• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    PONCIK: Gazdík pro Kalouskovi nemůže kandidovat zejména proto, že není člen TOP09...


    THE_MIRACLE: Řekové prokazatelně dlouhodobě lhali. Nerozumím, proč jim dát byť eurocent.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PONCIK: já jsem teda neslyšel ten originální výrok, ale výzva k obraně Kalouska v hospodách mi připadá naprosto na místě a s Kalouskovou soběstačností nemá nic společného. Já to chápu jako výzvy straníkům, aby nemlčeli, ale v debatách (jako je třeba tahle) hájili stranickou linii reprezentovanou mj. Kalouskem, a to i proti útokům ad hominem na Kalouska jako takového.

    V zásadě když ti tu někdo napíše - no já ho sice nemusim a jeho minulost je pochybná, ale prošel volbami a má důvěru. Tak asi to.

    Píšu to jako někdo, kdo Kalouska nevolil, ani mu neodpustil tu pochybnou minulost, ale jak říkám, výzva od Schwarzenberga mi přijde naprosto v pohodě.

    K tomu jenom smutnou poznámku, co jsem tak sledoval na facebooku reakce lidí, hlásících se ke straně, kterou jsem naopak volil, na Schwarzenbergovo vystoupení, bylo mi z toho docela smutno.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    PJGEPR: No prohlášení K. Schwarzenberga: Braňte Kalouska v hospodách ( byť to bylo vyřčeno jakkoli v legraci), dávám jasné NE. Mám za to že toto je už "ochrana" nad rámec normálnosti a že p. Kalousek je snad natolik soběstačný, že takovouhle ochranu nepotřebuje. A trochu mně mrzí že nikdo nekandidoval zrovna proti M. Kalouskovi, třeba p. Gazdík i když i on trochu s vytahováním p. Čunka do TOPky přestřelil. Jinak na mně až moc klidu na to co se okolo nás děje a ruku na srdce ani všichni v TOPce nejsou svatí.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    btw. co říkáte na výsledky (případně průběh) sněmu? :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    WEREWOLF: tady jde o princip, ze pokud chceme byt soucasti neceho, tak tou soucasti musime byt skutecne v tom dobrem (dotace) i zlem (současné euro). Bohuzel ODS se chova jako spravny Cech. Takze ackoliv bych kvuli Kalouskovi TOP 09 nikdy nevolil s knizetem opet, jako skoro vzdy souhlasim.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    SAMIEL:
    WEREWOLF: Můžete dle svého názoru vyrobit své ankety, v tomhle audítku se nikomu překážky nekladou. Bohužel anketu nelze v jejím průběhu editovat ( nebo nevím způsob jak na to), je možné pouze anketu smazat a vynalézat novou a tím pádem znehodnotit již udělené hlasy. A to nechci.
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    PONCIK: chybí mi v anketě odpověď: "Jsem proti zavedení EURA, nejsem podnikatel, ale zastupitel za TOP09, kterýho to eurohujerství TOPKY začíná pekelně srát" :-)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    PONCIK: Tu anketu by to mozna chtelo trochu upravit - tady je celkem zajimavy clanek a v podstate se tam ztotoznim s Kohoutem. EURO ano, ALE pod podminkou, ze budou dodrzovana pravidla. My jsme se sice k jeho prijeti zavazali, ale nikde neni psano, ze to musi byt ted a do tohoto rozesraneho stavu . http://dialog.ihned.cz/machacek/c1-53284180-ma-se-v-cesku-konat-referendum-o-prijeti-eura
    CROSS
    CROSS --- ---
    PONCIK: tak předně vysvětlit něco celé ODS neumí ani Nečas, takže těžko to chtít po Schwarzenbergovi. Dál, možná jsem naivní, ale mám za to, že to na vládě i mimo ni určitě zkoušel, ale Nečas stejně dělá gesta.

    S hodnocením situace, ať už si o euru a EU myslím cokoli, pak musím se Schwarzenbergem souhlasit, ODS a prezident předvání minimálně dvojkolejnost, pokud jde o zahraniční politiku (dvojkolejnost mezi tím, to vláda deklaruje, už podepsala etc. a tím, co pak jednotlivci hlásí do médií).

