spřízněné. U soudních exekutorů je povětšinou domluva možná snáze, u soukromých to jde hůře a opravných prostředků proti nim moc není - ani ta určovací žaloba nemusí být rozumnou ochranou.
    (Kupříkladu strýc - nimrod opravdu neměl jak dokázat že trofeje na stěnách jsou jeho v okamžiku kdy za součinnosti policie přišel soukromý exekutor vymáhat dluhy jeho syna, ač ten s nimi dlouhodobě nežije a nemá tam trvalé bydliště )


    Nicméně ta spojnice exekuce vs právní a politické prostředí v ČR je poněkud nejasná i mně.
    CROSS
    CROSS --- ---
    FLUMO: sorry, ale ty tu neco tvrdis, hazis generickymi doporucenim "precti si vic", aniz by bylo jasne, o cem. Problem exekuci proste nema nic spolecnyho s "rozkladem statu". Za ten odkaz dik, ale kdyz ho teda ctu: 15% opravnenych stiznosti na exekutora, to je cca kolem stovky rocne, z tech 700 tisic exekuci - tak to je teda rozklad; timhle bys nejspis neobhajil ani selhani samotneho systemu exekuci, natoz rozklad statu).

    K bodu 1 bych dodal asi tolik - kdyby v CR stacilo k exekuci jen to, ze se o nejake kauze napise v novinach nemalo bajtu, pak bych dost mozna o rozkladu zacal taky premyslet.

    Proste zeme v rozkladu vypada trochu jinak, nez ze exekutor nekomu zabavi televizi, i kdyz to udelal omylem.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FLUMO: Celý Věci veřejný měli nedávno na krku exekuci za nějakou nezaplacenou fakturu.. Jenže to hned zaplatili a je po exekuci. Že někdo neplatí svoje závazky opravdu není problém exekutorů - mimochodem před každou exekucí musí být soudní rozhodnutí, nikdo to není libovůle exekutora.
    U toho tvýho kolegy - buď kecá, nebo máte v práci opravdu špatnou mzdovou účetní. Není možný exekuovat někoho jinýho - že by jim přišli domů a oblepili televizi, to bych ještě pochopil, ale tohle je prostě kravina.
    Když si z toho linkovanýho článku přečteš i zbytek kromě titulku, tak ani tam nepíšou, že by to byla zas až taková tragedie..
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: za rucicku?
    1. Zjisti si, kolik lidi z politiky bylo exekuovano, prestoze se o jejich kauzach napsalo nemalo bajtu.
    2. Zjisti si jak se v CR exekuuji chudsi lide, vcetne konkretnich pribehu. Treba meho kolegu exekuuji, nebot jeho sestra nezaplatila pokutu. K tomu aby mu obstavil plat exekutorovi stacilo to, ze maji spolecne trvale bydliste. To ze je zenat a zije uplne jinde jedno, mu nevadi. V zakone je totiz formulace, ze exekutorovi staci "duvodne podezreni". My sme meli problemy kvuli pokute a kvuli spatne provedenemu odhlaseni ze socialky. Rada pokut z DPP byla zfalsovana. bohuzel pripad byl u byvaleho prezidenta exekutorske komory Jurajovi Podkonickemu. S exekutorem se neslo spojit, telefony nezvedal na emaily nereagoval. Doporucuji si take zjistit neco o nem. A kdyz budes u toho, zkus taky zapatrat, co se deje s vyexekuovanymi nemovitostmi napriklad.

    pokud jsi uplne linej, mrkni aspon sem, abys vedel ze nekecam:
    Exekuce děsí už i zodpovědné Čechy – Novinky.cz
    Exekuce děsí už i zodpovědné Čechy – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/finance/234738-exekuce-desi-uz-i-zodpovedne-cechy.html
    CROSS
    CROSS --- ---
    FLUMO: k jakému tématu? Něco o zadlužování domácností, rozpadu institucí a rozkladu státu? Nebo příběhy jednotlivců, kterým exekutor něco neoprávněně zabavil?

    FREELA: nikdo přece netvrdí, že je u nás všechno v pořádku. Za sebe můžu říct, že jenom oponuju tvrzení, že český stát nebo česká společnost je v rozkladu, jak tady (resp. v citovaném tzv. výzkumu) zaznělo. Srovnání např. s Rumunskem neslouží k tomu, abychom hodnotili absolutní úroveň institucí nebo čehokoli, ale k tomu, abychom si vyjasnili, kdy je stát v rozkladu.

    Nejde tedy o úvahu "máme se líp než Rumuni" => "všechno je super", nýbrž "Rumunsko/Řecko/doplň si je na tom v těchto směrech hůř než ČR, přesto se o nich jako o státech v rozkladu nehovoří" => "tvrdit, že ČR je v rozkladu není na místě".
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    FREELA: To srovnavani zde padlo temer vyhradne v ramci tematu "rozklad statu". Imho je v takovem pripade srovnani s Rumunskem, Ruskem nebo Belgii naprosto legitimni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam