FIONOR: na vlastní oči jsem viděl Polčáka ve zprávách České televize komentovat jakýsi návrh zákona, kde se takto vyjádřil. Málem mi vypadly oči z důlků, bylo to krátce po tom, co jsem po půl roce papírování konečně dostal pro syna český pas, to znamená v létě 2012.
Dohledával jsem pak něco písemného, našel jsem jen vágní vyjádření právě Polčáka někde v novinách (je to na webu Top i Starostů v jeho projevech), kde neopakuje tezi o testech, pouze o zpřísňování (už to mě ale trošku dráždí). K tomu na webu Starostů polemický odstaveček od Čaňka, že testy ne. (Snad to měla být i vnitrostranická polemika.)
Protože je to pro mě osobní (to souhlasí), napsal jsem poměrně slušně a jasně formulovaný dotaz jak do Top, tak Starostům, a to e-mailem, asi tak před měsícem. Kontakt přímo na Polčáka se mi nepodařilo dohledat a nemám neomezné množství času.
Dvojka na pražské kandidátce je pro mě v podstatě hlavní důvod, proč Top volit nebudu. "Rovina nepodložené osobní antipatie" -- to ti prominu, protože jsme na internetech.