    Forma možná není ideální, ale tak Schwarzenberga už všichni znají (i venku) a nemyslím, že by tím někoho urazil. Venku určitě ne, když je v ČR pomalu jediný, kdo snahy Merkelové podporuje.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    GREATDRAKE: Dal jsem na nástěnku anketu.

    A pozor TOP09 je také vládnoucí strana a K. Schwarzenberg má jako místopředseda vlády mnoho možností jak to P. Nečasovi a celé ODS vysvětlit že to není nejlepší nápad jak přijímat/nepřijímat Euro v ČR, ale to vystrkování p****í na sousedy už není ani vtipné.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    PONCIK: v čem? že jako ministr zahraničí je teď v pozici blba, který musí vysvětlovat, že náš podpis pod smlouvu vlastně nic nemusí znamenat, protože si vládnoucí strana meje ruce a zbavuje se zodpovědnosti?

    Já mám pocit, že se vzteká docela oprávněně - má se starat o to aby ČR byla vnímána jako důvěryhodný partner a tohle tedy moc nepomáhá :).
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Nejsem z ODS, o Euro zrovna dvakrát nestojim, jsem si vědom zbytečných nákladů na jakékoliv referendum, ale tady K. Schwarzenberg trochu přestřeli:

    Referendum o euru je pr... vystrčená na sousedy, zlobí se Schwarzenberg – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/248325-referendum-o-euru-je-pr-vystrcena-na-sousedy-zlobi-se-schwarzenberg.html
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Braňte Kalouska v hospodách, vyzval straníky Schwarzenberg – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/248248-brante-kalouska-v-hospodach-vyzval-straniky-schwarzenberg.html
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: tak ještě úprava.. TOP09 za tím není až tak jednoznačně, jde o jednoho člověka nasazeného skrze MK/V, Bohm s ním prostě nic nedělá - buď nemá podporu, nebo prostě jen dohlíží, každopádně onoho člověka nedosadil, ale toleruje..
    KYTT
    KYTT --- ---
    spoiler :))

    Brněnská TOP 09 vyloučila člena, prý jen proto, že mluvil s médii – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/246510-brnenska-top-09-vyloucila-clena-pry-jen-proto-ze-mluvil-s-medii.html?ref=ostatni-clanky
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    tipuju D. ale tak nejak je mi to jedno.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    WEREWOLF: Jako vlastník audítka bych Tě rád upozornil na to, že máš možnost vytvořit ofiko anketu přes nástěnka - vlevo přidat anketa !!! Myslím že nás všechny nyní potěší desítky příspěvků s obsahem A, B, C nebo D (((. Díky za pozornost.
    KYTT
    KYTT --- ---
    d
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    LONESTAR: výsledek napostuju až bude hlasování víc
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    WEREWOLF
    WEREWOLF --- ---
    Brněnský radní (TOP 09) byl odsouzen za křivou výpověď | Blesk.cz
    http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/160093/brnensky-radni-top-09-byl-odsouzen-za-krivou-vypoved.html

    Vyhlašuju tipovací soutěž, jak "kauza" dopadla:

    A: pan Šrubař se dnes vzdal všech stranických funkcí a odstoupil z pozice zastupitele, etický kodex byl odhlasován

    B: pan Šrubař se vzdal stranických funkcí, ale zůstává zastupitelem, etický kodex nebyl odhlasován

    C: pan Šrubař se na schůzi místní organizace Brno - sever omluvil, společně s panem Mandátem podpořili etický kodex, který byl odhlasován, ale na žádost členstva neodešel ani z stranických funkcí, ani z pozice zastupitele

    D: pan Šrubař zůstává jak místopředsedou celobrněnské TOP09, tak i zastupitelem, etický kodex nebyl odhlasován a pan Mandát, který navrhl vznik etického kodexu byl v nepřítomnosti jihomoravským krajským výborem vyloučen ze strany.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam