• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ALCATOR: Co říkaš platí na 100% jen do chvíle, že by to snad dali pod povel bejvalým lampasákům, s kterýma taky nikdo neví co dělat - to jsou mistři ve vymýšleních zbytečný práce.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    FIONOR: a teď pojďme trochu přemýšlet, OK?

    Představ si, že jsi úklidová firma. Investoval jsi miliony do uklízecích strojů, do ochranných pomůcek, zatepleného oblečení pro zimní měsíce a dobře ventilujícího oblečení pro letní měsíce, přičemž jsi vycházel z předpokladu, že po mnoho let budou mít města a obce zájem o tvé služby (celkem rozumný předpoklad, řekl bych).

    A pak najednou stát uzákoní, že uklízet chodníky, parky atd. budou nezaměstnaní, a přitom za to budou brát JEN asi 2-3 tisíce měsíčně (což je tuším navrhovaný rozdíl podpory pro ty, kdo se zapojí, ve srovnání s těmi, co se nezapojí).

    Rázem jsi v prdeli, protože naprosto nemáš šanci podstřelit takto nízké náklady, když musíš svým lidem dávat alespoň minimální mzdu.
    Takže zdánlivě bohulibý nápad státu způsobí, že můžeš zavřít krám, propustit všechny své zaměstnance a poslat je na ten pracák, kde budou dělat to samé, akorát poloviční dobu a brát čtvrtinu nebo pětinu toho, cos jim dával ty.

    ===

    Kdyby se kurva ti naši kreténi nahoře dokázali podívat do UK, viděli by, jak to mají udělat: Nezaměstnaný je povinen dvakrát týdně dorazit v 9 ráno do komunitního centra, kde se zapojuje do různých aktivit, ale nikoliv "skutečná práce", protože tím by právě obírali o práci skutečné pracující. Jde jen o to, aby neztratil pracovní a sociální návyky (vstávat do práce, zdravit lidi, slušně se oblékat, dbát na hygienu...) -- tedy to, co naši nezaměstnaní zhusta nezvládají a pak kvůli tomu vyletí z práce, když už si nějakou najdou.
    CROSS
    CROSS --- ---
    SKIM: aby nedošlo k mýlce - já to taky podporuji. Jen odhaduji, odkud se bere část námitek.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    GREATDRAKE: případně do 4 sedět někde v herně a do 12 vyspávat
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    SKIM: Hlavně lidé neztrácejí pracovní návyky, mají jinou náplň než koukat doma na televizi atd.
    SKIM
    SKIM --- ---
    CROSS: To je nedůležité. Spíše je zajímavý princip, když něco dostávám, tak bych měl něco dávat. Tohle určitě podporuji.
    CROSS
    CROSS --- ---
    FIONOR: hlavní háček vidím v tom, že se pak bude některým "nezaměstnaným" špatně stíhat práce načerno.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: Jak jiz jsem napsal, prave proto jsem to smazal. Protoze mi to prislo hloupe. Nejsem totiz clovek, ktery tvrdi, ze rika jen chytre veci. Obcas vypusti i peknou kravinu a tohle ji bylo. Az kdyz jsem to cetl, tak jsem si uvedomil, ze i kdyz je to mysleno jako vtip, neni to vubec vtipne. Proto se ti omlouvam, pokud se te to dotklo a to zcela uprimne.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Ono nejde jen o obsah, ale o prezentaci. Osobně mám velký problém s tím co zde bylo napsáno - ne kvůli obsahu, ale kvůli formě. Jsem zcela hotov propírat zde případnou špínu Top09, ale ne uvedenou vulgárním a dehonestujícím příspěvkem. Odmítám být buran z Klacíkova nad Dírkou - a nezajímají mne názory uvedené takovou formou.

    Je jedno jestli toto [ JIMMY23 @ TOP09 - nová šance? - 16,7 % ] psal génius, nebo pablb. Prostě to není něco, s čím se chci zaobírat.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: pokud nekdo prijde sem a napise, ze Top jsou vsechno mafiani, neni uz treba, aby ho nekdo dalsi oznacoval za blbce. Legrace, kdy nekdo obehne pet klubu, aby do nich nahazel ten samy blabol, je na muj vkus dost divna, a to i na pomery na nyxu. Uznej, ze napsat sem, ze Kalousek je debil, neni ani vtipny, ani prinosny, neni to ani provokativni, je to proste blabol. Ze to nekdo za blabol oznaci neni priznak zadneho sektarstvi.

    Co jsem zatim vycetl, do tohohle klubu nepise nikdo, koho bychom mohli oznacit za fanatika nebo naivniho hlupacka, co naletel volebni kampani. Tudiz nevidim, k cemu rypnuti nebo provokace, i kdyby to melo nejakou uroven. Mozna od Kennyho, ten aspon vi, o cem mluvi, ale forma, jakou voli, svadi ruzne pomatence k napodobovani.

    K tomu hlupakovi - mela-li to byt narazka na muj ominusovany (proc?) prispevek, jen podotykam, ze jsem pouze shrnul argumentacni postup, ktery predchozi prispevatele predvedli. Jsem dalek nejakeho skatulkovani, a to zcela vazne - nestaci jen napsat, ze neodsuzujes lidi podle toho, co pisou na netu, a v dalsi vete napsat, ze je to nejaka komicka sekta, to ti pak nemusi ctenar verit.

    Proto jsem taky reagoval, i kdyz jsi svuj prispevek mezi tim smazal. Mam za to, ze nekde v hospode bychom si normalne rozumeli, proto mi prislo smutne, ze ujizdis k podobnym poznamkam.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: a jinak jsem to smazal, protoze mi to prislo hloupy...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: Kdepak, ja jsem jen hlupak... Podivej se, fakt se nebudu snazit presvedcit te o opaku. Ne proto, ze bys mi za to nestal, ale proto, ze to proste v diskuzi na internetu nejde. Muzu napsat milion argumentu proc, ale kazdy si to z textu vylozi po svem a k obrazu svemu. Uz jsem si proste udelal obrazek, ze na nyxu je in volit pravici. Mozna ani cast lidi nevi proc, ale voli ji id X a id Y, tak abych byl in, budu ji volit taky. Ja si delam vzdy na vsechno nazor sam, i kdybych mel byt jen jediny s tim nazorem na celem svete. Ano, i presto me tesi, kdyz s mym nazorem nekdo souhlasi, stejne tak jako kazdeho. Jedno jsem se ale naucil. NIKDY nikoho neodsuzuju podle toho, ze ma zcela jiny nazor v diskuzi na internetu. Protoze vim, ze kdybych toho cloveka potkal predtim, klidne bychom spolu mohli skoncit v hospode ci jinde (dle pohlavi :-)))). Spis mi prijde komicka sekta, kde kdyz nekdo napise - TOP09 jsou mafiani, tak ho hned vsichni oznaci za blbce. Navic si myslim, ze ty lidi to sem pisi spise z legrace, aby si rejpli, protoze i pokud si to mysli, nevim co by to melo jineho za smysl to sem psat. Stejne jako jsem se bavil rypanim v diskuzi o Klausovi při presidentské volbě...
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: velmi vtipne; kdyz uz jsme u tech narazek ad hominem, jednu dobu jsem si uz jsem behem ruznych diskusi, ktere spolu vedeme, zacinal myslet, ze mas na vic, a ze se jen nechavas unaset emocemi.

    Ale v tve poznamce je kus pravdy - nekdo, kdo operuje pravicovou propagandou nebo Schwarzenbergovou kolaboraci neni zadny muj soudruh, to jsem se unahlil.

    Kdyby ses aspon obtezoval cist, vedel bys, ze jsem Top nevolil, nemluve uz o mem nazoru na Paroubka, ale tak hlavne ze to pekne zapada do tvych omalovanek.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ALCATOR: jenomze ono prave nestaci to takhle splacat jedno pres druhy a rikat tomu fakta. Na souvislost vyskytu v mediich a sanci na volebni uspech nepotrebujeme psychologicke studie (IMHO pujde spis o studie z jinych oboru, psychologie jako takova se na volebni chovani az tak moc nezameruje, aspon co ja vim), ale od toho je jeste dlouha cesta k tvrzeni, ze to tam studenti nahazeli, protoze Madl s Issovou natocili video.

    Kdybychom uz chteli nejak modelovat situaci, ktera dostala Top do parlamentu, spis bych to videl na ohromnou spolecenskou poptavku po necem, co nesmrdi socialismem (ztelesnenym v te dobe navic Paroubkem) a ODS. Na to nemusel byt knize na kazdem rohu na billboardu, i kdyz kampan jiste udelala svoje.

    Co se tu snazim rict je, ze nejde zdaleka jen o nejakou medialni manipulaci. Kdybych chtel hlasovat v prvni rade proti socialistum a jako zklamany nekdejsi volic ODS, taky bych volil Top, Madl nemadl, slozenka neslozenka.

    V kazdem pripade, to, co tu oba piseme, jsou dojmy, nikoli fakta. Na tom neni nic spatneho, jen to za fakta nevydavejme.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    Škoda, že existují vědní obory jako je psychologie, které opakovaně prokázaly přímou souvislost mezi výskytem v médiích a šancí na volební úspěch. Jinak by to, cos napsal, byla pravda.

    Top09 byla od podzimu 2009 protežována v médiích jako zázračné dítě plné géniů, které tady konečně udělá pořádek a všichni by ho měli volit, protože přece Schwarzenberg, úžasný to gentleman, a protože přece Kalousek, úžasný to ekonom. Nikdo ji nepokládal nepříjemné otázky (rozhodně tedy nikdo v hlavních médiích, což je to, o co tady jde).

    Do ODSky a ČSSD přitom tatáž média šila velmi intenzivně, a průzkumy jasně ukazovaly, že prvovoliči si Top09 vyloženě zamilovali.

    Do předvolebních debat měli Zemanovci i Bobošíková vstup zablokován, následně skončili velmi těsně pod hranicí vstupu do parlamentu. Normálně bych čekal, že někdo, kdo ctí demokracii, musí proti takové manipulaci od státní televize protestovat, respektive, poté, co se dostane k moci, tak by měl proti pachatelům takové zvůle razantně zakročit (vyhodit pro ztrátu důvěry zodpovědné programové ředitele, případně toho, kdo si hosty do studia zval). Ale to bych byl skutečně naivní, kdybych něco takového čekal v Česku. JJ, demokracii si rozvracet nedáme.

    Video Mádl-Issová bylo v Česku extrémně populární (750 000 shlédnutí). Bylo to žhavé diskuzní téma všude možně, klasický virál. Psychologie nás učí, jak tyto věci fungují a koho dokážou ovlivnit nejsnáze. Je mi úplně jedno, jestli si díky tomu údajná pravice (ve skutečnosti konzervativní střed) připsali 50 tisíc nebo 150 tisíc voličů, podstatné je, že to video ovečky strašilo, jak hrozné to tu bude, když zvítězí levice. Nyní máme rok po volbách, máme za sebou první ostré kolo státních maturit, a ačkoliv ze zveřejněných testů ČJ vyplývá, že je to naprostá sračka, slavná pravicová vláda, která měla být pro mladé voliče tím pravým, s těmi maturitami neudělá vůbec nic, ministr se chválí, jak to skvěle zvládl, atd.

    CROSS
    CROSS --- ---
    ALCATOR: nesmysl na nesmysl. Vzato do dusledku to, co tady soudruzi predvadeji, je typicky zpusob, jak rozvratit jakoukoli debatu, to v prvni rade. Jsi zlodej. A jestli tvrdis, ze nejsi, tak to se jenom vymlouvas, pripadne jsi naletel nekomu, kdo te nechal krast za sebe (protoze jsi hlupak). Asi tak. Zlodej, hlupak nebo oboji. Jina moznost neni. Natoz moznost, ze ja jsem mimo, protoze ja mam prece pravo na svuj nazor.

    Druhy stupen - fakta. Kazdy mame sva fakta, takze kazdy si muzeme tvrdit, co chceme, a kazdy mame tu svoji pravdu. No jiste. Uz jen predpoklad, ze se kazdy opira o fakta, zejmena pri debatach na netu, je prinejmensim k pousmani. V lepsim pripade aspon nekde neco slysel (psali to na Blistech prece), v horsim ho to proste napadlo. O kolaboraci Schwarzenbergu s nacisty a restitucich protlacenych skrz kanclerovani Havlovi nestaci jenom napsat na nyx. To je fakt (no pun intended) hodne malo.

    Mimochodem vulgarni zkratku, kterou tady jakoby citujes, tu nikdo nenapsal, nejdriv mela byt slozenka, pak youtube, a pak hromady mladych hloupych zlodeju zvolily Top. To je zkratka, ktera tu zaznela.

    Fakt by byl, kdybychom vedeli, ze a. mladez, dejme tomu prvovolici, volili Top, a b. ze k tomu doslo kvuli nejakemu videoklipu nebo slozence. Jenomze tady o zadna fakta nejde, tady jde o neci dojem, a kdo nesouhlasi je debil, protoze mam prece pravo na svuj nazor opreny asi o nejaky duvod, neasi.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PJGEPR: Vzato do důsledků je tohle typický způsob, jak potlačovat spravedlnost. Nevidím v tom příliš rozdíl oproti "Jestliže nemáte naprosto jasné důkazy, že ten a ten spáchal zločin, tak nesmíte jít na policii a říct jim, že máte podezření, protože to přece není opřené o fakta, to je jen vaše interpretace, že jste slyšel podivný křik, tupý úder a pak žuchnutí."

    FAKT: Mádl a Issová natočili po vzoru jedné Americké židovky propagandistické video, ve kterém blábolili cosi o levici a pravici, s tím, že argumentem, proč nevolit levici, podle nich je, že levačkou se utírá zadek (sranda je, že nebýt dávné LEVICE, tak by mádl i issová dneska otročili ve fabrice pod nějakým buržoustem).

    FAKT: TOPka si hraje na pravicovou stranu, ale k žádné liberalizaci zde nedochází - pořád máme nesmyslné daně, pořád diktujeme lidem, jak mají žít, pořád máme úředníků a policajtů jak nasráno. Pořád jen škrty, škrty, škrty, ale nikdo nedělá nic proto, aby docházelo k růstu, růstu, růstu.

    Takže se vůbec nedivím, když někdo tohle vyjádří lehce vulgární zkratkou "Mádl a Issová přemluví bábu a naivní mládež jim to zbaští i s navijákem a zvolí je, a pak jim Kalousek pošle složenku."

    Popíchnutí: Už alespoň navrhli zrušení daně z převodu nemovitosti, coby ukázkového příkladu amorální a hlavně pro-stát-naprosto-nevýhodné daně?
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    jdu hazet hrach na zed... :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PJGEPR: a ja se zase ptam... kazdej ma ke svemu nazoru asi nejaky duvod, tzn. vznikl na zaklade nejakych faktu. Jsi zaujaty stejne jako ja. Mas fakta, ktera te presvedcuji o Tve pravde. Ja mam zas jina. To same plati pro ostatni.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    THE_MIRACLE: a jsme zase u toho "mit nazor", jak jsem psal, nemam problem s jinym nazoprem, ale prosim, at se alepson trochu opira o fakta...
    ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam